10 lépésben készül el a tökéletes smink

Szerző: Brooke

Tökéletes sminket készíteni sokszor lehetetlen feladatnak tűnik, ami amúgy az is, ha nincs bennünk elég kitartás. Mert bizony a kitartás sokszor akkor is meghozza a gyümölcsét, ha párosul tehetséggel.

Bölcselkedést félretéve, a sminkelés sokunk számára a fáradt hétköznapoknak az egyetlen olyan epizódja, ami képes feldobni az ember hangulatát. Lehet alkotni, újat kipróbálni, a hagyományos lépéseket felcserélve óriásikat innoválni. Sminkelhetünk iskolába, munkába, buliba, akárhova. A természetesség hívei még a következő mondat elolvasása előtt kattintsanak el innen.

Akár tetszik, akár nem, a smink igenis szebbé tesz.

makeupfail

Ha már rájöttél arra, hogyan tudod kiemelni az arcod legelőnyösebb részeit, hogyan használd úgy a szempillaspirált, mint egy profi sminkmester, ideje, hogy beiktasd a tudásodat a napi rutinodba. Itt van 10 lépés, amin ha végigmész, viszonylag egyszerűen tökéletes sminket applikálhatsz magadra.

1. Hidratálás

Van, amit nem lehet elégszer elmondani. A bőr hidratálása pont ilyen. Külsőleg és belsőleg egyaránt legyen napi rutin. Igyál sok vizet, használj a bőrtípusodnak megfelelő hidratálókrémet reggel és este is. Főleg télen, mert a bőröd akkor még jobban kiszáradhat.

2. Szempillák

Vannak, akik nincsenek odáig a műszempillákért, míg mások homlokot csapkodó, természetes pillákkal lettek megáldva. A szemed nagyobbnak tűnik tőlük, szempillaspirállal pedig hosszíthatod őket. Először használj szempilla-göndörítőt, aztán jöhet a spirál.

eyelashes-nicki-minaj

3. Primer

Ha tartós sminket szeretnél egész nap úgy, hogy az alapozó nem folyik le az arcodról, meg nem is lesz foltos, használj primert. Nem kell méregdrága termékre gondolnod, a drogériás változat is bőven megteszi. A primernek is több fajtája van, a szemhéjpúdered alá is kenhetsz, így a krémes állagú cucc kiemeli a festék színét.

4. Vízvonal

Fehér szemceruzát szoktak ajánlani akkor, ha valaki optikailag nagyítani szeretné a szemeit. A világos színű szemceruza (nem kizárólag a fehér) trükkje működik, nemcsak nagyobbnak tűnik majd a szemed, ha a vízvonalba húzol egy vonalat, de frissebbnek, éberebbnek is fogsz kinézni.

tumblr_mqs8irsmtw1sdph02o1_500

5. Színes korrektor

Erről már írtam korábban, ide kattintva elolvashatod. Dióhéjban a lényeg annyi, hogy hanyagold a barna korrektor kenegetését a piros pöttyeidre, mert nem fog működni. Válassz inkább zöldet, mert azzal megszüntethetők a vöröses bőrhibák. A szemed alatti sötét karikákra pedig a barackos árnyalatok valók.

6. Szemöldök

A tökéletesen ívelt szemöldök 2017-ben már nem lesz menő, viszont a naturális, bozontos annál inkább. Kevés nő mondhatja el magáról, hogy neki remekül megfelel a saját szemöldöke, nem szükséges neki semmilyen igazítás. Már azzal sokat javíthatsz az arcodon, ha csak kiegészíted itt-ott a szemed fölötti szálakat, ezzel dúsabbá is téve azokat.

source

7. Kiemelés és kontúrozás

2016 határozottan az erős kontúrozás éve volt, erről viszont lemondhatunk, nem lesz divat jövőre. Kontúrozás helyett használj bronzosítót, ettől élettel telinek fog tűnni az arcod, kap egy természetesebb színt. Highlighterrel kiemelheted a szemed alatti részt, az állad, kontúrozással pedig az arccsontodat.

contour-highlight

8. Bőrradír

Nemcsak a bőrödet, hanem a szádat is érdemes egy héten egyszer leradíroznod. Az ajkaid puhák, finomak lesznek, és megszabadulhatsz az elhalt hámsejtektől. A matt rúzs sokkal szebben fog mutatni a szádon, majd meglátod.

9. Sminkecsetek

Mosd ki őket mindig! Ne csak havonta egyszer, amikor eszedbe jut, vagy akkor, amikor már nem tudod használni egyiket sem. A sminkecset szálai között ugyanis megtelepszenek a baktériumok, amiktől pattanásaid lesznek. Akarod?

kim-kardashian-makeup

10. Vörös rúzs

A burgundi a tél slágere, legyen akár szemsmink, akár rúzs, egyszerűen tökéletes. A pirosnak rengeteg árnyalata van, például a sötétebbek a hideg napokhoz jól passzolnak, feldobják a megjelenést. Csak próbáld ki, adj nekik egy esélyt.

red-lips

Köszi, MTL blog!

Itt van még jó kis kontent