Így szabadulj meg a felesleges ruháidtól

Szerző: Brooke

Egy idő után minden vásárolni imádó nő életében eljön a fájdalmas felismerés pillanata, amikor megvilágosodott elmével veszi rá magát, hogy szelektáljon a ruhái között. Kidobja a régit, eladja a még egyszer sem viseltet, elajándékozza a már használt, de még hordhatót. Ebben segítünk most.

A nők G-pontja a shopping szó végén található − aranyköpés Coco Chaneltől, amit a mai napig beállítanánk háttérképnek az okoskütyünkön. Az őrült vásárlásmániának megvannak a maga előnyei és hátrányai, mi most mégis azt mondjuk, nyisd ki a triplaajtós szekrényed, és szabadulj meg azoktól a ruháidtól, amikre nincs szükséged. (És ha egy mód van rá, ne vásárolj feleslegesen.)

Egyrészt foglalják a helyet (az új szerzemények elől), másrészt lehet, hogy valaki sokkal nagyobb hasznát veszi majd a megunt cuccaidnak.

Összeszedtük a 6 leggyakoribb kifogást, amikor képtelen vagy megszabadulni a ruháidtól. Pedig hidd el, van a szekrényedben jó néhány cucc, amire semmi szükséged.

1. Drága volt

Az első számú kifogás, amiért nem akarsz megszabadulni a ruhádtól, hogy drága volt. Sokat költöttél rá, akkor jó ötletnek tűnt, mára viszont rájöttél, nem is érte meg igazán/nem tetszik már/alig hordtad, nem is nagyon fogod.

Tipp:

Ajándékozd vagy add el. Utóbbiból még pénzed is lesz, így kicsit megnyugodhat a lelked, hogy nem a kukába dobtál egy nagyobb összeget. Ha elajándékozod, másnak hatalmas örömet szerezhetsz. Nyál, de ez tényleg többet ér, mint a pénz.

2. Ajándékba kaptad

Az ajándékba kapott holmi örök emlék, amitől még akkor sem válik meg szívesen az ember, ha muszáj (tényleg muszáj) túladnia rajta. Igen, vannak használhatatlan cuccok, amiknek talán nem is örültél annyira, de azért na, mégis csak a jó szándék vezérelte azt, akitől kaptad.

Tipp:

Rakd el. Ajándékot eladni nem illik, és a lelkiismeretednek sem tesz túl jót, ha túladsz egy olyan ruhán, amit valaki örömmel adott oda neked.

3. Régen belefértél

Attól, mert gimiben jó volt rád az a farmer, ami igazából 8 évvel később is ugyanúgy tetszik, meg még divatos is, nem valószínű, hogy újra fel fogod venni. Egyrészt azért, mert már 8 éves, másrészt azért, mert lehet, hogy bele se férsz. Ha ez a helyzet áll fenn, ne áltasd magad olyan gondolatokkal, mint az „elkezdek edzeni, és újra beleférek majd”.

Tipp:

Add el vagy ajándékozd el.

4. Kényelmetlen

Egy felsőnek, amibe nem esik jól belebújni, mert kényelmetlen, szúr, nyom, vág, semmi keresnivalója a szekrényedben. Vagy ilyen a nadrág, aminek már szorít a dereka, kicsi rád, vagy nem az alkatodhoz való.

Tipp:

Add el vagy ajándékozd el. Őszintén, mi szükséged van egy olyan ruhára a szekrényedben, amit soha nem veszel fel, mert hordhatatlanul kényelmetlen?!

5. Az imádott kedvenc

A felső, amit rongyosra hordtál. A nadrág, amiben állandóan jól érzed magad. A ruha, ami praktikus télen és nyáron egyaránt, jól néz ki szandállal, de harisnyával és bakanccsal is fel tudod venni, ha akarod. Annyira a kedvenced, hogy életmentő darabként lapul a szekrényedben, mert egyszerűen minden alkalomra jól jöhet. Felér egy kisfeketével.

Tipp:

Tartsd meg, ha nagyon szereted. De ne várd tőle, hogy életed végéig hordhatod majd. Bolyhosodni fog, az anyag kinyúlik majd, egy idő után túl kell rajta adnod. Fájdalmas búcsú lesz.

6. A trendi

Annyira menő volt, meg jól nézett ki − 5 évvel ezelőtt. Vannak ruhák, amiktől az ember nem akar megszabadulni, hiszen pár éve még iszonyatosan divatosak voltak. A 2000-es évek elején a neccharisnya meg a trapéznadrág volt atom, viszont most a ’90-es évek egyik legvagányabb kiegészítőjét, a chokert veheted elő újra.

Tipp:

Tartsd meg a valaha trendinek számító cuccod. A trendek körforgásban vannak, előbb vagy utóbb mindegyik visszatér. Van rá esély, hogy az 5 évvel ezelőtt trendinek számító felső ismét divatos lesz.

Via about.com

Itt van még jó kis kontent