Itt a világ első hőérzékeny, színváltós hajfestéke

Szerző: Brooke

Gondolkoztál már valaha azon, milyen király lenne, ha a szabadban zöld, a szobában pedig szőke lenne a hajad? Ha úgy változna a színe, ahogy a környezet diktálja. A hőmérséklet határozná meg, milyen árnyalatba borulna egyik percről a másikra a loboncod.

Nos, ha bármikor is gondolkoztál ezen unalmas perceidben, vagy amikor épp nem tudtál dönteni két hajszín között, mikor fodrászhoz indultál, akkor ennek a hírnek nagyon fogsz örülni.

Mert elképzelhető, hogy hamarosan színváltós hajfesték kerül a boltok polcaira.

Igen, hasonlóan reagáltunk mi is.

Amikor Lauren Bowker megalapította Unseen nevezetű divatcégét, talán még ő sem számított rá, hogy a színváltós hajfesték ekkora siker lesz. A vállalat anyagtudományi szakemberekkel dolgozik együtt, akik nap mint nap színváltós technológiákat tesztelnek és készítenek. Aztán jött a London Fashion Week, és a különleges hajfestéket be is mutatták, ami

a hőmérsékletre reagálva változtatja a színét.

Hasonlóan működik, mint az ember bőre. A festék a hőmérséklet által kapott ingerekre reagálva (adott skálán belül) megváltoztatja a színét. Értsd: már létező dolog, hogy a lángoló vöröstől egészen a púderszínekig cserélődnek az árnyalatok az ember fején. Csak annyi a probléma, hogy a cucc még nem túl tartós, mindössze néhány mosásig bírja. Plusz kiderült, hogy az első verziók hajhullást okozhatnak, károsítják a fejbőrt, hiszen rengeteg vegyi anyag van bennük.

Később ezen káros összetevők mennyiségét lecsökkentették, Lauren Bowker pedig állítja, hogy a festék így már nem káros sem a hajra, sem a bőrre. A hőérzékeny hajfesték a FIRE nevet kapta.

Kíváncsian várjuk a további fejleményeket a termékkel kapcsolatban.

Felhasználtuk a Wired és az Index cikkét.

Itt van még jó kis kontent