3 smink a Valentin-napi randevúra

Szerző: Brooke

Közel sincs még itt az ideje, hogy kétségbeess a Valentin-napi sminkedet illetően; kellő higgadtsággal az utolsó órákban is összerakhatja magát az ember, ha megvan a kellő inspiráció. Utóbbit most mi biztosítjuk.

Frizuratippeket már adtunk, sőt, arról is volt szó, hogyan dobhatod fel a sminkedet. A korábbi cikkeinkben viszont csak egy-egy részletre koncentráltunk, hol a szem, hol az ajak kapott nagyobb hangsúlyt. Sminkimádókként viszont tudjuk, hogy a cél a tökéletesen harmonizáló, szem- vagy szájhangsúlyos smink, ami az esti randevúdhoz tökéletesen passzol.

1. Füstös cicaszem és burgundi ajak

A cicaszem készítésének első lépéseként tartjuk számon a gyakorlást, ami nélkül esélyed sincs hibátlan tusvonalat húzni. Vannak praktikák, amikkel meg lehet könnyíteni a procedúrát, viszont ezek vagy életveszélyesek, vagy nem működnek a való életben.

A tökéletes füstös cicaszem alapja a tus, na meg a műszempilla, szóval ezekkel érdemes minél előbb megtanulnod (jól) bánni.

https://www.youtube.com/watch?v=93uYizDyh74

A legjobb az egészben, hogy nem muszáj fekete szemhéjpúderrel dolgoznod, bármit használhatsz a szemhéjadra, ami a szemszínedhez is passzol. Az arany, a barna, a rózsaszínes nude árnyalatok kiemelik a szemed, és könnyebben elsatírozhatók, így nemcsak az árnyékolás, de még a cut crease smink is jobban megy majd.

Pro Tipp: Íratlan szabály, hogy vagy a szem, vagy a száj kap nagyobb hangsúlyt, de azért néha kivételt lehet tenni. Az igazi drama queen look lényege, hogy minden erős, minden sötét, minden „túl sok”. Az ajkakra is mehetnek a burgundi, sötétbarna vagy vörös árnyalatok.

2. Burgundi szem és száj

A burgundi a tél klasszikus slágere mind szemsmink, mind rúzs terén. Erős, durva makeup drámai összhatással, amihez konkrétan bárhogy felöltözhetsz, mert az arcodról úgysem tereli el semmi a figyelmet.

Mint vöröses-barnás smink, őszre is simán elmegy. Csak egyszer kell megtanulnod ilyen erős színekkel dolgozni a szemhéjadon, utána le sem lehet vakarni majd rólad a burgundi árnyalatokat.

Pro tipp: Amikor füstös sminket készítesz, a szemeddel kezdj, csak azután térj át az arcodra, mert a szemhéjadról lehulló púder egy pillanat alatt tönkreteszi az alapozást az arcodon, aztán állhatsz neki újra nulláról.

3. Rózsaszín cicaszem

A szerelem színe a piros, a piros meg a rózsaszín pedig közeli rokonok, szóval egyértelmű, hogy egy ilyen összeállításnak szerves részeként kell feltüntetni a halvány, púderszínű sminket. A smink kulcsa, hogy mindenképp kell némi szemhéjra való primert használnod, majd erre jön a világos szemhéjpúder. Két vagy három rózsaszín megteszi, a mélyítővonalnál egy középárnyalatút, a szemed külső szélén sötétebbet, belül pedig a legvilágosabbat használd.

Pro tipp: Feldobhatod tusvonallal, de használhatsz szemceruzát is, amit kicsit elsatírozol alul és felül. Az ajkaidra kerülhet szinte bármi, hiszen ehhez az éppen hogy csillogó szemsminkhez minden passzol, a nude árnyalatoktól kezdve a sötétbarnás színvilágig.

Ha a fenti sminkek között nem találod az igazit, olvasd el korábbi cikkünket a témában, katt ide érte.

Itt van még jó kis kontent