4 ötlet, amit ettől a Ryan gyerektől elleshetsz

Szerző: beautyFY

Ryan Goslingot kétféle típusú ember nem szereti. Az, akinek a csaja rá van pörögve, és az, aki próbált már elkeseredetten parkolóhelyet találni az V. kerületben akkor, amikor az a köcsög ott forgat.

Ha öltözködési stílust akarunk tanulni, Gosling azért is remek példa, mert mondjuk Beckhammel vagy Johnny Deppel ellentétben nem vádolható azzal, hogy eredendő szépségideál. Hosszúkás arcberendezéséből nem könnyű kihozni a maximumot; kezdve rögtön azzal, hogy egy ilyen fejformához igazi mutatvány megtalálni azt a frizurát, amitől az ember kevésbé lesz golden retriever, a válla pedig aligha szélesebb, mint a tiéd volt, amikor általános iskolában először húztad ki magad a tornasorban.

Az amerikai GQ egyszer még összeállítást is közölt arról, melyik kutyához hasonlít legjobban Ryan Gosling. For real.

Az amerikai GQ egyszer még összeállítást is közölt arról, melyik kutyához hasonlít legjobban Ryan Gosling. For real.

A frizura éppen ezért fontos dolog, de most nem elsősorban erről lesz szó, hanem inkább az öltözködéssel kapcsolatos, általános irányelvekről. A fejforma és a séró bensőséges viszonyáról itt olvashatsz bővebben.

1. Letisztult mértékletesség

Fotó: O'Neill/White/INFphoto.com

Fotó: O’Neill/White/INFphoto.com

A kiegészítők terén a mértéktelenségnek is lehet egyfajta szexepilje, de célszerűbb betartani azokat a szabályokat, amikről korábban a gyűrűk és a karkötők vonatkozásában is írtunk. Ezeket a tükörbe nézve az ember némi odafigyeléssel magától is kitalálhatja, de van pár különösen lényeges elem. Ilyen például, hogy a karkötőnek is van színe, amit érdemes eleve a szetthez igazítani. Kék inghez például összehasonlíthatatlanul esztétikusabb lehet egy barnát választani, mint egy ezüstöset.

Színek + textúrák + rendezettség

A fenti szett egyébként abban a tekintetben is rendben van, hogy a színek összhangja teljes, a textúrák és az árnyalatok nem túl hivalkodóak, ellenben minden ruhadarab (beleértve a mankle-vel megfejelt loafert is) ápolt, tiszta, a nadrág nem gyűrött, újszerű érzést kelt. Utóbbi bagatellnek tűnhet, de hidd el:

jól összeválogatott, vasalt, gondozott cucc esetén embert nem fog érdekelni, mit mennyiért vettél.

ryan_gosling_04_k

2. Balanszírozz!

gosling_glasses_k

Van egy szabály, amely szerint csak harsány elemekből sokkal nehezebb esztétikus összeállítást válogatni. A kontrasztra mindig figyelni kell, de nem lehet minden egyes ruhadarab önmagában is kirívó. Az ilyesmit a szakemberek color blockingnak hívják, és említést tettünk róla ebben a cikkben is:

Így rak össze nulláról egy profi stylist

A lényeg a balansz, az egyensúly: nem szükséges az egész öltönynek barnának lennie, de egy barna gallér vagy díszzsebkendő reagáljon a napszemüveg keretére, az övre vagy a cipőre. Ezek olyan apróságok, amiket avatatlan szem nem szúr ki, azt viszont a néző érzékeli, hogy optikailag a figurád minden eleme harmonizál.

trevor_suit

Trevor az öltönyt és a cipőt helyes színkombinációban választotta meg, de a méretet szemmel láthatóan elszámolta.

Pro tipp: Okosan a szemüveggel!

Gyakori jelenség, hogy az embernek van egy konkrét kedvenc napszemüveg márkája/modellje vagy egy bizonyos forma, amitől képtelen elrugaszkodni. Akinek a Ray-Ban Aviator a non plus ultra, az kizárólag abban vagy hasonló típusban gondolkozik, és ezzel feleslegesen szorítja magát keretek közé. Ahogy a cipővel vagy az inggel, úgy a napszemüveggel is szükséges bátran variálni, mert bármennyire is ragaszkodsz hozzá, egyszerűen nem áll jól mindenhez ugyanaz.

ryan_gosling_judge_2

3. Humoros kontraszt

ryan_gosling_03_kontraszt_k

Itt két szempont fontos. Az egyik, hogy az önkritikát és a képi humort is lehet ízlésesen csinálni, vagyis a vicces pólóhoz nem feltétlenül kell szakadt farmer és elnyűtt sneaker.

goslingception_k

A másik, hogy egy elég haladó megoldás a fentebb is említett kontrasztosság érdekében öltöny-póló összeállítással kísérletezni. Sokan fáznak ettől a dologtól, és az igazat megvallva én sem nagyon próbálkoztam vele, amíg a csajom rá nem mutatott, hogy a jó zakó alatt egy jópofa igenis tud jól kinézni. Persze nem a legoptimálisabb outfit egy fontos szakmai tárgyalásra, de lazább napokra, pláne buliba tök valid trükk. Menj vele egy kört!

5 trükk a nyári laza-elegáns stilushoz

4. Adaptálódj

ryan_gosling_05_k

A GQ szerzője tavaly írt anyagában felsorolja azokat a területeket, amelyeken Goslingtól tanulni érdemes. A legfontosabb tanulsága ennek, hogy muszáj a stílusos viselet szabályaival a lehető legszélesebb körben tisztában lenni a sportos (vagy akár kimondottan athleisure) cuccoktól a laza-elegáns vagy a kimondottan alkalmi variációkig.

Fotó: D'Marge

Fotó: D’Marge

Ilyen például: a fényes és a matt anyagok használatának ízléses kombinációi (például a selyem és a velúr), az élénk színű, szabott öltönyök helyes viselete, a casual cuccok okos megválasztása (póló + bomber + koptatott bőrcipő), egészen odáig, hogy tudni kell rendesen feltűrni az ing ujját. (Utóbbi egyébként apróságnak tűnhet, pedig ha valamiben, hát ebben csak egy hajszál választja el az igénytelenséget a kényelmesen elegánstól − a szerk.).

Da Gosling LookBook

A végére pedig egy kis gyűjtemény, minőségi inspiráció gyanánt.

gosling_06_kgosling_10_kgosling_11_k

Fotó: D'Marge

Fotó: D’Marge

Fotó: Asos

Fotó: Asos

Innentől pedig már csak megérkezni kell megtanulnod.

A cikkhez felhasználtunk a D’Marge, a Royalfashionist és az amerikai GQ írásából.

Itt van még jó kis kontent