Két Instagram-hack, amit nem teljesen értünk

Szerző: Brooke

Ha minden bolond hack után, amibe belefutottam az elmúlt 2 évben, kaptam volna 100 forintot, már legalább olyan gazdag lennék, hogy ezekkel a hülyeségekkel én magam kísérleteznék unalmamban.

Vannak szépségtrendek, amiket ha meglátok, csak annyit kérdezek, miért? Hál’ istennek, néhánynak már búcsút inthettünk, de mindig akadnak teljesen új őrületek, amikről szólnom kell. Most épp az alábbi kettőről.

adele-hello-gif-18221-18770-hd-wallpapers

Szilikonpárna

Amikor pár évvel ezelőtt piacra dobták a „beauty blender” néven futó, csepp alakú kis szivacsokat (katt ide), az egész szépségvilág megőrült. És jogosan lett széthype-olva a termék, mert tényleg különösen jó eredményt lehetett elérni vele, ha alapozásról volt szó. Szóval imádtuk, akár Kínából jött a másolat, akár az eredeti, 30 dolcsis verziót rendeltük házhoz.

Aztán nemrég belefutottam egy videóba, amin szilikonos melltartóbetéttel alapozta az arcát egy vlogger, szóval úgy látszik, elég hamar újragondolták a dolgot, és a sminkfan nők elé tolták a szilikonszivacsot, a legújabb applikátort.

A kb. 3 000 forintos kis párna egy tojás alakúra vágott szilikondarab, és bármilyen meglepő, (lényegében) működik, nem vesz fel feleslegesen alapozót, viszont nem lehet úgy használni, mint egy ecsetet, mert ezzel csak kened jobbra-balra a krémet az arcodon.

Ugyanúgy aprókat ütögetve kell felvinned a bőrödre az anyagot, mintha egy szivaccsal csinálnád. Akkor mégis mi értelme van?!

giphy

Alapozó + tűz = ???

Nem teljesen világos se nekem, se a vloggernek (videó lent), hogy egyes beautyguruk miért használnak tüzet ahhoz, hogy felmelegítsék, és teljesen folyékonnyá tegyék az alapozót. A folyamat lényege, hogy egy kanálba némi alapozót kell nyomni, majd alulról öngyújtóval felmelegíteni azt. Persze fazekat meg tűzhelyet is használhatsz, de inkább mégse.

Nincs semmi lényegi különbség azonkívül, hogy az alapozó kb. 30 másodperc alatt teljesen folyékonnyá válik, tehát nem lesz más az állaga, sem a színe. Az egyetlen apró változás a videóban szereplő lány szerint, ami amúgy nem is látszik, hogy a tüzes alapozó kicsit sötétebb.

Kattintásvadász ötlet, amivel egyes vloggerek csak még nagyobb nézettséget szeretnének generálni − sikerül is. Ez amúgy még elfogadható lenne, hiszen ebből élnek, de legalább lenne valami értelmük azoknak a hackeknek, amiket bemutatnak. Ez a „trükk” szimplán csak úgy néz ki, mintha épp heroin készülne.

Itt van még jó kis kontent