A 10 legjobb szakállinspiráció a világból

Szerző: beautyFY

A cikk azt adja, amit ígér: egy beardedmankind cikk alapján kiválogattuk a leglazább, szakáll témájú Instagramokat, ahonnan érdemes ötleteket meríteni. 

 

Az utóbbi néhány év kezelhetetlen méreteket öltő szakállmániájának hála a magyar társadalom hagyományos törésvonalai mellett (mint az urbánus/vidéki, a vallási hovatartozás vagy a politikai ideológiák) megjelenni látszik egy új, minden korábbinál áthidalhatatlanabb dichotómia:

a szakállas vs. borotvált ellentéte,

ami szeretett nemzetünk testét oly erővel szakítja ketté, mint Kövér László a parlamenti folyosón hangoskodó újságírók akkreditációját.

Ne üssétek egymást!

Amikor arról írunk, mi lesz a szakálldivat, vagy hogyan alakítsd az arcszőrzetedet a fejformádhoz idomítva, borotvált férfiak ugranak a torkunknak a virtuális térben, rút szavakat és ép agysejteket nem kímélve, míg ha a szőrtelen állat promotáljuk leplezetlen őszinteséggel, akkor az ellenoldal sötét bokréták mögül felvillanó, rettentő tekintettel buziz le hangosan minket.

Úgy döntöttünk tehát, hogy minden anyag esetén külföldi portáloknak a témában közölt cikkeire mint ötletadóra fogunk hivatkozni, így a felelősség alól kibújva vonhatjuk meg a vállunkat ártatlanul, mondván: ők mondták, bro.

 

Szakállas férfiség

Például a mostani írásunk témáját a beardedmankind szolgáltatta, akik roppant gyűjtést publikáltak a legférfiasabban szakállbarát Instagram-profilokról. Mivel ez a remek kollekció abban a tekintetben is hasznos, hogy szakállfazonokhoz ad nagyszerű inspirációt, ezért képekkel bemutatjuk azokat, amik szerintünk a leglazábbak.

 

#1 Chris John Millington

Tanulság: ha egy felfelé szárított spikeyt kérsz a fodrászodtól, érdemes kísérletezned egy ilyesfajta, aprólékosan hegyesre igazított szakállformátummal. Élesebb, karizmatikus vonásokat ad, az áll hosszabbnak és masszívabbnak tűnik tőle.

 

#2 Billy Huxley

Ha az arcformád megengedi, akkor egy ilyesmi, kicsit hanyagabb nyírás is indokolt lehet a „túlfazonírozott” verzió helyett. Természetesebb is, és optikailag szélesíti az állkapocs vonalát.

 

#3 Luke Ditella

A New York-i modellsrác a konzervatívabb hajviselet és a viszonylag rövid szakáll relációjában elég sok használható anyagot dob fel az oldalára.

 

#4 Timothy James

Ez a fenti már önmagában egy király szett, de mivel az Egyesült Királyságból nyomuló gyerek elég sokféle outfitet kombinál egy rakás szakállfazonnal, nem vetve meg a dizájnos tökfödőket sem, ezért aztán érdemes ránézni néha, okulásul.

 

#5 Carlos Costa

 

#6 Volbeard

A hosszú haj és a szakáll kultikus kombója (ami Sámson óta nem akar kimenni a divatból) továbbra is dívik, és úgy tisztességes, hogy a kompozícióra világos hajjal is mutassunk pár példát. Nem mellesleg szakáll és haj ideális kapcsolásáról írtunk bővebben is anno.

 

#7 Kristofer Larsson

Beszédes, ha valaki eleve nem saját magáról, hanem a szakálláról nevezi el az Instagram-oldalát (az övét épp „The Beard of Kris”-nek hívják). A svéd borbély fiókjának egyik nagy előnye, hogy sokat mókázik az arcszőrzetével, hogy úgy mondjam, kimaxolja a lehetőségeket, ráadásul elég sok frizurával is operál, így segítségével nagyjából összevethető, hogy egy ilyen arctípushoz mennyire megy a fade combover vagy éppen egy szimpla buzzcut.

 

#8 M.Kay

 

#9 Paul Abrahamian

Paul Abrahamian főleg suhancosabb, modern frizurákkal (például undercut mohawkkal) kísérletezik, mellette klasszikus full bearddel nyomja, így főleg akkor érdemes ránézned, ha te is ennek a kettőnek a kombinációjában gondolkozol.

 

#10 Ben Dahlhaus

A svéd gyerek kisebbfajta szakállas modellcelebritás, de minket ez különösebben nem érdekel, annál inkább a tény, hogy Dahlhaus rendkívül jó cuccokban nyomja, és teszi ezt úgy általában tanítani való stílussal. Érdemes követni.

 

A cikkötletet a Beardedmankindtól nyúltuk.

Itt van még jó kis kontent