5 jel, hogy változtatnod kell a sminkelési rutinodon

Szerző: Brooke

Mindannyiunknak megvan a saját sminkelési rutinja, egyénre szabottan készítjük el az arcunkat minden áldott reggel. Vannak íratlan szabályok, amik szerint bizonyos lépéseket érdemes betartani, ilyen például a primer használata, ami az alapozó alá kerül. Logikus, hogy a szempillaspirált akkor használjuk, ha a szemhéjunkkal már végeztünk. Apróságok, amikre odafigyelünk nap mint nap.

Szokták mondani, hogy érdemes néha változtatnod a sminktermékeiden, mert a bőröd megszokja a kedvenc alapozódat, eltelik fél év, és már közel sem úgy áll az arcodon, ahogy korábban. Ugyanezt mondják a samponra is: érdemes váltogatni a különböző termékeket, és nem állandóan egyfélét használni. A legenda akár igaz, akár kamu, minden bőr- és hajtípus más és más, ezért nem lehet általánosítani.

Az viszont biztos, hogy több jele is van annak, hogy ideje változtatnod a sminkelési rutinodon.

1. Nincs kedvenc részed az arcodon

Azért sminkelünk, hogy szebbnek érezzük magunkat, amivel semmi probléma nincs. Kivéve akkor, ha még a sminktől sem érezzük magunkat szebbnek. Minden terméknek megvan a maga funkciója. Olyan részeket akarunk kiemelni velük az arcunkon, amik szépek, amiket szeretünk, amikre fel akarjuk hívni a figyelmet.

Ha még mindig nem találtad meg az arcodnak azon részét, amire büszke vagy, amit imádsz sminkkel kiemelni, akkor valamit rosszul csinálsz.

2. Állandóan javítgatnod kell

Ha megvan a saját kis rutinod arra, hogy elkészítsd a sminked, valószínűleg nem kell túl sokat hozzányúlnod az arcodhoz napközben. Kitapasztaltad, hol kezd csillogni az arcod, hová kell több vagy kevesebb alapozó. Megvan a tökéletes szempillaspirál, ami nem kenődik el, és estig kibírja anélkül, hogy póklábasra állna össze a pilláidon.

Az, hogy állandóan javítgatnod kell a sminked, azt jelenti, hogy valami nem okés. A fixálás fontos, szóval ez legyen az utolsó lépés.

3. Nem tudod rendesen eldolgozni a sminked

Az árnyékolás a sminkelés alapja, az éles vonalak elsatírozása mindig kiemelten fontos szerepet játszik az arcfestészetben. A krémes állagú kontúrral, ha nagyon pigmentált a szín, nehéz dolgozni. A púder alapú highlighterrel már sokkal praktikusabban és kényelmesebben tudsz bánni. Aranyszabály: a kevesebb néha több.

4. Pattanásos a bőröd

A rosszul megválasztott vagy rossz minőségű alapozó okozhat bőrproblémákat. Egyrészt azért, mert az alapozó eltömíti a pórusokat, másrészt a bőröd állapotán is ronthat, ha nem jó textúrájú terméket választasz. Az alapozóválasztásról amúgy már írtunk korábban, ide kattintva éred el.

A szilikonbetétes alapozást hanyagold, illetve mindig mosd ki a szivacsokat és az ecseteket. Plusz, ne felejtsd el az első pontban emlegetett primert se.

5. Nincs kedved sminkelni

A sminkelés szerény véleményem szerint egy olyan terápiás tevékenység, amely képes arra, hogy feldobja az ember hangulatát. Már csak azért is, mert pár perc alatt megszépülsz, ami miatt jobban érezheted magad. Ez pedig egyáltalán nem ciki.

Ha nincs kedved sminkelni, mert a végeredmény sosem olyan, mint amilyet elképzeltél, érdemes lehet újragondolnod a lépéseket. Kíváncsi vagy, hogyan készül a tökéletes smink? Katt ide, és megtudod.

Felhasználtuk az about.com cikkét.

Itt van még jó kis kontent