Irgalmatlan karácsonyi szelfi superguide

Szerző: Brooke

A szelfizés és kényszeres magamutogatás virágzásának korában mi más lehetne fontosabb, mint megtanulni elkészíteni a tökéletes énfotót? Karácsonykor ennek különösen nagy jelentősége van.  Semmi. Ezért aztán most itt egy cikk arról, hogyan örökítsd meg magad úgy, hogy az éves lájktervedet minimum 150 százalékkal túlteljesítsd. 

Elérkezett az év azon ünnepi időszaka, amikor a szelfizést érdemes igazán komolyan venni. Legalább ilyenkor készüljenek rólad király fotók. Szelfizni menő, jól kinézni menő, lájkokat gyűjteni menő, „istenem, annyira szép vagy” kommentekre szívecskével és fake pironkodással válaszolni menő. Ha a te értékrendedbe ez nem fér bele, mindenképp kezdj el más cikket olvasni, mert akkor ez nem neked szól. Persze közösségi média nélküli élet is létezik − ezt én magam is tudom bizonyítani, pedig hidd el, egy évvel ezelőtt még nap nem telt el anélkül, hogy ne posztoltam volna magamról valami pótolhatatlant.

giphy

 

Az igazi VR

Na, de attól függetlenül, hogy már nem ragad a kezem az okostelefonhoz, tudom, milyen érzés, amikor

az ember felfoghatatlanul jól néz ki,

10/11-es a sminkje, és a haja is éppen úgy áll, ahogy azt elképzelte, aztán a kész produktumot látva mégis jön a fájdalmas felismerés: a fotó egyáltalán nem adja vissza azt a fantasztikus csodát, ami élőben te vagy. Ez ilyen sajnos. Fos érzés.

Van, amikor a YouTube-ra felpattintott Photoshop tutorialokból elsajátított képszerkesztői tudás sem elég ahhoz, hogy normális képet csinálj egy borzalmas pixelhalmazból. Ezért aztán itt van most pár tipp, amit mindenképpen ki kell próbálnod, ha holnap reggel életed szelfijét akarod fellőni a digitális térbe.

selfiegif

#1 A környezet tanulmányozása

Találd meg a lakás azon pontját, ahol mindig jók a fények. A háttérre is figyelj, mégsem lehet mögötted egy halom szennyes vagy mosatlan tányér, mert a rajongóid követőid automatikusan trehánynak gondolnak majd − természetesen tök alaptalanul. A környezet legyen megfelelően homogén, hogy a makulátlan külsődről, hibátlan bőrödről és cseppet sem mesterkélt tekintetedről lehetőleg semmi ne terelje el a figyelmet.

selfie-gif-blake

#2 Gyakorlás

Ha tudod, melyik póz, ábrázat, szem- és szájtartás áll jól neked, gyakorold ezeket a tükör előtt, sokat. Ezzel tökéletesítheted a szelfijeid. Igaz, hogy mindegyik beállítás ugyanolyan lesz, de ez csak részletkérdés, mert a rajongóid követőid úgy fogják majd fel, hogy már megtaláltad azt az egy tökéleteset, amin botorság lenne változtatni.

Íme a boldogság maga!

Más beállítással kísérletezni felesleges, ehelyett próbáld ugyanazt ismételten más szögből, más fényviszonyok között, elképesztően sokszor. Majd ezek közül töröld azokat, amik kevésbé ugyanolyanok, mint a korábbiak. A többit posztold.

selfie-gif

#3 Fények

Bár a főszerk. ellenzi, hogy a Kardashian-Jenner klán tagjairól túl sokat írjak, most mégsem mehetek el Kim Kardashian mellett szó nélkül, aki a szelfizés királynője. Ő az, akinek könyve van saját magáról és a szelfijeiről. És ő az, aki a kontúrozással meg a tökéletes fények használatával nap mint nap feltehetőleg több tízezer fotót készít magáról. That feeling, amikor az iPhone-od 256 gigája is kevés a saját vizuális leképeződésednek…

Szerinte a jó szelfi kulcsa a megfelelő fényekben van. Ami tök igaz, mert biztos vagyok benne, hogy lámpafényben hajnali 2-kor nem lehet jó képet készíteni. Reggel 10-kor viszont, amikor süt a nap, vagy csak világos van kint, sokkal jobb minőségű képek dobhatók − tapasztalat.

kardashian-gif-13
Fun fact: Mivel sajnálatos módon a fényviszonyok nem teszik a nap minden szakában lehetővé a szelfizést, ezért már készítenek olyan telefontokokat, amiken körben apró lámpák vannak. Így − ha a fejed elé tartod a telefont − a tok pont úgy világítja meg az arcod, ahogyan azt kell. Katt ide, ha te sem engedsz a Nap rémuralmának.

#4 Applikációk

Nem kell Photoshop Expertnek lenned ahhoz, hogy full más legyen a képed szerkesztés után, mint ahogy valójában kinézel. Nem para, mindenki így csinálja. Az okostelefonodra ingyen letölthető applikációk pont jók arra, hogy bőrhibákat tüntess el magadról, de a szemed alatti táskákat is halványíthatod velük − ez mondjuk hasznos.

