Így dugd el a nyakad, ha nem szereted

Szerző: Brooke

Mindenkinek van kedvenc és borzasztóan utált testrésze. Előbbit szívünk szerint állandóan mutogatnánk, utóbbit úgy takargatjuk a hétköznapi nagyközönség elől, mintha kötelező lenne − mert kötelezőnek is érezzük, hogy a hibáinkat elrejtsük, amennyire csak lehet.

De hogy dugsz el egy olyan testrészt, ami a fejedet tartja? Ami ott van minden szelfin, amire rá kellene pakolnod legalább 3 chokert egyszerre, ha divatos akarsz maradni. Van megoldás arra, hogy eltakard a nyakad, ha nem szereted − a téli idő tökéletesen kedvező ehhez.

#1 Teknősnyakú felső

2016 őszén már divat volt a teknősnyakú felső, így télen és tavasszal is bátran viselheted a különböző fazonokat és stílusokat. Kényelmes, jól védi a nyakat a -12 foktól, plusz el is takarja azt. Ha erre dobsz még egy sálat, úgy eldughatod a nyakadat, hogy még te sem találod meg.

gallery-1453232748-hbz-turtleneck-00-index

#2 Garbó

Örök klasszikus őszi és téli viselet a garbó, ami nőknek és férfiaknak egyaránt jó választás lehet. Ha rövid a nyakad, és a teknősnyakú felső nem jött be, a garbóval is vigyáznod kell, mert az csak még jobban összenyom. Ebben az esetben érdemes olyan darabot választanod, aminek nem túl magas a nyakrésze, mert így optikailag csalhatsz egy kicsit.

grey-ruched-stitch-turtleneck-fall-outfit-bmodish

#3 V nyakú felső

Ha utálod, emeld ki − íratlan divatszabály, de ha jobban belegondolsz, még akár működhet is. Azzal, hogy elöl kicsit mélyebben kivágott felsőt veszel fel, optikailag nyújthatod az állad, és a kulcscsontod közötti távolságot.

Hosszabbnak tűnik majd a nyakad, egy egyszerű nyaklánccal pedig feldobhatod a megjelenésedet. Hétköznapokra és a hétvégi buliba is király. Plusz, egy szép dekoltázs gyorsan elvonja a kíváncsi tekinteteket a nem kedvelt testrészekről…

new-fashion-womens-slim-casual-long-sleeve-shirt-tops-lady-v-neck-blouse

#4 Fel a gallért

Egy kényelmes ing, ami munkába és hétvégi programokhoz is tökéletesen megfelel, ez a negyedik tipp. Olyat válassz, ami puha anyagból készült, és fel lehet hajtani az ujját, továbbá nem szűk, nem szúr, praktikus és viselhető. Ha felhajtod az inged gallérját, egyből eltakarhatod vele a nyakad.

how_to_style_your_neck_suburban_faux_pas

#5 Lob frizura

Az egyik legoptimálisabb választás a kicsit váll alá érő haj, ha nem vagy megelégedve a nyakaddal. A lob (long bob) frizura nagyon divatos, ad egy kereted az arcodnak, és ami ebben az összefüggésben a legfontosabb: elvonja a figyelmet a nyakról. Írtunk is róla nemrég, ide kattintva elolvashatod.

Néhány hullám vagy a természetesnek ható göndörség nyerő lépés, amihez bármilyen outfit passzol majd.

long-bob-lob-hair-fashion

#6 Egy kis alapozó

Amikor belekezdtél az otthoni sminkes karrieredbe, és megkaptad életed első alapozóját, biztos feltűnt (vagy legalábbis anyukád szólt), hogy a nyakadon is szépen el kell dolgoznod a krémet, mert nincs annál figyelemfelkeltőbb, mint amikor egy csíkban jól kivehető, meddig van lealapozva az arc.

Ha biztosra akarsz menni, egy kis highlighterrel vékonyíthatod a nyakad, de ne vidd túlzásba, mert nagyon könnyen el lehet rontani az említett rész „kontúrozását”. Amúgy is tavaly februárban a nyakkontúrozás konkrétan trend (!) volt.

hair-choker-fashion-streetstyle

#7 Viselj sálat

Télen jó meleget, puhát, amit kényelmesen fel tudsz venni akárhova. Érdemes lehet egy drágább, minőségi darabba is befektetned, mert ha vigyázol rá, évekig hordhatod majd. Tavasszal és nyáron viszont jöhetnek a színes, vékonyabb anyagból készült sálak, amelyek nemcsak feldobják a megjelenésedet, de a nyakadat is elbújtathatod általuk.
paris-fall-2015-couture-street-style-tommy-ton-style-com-1

Köszi, PureWow!

(kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images)

Itt van még jó kis kontent