Király!

Napi nézegetnivaló: UV-henna

By  | 

A hennafestést több ezer évvel ezelőtt még gyógyászati célokra használták, aztán eljött 2017, és nem elég, hogy gyönyörű minták kerülnek a lábakra és kezekre, még fel is dobják egy kis extrával.

Nem tetoválás, nem marad örökre a bőrön, néhány hét alatt lekopik. A hennafesték a bőr elhalt hámsejtjeibe szívódik be, szóval eltűnik egy idő után. Meseszép motívumokat, különleges mintákat lehet vele készíteni. Nem csoda, hogy a henna manapság egyre népszerűbb testfestési forma.

A dolgot annyira kimaxolták, hogy már ilyen menő, sötétben világító testfestés is létezik:


A PopSugar összegyűjtött néhány gyönyörű képet, amin a fentihez hasonló UV-hennák láthatók. Az “UV-henna” viszont csak lemosható, színes testfesték, ami a valódi henna újragondolt változata. Az eredeti hennafestés ugyanis a henna nevű növény barnásvöröses leveléből készül.

A valódi henna színe amúgy sok mindentől függ, és ahogy felkerül a bőrre, folyamatosan változik. Illetve az UV-testfestésben leginkább csak sötétben lehet gyönyörködni. Nyilván.

Képek lejjebb.

Brooke

A Viva La Femme! szerkesztője. Szeret kávézni, olvasni és írni. Még mindig rendíthetetlenül meg akarja váltani a világot, és a legrosszabb, hogy el is hiszi, hogy ez megtörténik egyszer. Aktívan él a szarkazmussal, és jól dob mezőnyből.