Így használd a szemceruzát 2017-ben

Szerző: Brooke

A szemceruzával kialakított kapcsolat a nők jelentős százalékánál totális katasztrófa. Sőt, talán nem tévedek nagyot, ha azt mondom, hogy többen inkább a tussal szenvednek, mint a ceruza maszatolásával.

Pedig a szemceruza igazi klasszikus, ez az első sminkcucc, amit minden 14 éves lány megkap az anyukájától. Ezzel gyakoroltunk több-kevesebb sikerrel, vagy szerencsésebb esetben megtaláltuk a pont elég kemény/nem túl puha hegyű ceruzát, amivel aztán megtanultunk sminkelni. Ahogy ez megtörtént, az adott cuccot ki is vonták a forgalomból, szóval kezdődött a keresgélés elölről.

raw

Trend alert!

Ha eddig csak álmodban sikerült a szemceruza (majdnem) tökéletes használata az alsó és felső szempilláid tövében, akkor ideje felébredned, mert a klasszikus fekete csík a szemed alatt már nem menő.

Helyette jött be a képbe pár kisebb pötty a szem alatt, középen. Kifutón és kampányfotózáson jól mutat, de egyáltalán nem hétköznapi viselet. Érdekes még, hogy ez is egy visszatérő trend, a ’60-as években már divatosnak számított az, akinek a szeme körül ilyen módon felvitt pöttyök voltak. Just sayin’. Szóval ezt a makeupot 2012-ben Anna Sui őszi kollekciójával mutatták be újból a New York-i divathéten, aztán egy évvel később már Cara Delevigne is ilyen sminket kapott a divatbemutatóra.

7c662e1ed12b4d40cd6321f150520b55

Az egyetlen dolog, amiben változott a pöttyös smink, hogy a sztárok mellett a vloggerek is viselhetővé akarják tenni ezt az amúgy 50 évvel ezelőtt már felkapott ötletet.

Miért most terjedt el ismét?

Mert Emma Roberts az LA Art Show vendégeként ilyen sminkkel jelent meg. Ennyi. Ha tetszik, a cikk végén találsz egy videót arról, hogyan készítheted el magadnak. Egy tűhegyű tusra lesz szükséged, meg a szépérzékedre.

port1

Egy egyszerű tutorial

https://www.youtube.com/watch?v=3TKqj-bFWiE

A cikkhez felhasználtuk az Allure és az Elle írását.

Itt van még jó kis kontent