7 tipp, hogy feldobd a Valentin-napi sminked

Szerző: Brooke

Pár nap, és itt az év legnyálasabb „ünnepe”, amikor a Facebook-feeded csókokban, ‘I love you’ feliratos, szívecskés párnákban, szerelmes képekben és eljegyzési gyűrűkben úszik majd. Ha egyikre sem vagy kíváncsi, jelentkezz ki a közösségi oldalakból, és csinálj valami értelmeset. 

Annak ellenére, hogy nem vagyok híve a „mutassuk meg mind a 800 ismerősünknek, milyen jól megvagyunk” című magamutogatásnak az interneten, azért van ennek az időszaknak is olyan része, amit mindennél jobban szeretek: a szép sminket. Mert (gondolom én) Valentin-napon a nők még jobban odafigyelnek a külsejükre, hiszen reménykednek az eljegyzésben meg a gyertyafényes vacsorában.

Na, most nekik szeretnék néhány sminktippet adni, hogy feldobják Valentin-napi szépségüket.

#1 Színes ajkak

Bármennyire is a vörös meg a piros a „módi” a szerelmesek napján, szerintem sokkal egyedibb is lehetsz ennél. Ha az utóbbi években beálltál a vörös rúzsosok sorába, idén inkább újíts valamit. Ott vannak a nude rúzsok, a mattra száradó színes szájfények, de a lila vagy a rózsaszín sötétebb árnyalatai is elég jól néznek ki ahhoz, hogy ott maradjanak a villán vacsi közben.

#2 Matt szemhéj

Évek óta hatalmas sláger minden, ami matt. Matt körmök, matt száj, matt szájfény, matt szemhéj. A csillogó szemhéjpúderek százával hevernek a márkaüzletek polcain, mégis a matt hatású porokért őrül meg a sminkimádó nővilág. Ezek a cuccok pont annyira visszafogottak, amennyire kell, de dögössé tudod varázsolni őket, ha dobsz rájuk egy kis csillámport.

Nem vész kárba, hiszen a matt alapú szemhéjpúderek a hétköznapokban is bátran használhatók. Ezek képezik ugyanis a cut crease smink alapját, amivel nem lőhetsz mellé. A szemszínhez illő sminkelésről ide kattintva olvashatsz.

#3 Matt száj

Két lehetőséged is van. Drogériákban pár száz forintért, márkaüzletekben pár ezer forintért kapsz olyan rúzsokat, amik matt hatást keltenek. Plusz ott vannak a folyékony állagú, mattra száradó rúzsok, amik sajnos hajlamosak arra, hogy csúnyán, darabosan száradjanak meg az ajkadon. Ami ugye nem szép.

A másik lehetőséged, hogy a fényes rúzsodat otthon DIY módon mattosítod. Miután felvitted a terméket az ajkadra, az ujjaddal nyúlj bele egy kevés hintőporba, majd apró mozdulatokkal ütögesd a szádra. A por elveszi a rúzs fényét, így matt lesz a végeredmény.

#4 Füstös cicaszem

A füstös cicaszem elkészítéséről már írtunk korábban, ide kattintva olvashatod el. Nagy vonalakban a lényeg annyi, hogy egy tartós alapot kell készítened. Használj primert az arcodra, és külön a szemhéjadra valót is. Mielőtt felviszed a fekete szemhéjpúdert, mindig használj egy sötétebb árnyalatot (mondjuk burgundit), ami még biztosabb alapot ad a végső looknak.

A füstös smink örök klasszikus, kiegészítője a műszempilla és a tusvonal. Ez az a kombó, amivel szívdöglesztő tekintetet tudsz varázsolni magadnak. Nehéz, de még van időd gyakorolni.

#5 Icipici highlighter és kevés kontúr

Arról, hogy melyik bőrtípushoz milyen állagú és fényű highlighter való, ide kattintva olvashatsz bővebben. Ez az a sminktermék, amit soha nem szabad túlzásba vinned, hiszen a nagyon pigmentált highlighterek borzalmasan csillognak. A highlighter és a kontúrozás testvérek, együtt járnak nemcsak a palettákon, hanem sminkelés terén is.

A túl erős kontúr már amúgy sem divat, maradj a kevesebb néha több gondolatmenetnél.

#6 A tusvonal

A tökéletes tusvonal örök challenge egy nő életében. Beauty guruk mondják, hogy csak egyszer kell ráérezni a mozdulatokra, utána már sokkal könnyebben fog menni az egyenes vonal elkészítése. Vannak beauty hackek, amikről korábban már írtunk, de egyik-másik elég életveszélyes ahhoz, hogy magadon kísérletezz.

Talán az egyik leghasznosabb tipp, amivel kezdeni is lehet valamit, az az, hogy először fekete szemceruzával húzd meg a vonalat, majd menj át rajta tussal. Egy alapot mindenképpen ad, amivel könnyebb dolgozni, plusz a hibákat javítani is egyszerűbb ezzel a módszerrel.

#7 Csillogó szemhéj

A matt szemhéj ellentéteként a csillogó változat az, ami Valentin-napon biztos befutó lehet sminkelés terén. Ha jól pigmentált csillogó szemhéjpúdered van, matt alapra vidd fel, ami kicsit tompítja a fényét a második réteg csillogásának. Drogériákban lehet kapni olyan folyékony állagú, szemhéjra való bázist, amibe a csillámpor szuperül beleragad.

Nem fog elmászni, nem veszít a fényéből, tartós és szépen csillogó hatást érhetsz el vele. Arra viszont figyelj, hogy ha a szemed a „túl sok” érzést kelti, a szád mindenképp legyen nude vagy valamilyen naturális árnyalatú.

Felhasználtuk az Allure cikkét.

Itt van még jó kis kontent