Így készül a ‘cut crease’ smink

Szerző: Brooke

Magyar neve (még) nincs, az viszont biztos, hogy a tavalyi év után idén is az egyik legkülönlegesebb sminktrend lesz a ‘cut crease’ look. Vannak benne színek, éles határvonalak meg tusvonal. Szóval minden, amivel dolgozni lehet.

A füstös szem igazi klasszikusnak számít, de valljuk be, egy idő után ráun az ember, ha minden egyes buliba ugyanazt a sminket dobja fel. A hétköznapi, visszafogottabb matt szemhéj sem túl izgalmas az 1354. nap után. Viszont van itt valami, ami első ránézésre ugyan könnyűnek tűnik, de azért van meló vele rendesen.

2016 tavaszán kezdték agyonhype-olni a beauty vloggerek, de azóta sincs magyarra fordítva a kifejezés. Egyszerűen csak cut crease, ennyi. Jöhetnek a csillogó szemhéjpúderek meg a műszempilla, de szigorúan csak nude szájjal vonulj a szombat estébe, ha túl erős lett a szemsminked.

cut-crease-makeup-trend
A koncepció konkrétan annyi, hogy a szem mélyítővonalába egy erős, mély árnyalat kerül, amivel ki lehet emelni a formáját. Jó példa erre a fenti kép, amin 2 különböző smink van. Mondhatnám, hogy nem kell tudnod tökéletes cicaszemet készítened ehhez, de az a helyzet, hogy kell. Tudniillik ennél úgy kell mesterkedned a szemhéjpúderrel, ahogy a tusvonallal is: iszonyat precízen.

A mélyítővonalban használt szemhéjpúdert csak felfelé, a szemöldök irányába kell elsatírozni, a szemhéj felső részénél viszont meg kell hagyni az éles vonalat. A szempilláktól egészen addig érdemes egy teljesen más színnel dolgozni, ami összhangban van a mélyítővonal árnyalatával. Ez a képeken is jól látszik.

cutcrease-everyday-makeup-look
Amellett, hogy a bulik királynője lehetsz ezzel az egészen egyedi sminkkel, hétköznapokra is bátran elkészítheted. A lényeg, hogy próbáld meg egy szín maximum 2-3 árnyalatát használni, hogy ne legyen túl feltűnő a szemed. Miután lealapoztad a szemhéjad, vigyél fel egy semleges színt rá, a mélyítővonalat az előbb leírt módon készítsd el úgy, hogy kicsit cicásra satírozod az éles határvonalat.

A tusvonalat szokás szerint határozott mozdulatokkal húzd meg úgy, hogy párhuzamos legyen a mélyítővonallal. De itt egy tutorial is, hogy ne vessz el teljesen.

https://www.youtube.com/watch?v=ymR0Fbsk4LM

Itt van még jó kis kontent