4 frizura, amit bátran próbálj ki idén

Szerző: Brooke

2016-ban visszajött a kreppelt haj, a félcopf és a félkonty. Mindegyik trend meghatározó volt múlt évben, így nem lenne meglepő, ha 2017-ben is 20 évvel ezelőtti hajviseleteket és frizurákat üdvözölhetnénk újra. 

A visszatérő trendekben az a jó, hogy játszva feldobják a hót unalmas, kibontott vagy copfba fogott hajat. Hajfestés terén idén nem sok újdonságra számíthatunk, de katt ide, ha kíváncsi vagy, milyen színek mennek mostanában. A long bob és a rövid haj szintén király lesz az év hátralevő 11 hónapjában, de a hosszú haj adta lehetőségeket is bőven ki lehet használni, mert rengeteg előnye van.

Minden hajviseletet erősen meghatároz, hogy kinek mi áll jól − obvious. Az arcforma és a szemszín befolyásoló tényező, ahogy a bőrtónus is. Ha ezekkel tisztában vagy, szinte biztos, hogy te és a fodrászod meg fogjátok találni a neked legmegfelelőbb fazont és színt.

#1 Szögegyenes

Ha kerek arcod van, a szögegyenes hajjal optikailag nyújthatod azt. A hajvasalással viszont érdemes vigyáznod, mert az − folytatólagos alkalmazás esetén − nagyon durván roncsolhatja a haj szerkezetét. Ha nem tudsz lemondani a teljesen egyenes frizuráról, próbáld körkefével egyenesre szárítani, hogy könnyebb legyen kivasalni, és kevesebbszer kelljen áthúzni a 180 fokos hajformázót a tincseiden.

A hajvasalás közben elkövetett gyilkos hibákról ide kattintva olvashatsz. Ha nagyon elszánt (vagy elkeseredett) vagy, érdemes lehet elgondolkoznod a tartós hajegyenesítés lehetőségén is.

beautyFY pro tipp:

A szögegyenes hajat kár erőltetni, ha az arcoddal a hullámos, mozgalmas frizura sokkal izgalmasabb összhatást ad. Sokféle kócos hullám készíthető, amitől az arc sem tűnik kereknek. Bátran térj el a megszokásaidtól, és legyél elég merész az egyenes tincseket lecserélni valami merészebbre.

#2 Oldalt elválasztott

A középen elválasztott haj soha nem megy ki a divatból, ezzel a fazonnal optikailag hasonlóan hosszíthatod az arcod, mint az egyenes hajjal. Az oldalt elválasztott frizurával viszont sokkal természetesebb hatást lehet elérni, csak bele kell túrnod a hajadba, és átfésülni egyik oldalról a másikra. Ennél a verziónál inkább a hullámos tincsekre szavazunk.

beautyFY pro tipp:

Az oldalválaszték örök klasszikus, finoman elrejtheted vele az arc aszimmetriáját, és még mindig nagyon stílusos.

#3 Blorange

A blorange hajszínről már írtunk korábban, katt ide a cikkért. Röviden: ez egy olyan narancssárgás-rózsaszínes-szőkés árnyalat, aminek az elkészítése laikus szemmel nézve teljesen random, valójában viszont elég összetett.

Ez tehát összességében egy barackos pasztellszín, ami tavaszváró hajként tökéletesen működik. Mint minden, szőkítéssel és a hajvégek festésével járó frizuránál, itt is javasolt valamilyen hajszerkezet-javító használata. Ezekről itt írtunk egy bővebb tesztet, de megkérdezheted róluk a fodrászodat is.

#4 Derékig érő

Ha figyeled a celebek mindennapjait, biztosan neked is feltűnt, hogy Kim Kardashian mellett egyre több híresség dönt a derékig érő Rapunzel-frizura mellett. Az inspiráció valójában Chertől ered, aki mindig is híres volt borzasztóan hosszú hajáról.

A természetes hosszú lobonc áldás és átok egyaránt, viszont nem feltétlenül kell éveket várnod arra, hogy megnőjön a séród. Ott van egy csomó hajhosszabbítási technika, amik közül egyik-másik elég jó, ha rendesen készítik el.

beautyFY pro tipp:

A hosszú, derékig érő haj szép látvány, de csak akkor, ha tényleg odafigyelsz rá, és foglalkozol vele. A hosszú haj titka nem az, hogy hagyod megnőni; muszáj ápolnod, a fodrászodat meg rendszeresen látogatnod kell. Arról se feledkezz meg, hogy ha alacsony vagy, a vállig érő haj lesz a te frizurád, mert az annál hosszabb haj optikailag még kisebbnek láttat.

Valentin-napi akció a beautyFY-ban!

Ha február 14-ig ketten foglaltok időpontot, mindkettőtök szolgáltatásából 20% kedvezményt adunk. Hozd el a barátod vagy barátnőd, az anyukád, a testvéred. Bárkivel jöhetsz, csak ketten legyetek. Részletekért, telefonszámért és még több infóért katt ide.

A cikkhez felhasználtuk az Independent.ie anyagát.

Itt van még jó kis kontent