Ott van például a VSCO nevű app, amit mindenki használ, de az Instagram is rengeteg lehetőséget és képbeállítást nyújt már a felhasználóknak. Retusáld a bőröd, alkalmazz különleges effekteket, és még a legrosszabb képből is csak egy közepesen rossz lesz. Ezeknek a kiváló módszereknek a segítségével

végre olyan megjelenést érhetsz el, aminek már egyáltalán semmi köze nincsen a valódi külsődhöz!

Gratulálunk.

raw

#5 Ruha

Akár nő, akár férfi vagy, ez a bekezdés most tényleg fontos, mert az öltözködésed erősen befolyásolja, hogyan festesz majd a képeken. A színekkel óvatosan, a rikító árnyalatok a képernyőn nem úgy mutatnak majd, ahogy élőben, továbbá a folyamatos filterezés, a kontrasztarány vagy a színhőmérséklet állítgatása alaposan torzítja ezeket.

Ha biztonságosabb megoldást szeretnél, maradj a kisebb mintáknál, a nagyobbakat hanyagold. Plusz az egyszerű és egyszínű felsők/nadrágok nagyobb valószínűséggel néznek ki jól egy fotón. Olyan ruhadarabot válassz, ami kiemeli az alakodat, a színe a bőrtónusodnak megfelelő, továbbá a lehető legtöbbet mutatja belőled, hisz máskülönben miként tudnál felháborodottan kirohanni a kommentekben a dekoltázsodat dicsőítő malackodók miatt?

selfie

#6 Smink

Hiába érzed úgy, hogy egy kis szempillaspirál és bronzosító használata már elég ahhoz, hogy jól nézz ki a reggeli szelfiken, nem lesz az. Ez olyan, mint amikor tévéseket sminkelnek. Sokkal több vakolatra és erősebb színekre van szükség ahhoz, hogy az markánsan jelenjen meg a képernyőn, jelen esetben a rajongóidnak követőidnek megosztott fotókon.

A vaku és az objektív függvényében a smink máshogy néz ki az okostelefonod kijelzőjén, mint a való életben, ezért ennek megfelelően kell alakítanod a reggeli arcrajzolós rutinodon. A sminknek meg kell határoznia az arcodat a képeken, a kontúrozás és a bronzosítás például ezt a célt is szolgálja. Extra makeup kell majd, ennyi.

tumblr_inline_nexr83x4hh1t10bt3

+1 Szerkesztői pro TIPP: Kisállat

A kisállatok szerepeltetése a statisztikák szerint döbbenetes mértékben növelheti a kapott lájkok számát; macskák esetében a fehérek a legnagyobb mértékben (akár 250%-kal!), a feketék közepesen (100−150%-kal). A cirmosok népszerűsége viszont jelentőset esett az elmúlt évekhez képest, őket kevéssé javasoljuk ebben a szezonban. Végszükség esetén a plüssállatokkal való pózolás is eredményes lehet, ebben az esetben mindenképpen vágj vicces grimaszokat, lehetőleg a kamera optikájától 6−8 centis távolságon belül.

*sarcasm

mugatu

 

A tipp, amit fogadj meg, de tényleg.

Nem lóghat a hajad az arcodba, mert az nem mutat meg túl sokat belőled. Ellenben ha összefogod copfba, és nem jó szögből fotózod magad, kopasznak tűnsz majd. Egyik sem szerencsés megoldás. Viszont felrakhatod a hajad kontyba, a fejed tetejére.

Mi értelme a tökéletesre fejlesztett kontúrozási technikának és bronzosításnak, ha a hajad eltakarja a lényeget a képen? Dobd fel kontyba, így megmutathatod a világnak szépséges arccsontodat, ívelt szemöldököd és mesés burgundi szemsminked. Elvégre nem azért szenvedtél reggel 7-kor a cicaszemeddel, hogy utána a rajongóid követőid jól ne lássák!

cara-delevigne-cat-eye-bun-hair

#7 Haj

Nincs jó szelfi jól belőtt haj nélkül. Ha túlságosan a fejedre cuppan a séró, mert agyonvasaltad (magyarul laposnak tűnik), fésülködj meg újra. Használj hajtőemelő habot hajmosás után, próbáld úgy kiegyenesíteni, hogy nem egészen a hajtövednél kezded a gyilkolást, hanem 3−4 centivel lejjebb.

Mielőtt eldurrantanád a tökéletes szelfit, dobd előre a hajad, aztán hátra, túrj bele egy kicsit, így nem lesz unalmas a kép. Ehelyett pont úgy fest majd,

mintha egyedül dobálnád a hajad a szobában, hogy jobb képet csinálhass magadról.

Tipp férfiaknak: ne fejelj bele a zselébe, és ne fújj a hajadra 2 tubus hajlakkot, mert egyrészt csillogni fog a hajad (és zsírosnak tűnik majd), másrészt úgy összeragad, hogy az életben nem mosod ki belőle. Arról, hogy miért és hogyan kell ésszel tolni a hajfixálókat, itt a jó cikk.

main-selfie

A cikkben felhasználtuk a The Trend Spotter írását is.

Itt van még jó kis kontent