Jön a fiatalító tabletta. For real!

Szerző: Ulla

Addig azért ne állj fél lábon, de nagyon úgy néz ki, hogy az öregedés visszafordítása valóban nem fikció többé. Egy kaliforniai kutatóintézetben egereken végzett kísérlet igazolta, hogy az öregedés egy jóval rugalmasabb és befolyásolhatóbb folyamat, mint azt eddig hittük.

egerek

A titok nyitja a Yamanaka-faktorokként emlegetett négy gén, amelyek normál esetben a magzati élet egy szakaszában aktívak, és képesek felnőtt sejteket visszaalakítani őssejtekké. A mechanizmus már egy ideje ismert a kutatók körében, de eddig félő volt, hogy ha megpiszkálják őket, az az adott szerv károsodásával, illetve rákos folyamatok beindulásával járhat. Azonban kiderült, hogy ha csak rövid ideig, megszakításokkal buherálják meg a rendszert, az egerek nem válnak zombivá, sőt, kigyógyulnak az idő előtti öregedés tüneteiből, és még átlagban 30 százalékkal tovább is élnek.

Éljen!

neni

Ha minden jól megy, tíz éven belül jöhetnek az első emberkísérletek, aztán már nincs más hátra, mint kifejleszteni azt a gyógyszert, ami a kellő időpontban aktiválja a szükséges négy gént. És eljő egy szép, új világ, ahol az ageista trolloknak új fikáznivalót kell keresniük, Madonna széttwerkelheti a netet, senkit sem fog zavarni, és újra lehet forgatni az összes időutazós-szívfacsarós sci-fit.

https://www.youtube.com/watch?v=SP0dv9OjBHQ

Én egyelőre inkább maradok a zöld teánál és a futásnál.

(via: The Telegraph)

(A címlapképen Masako Mizutani, 43 éves, kétgyermekes anyuka látható.)

Itt van még jó kis kontent