Heti női frizura inspiráció #1

Szerző: Brooke

Új sorozatot indítunk: hetente mutatjuk meg a legmenőbb női hajakat a világból, olyan fodrászok ollója alól, akik a legérdemesebbek rá. Heti női frizura inspiráció, volume 1.

 

Bár mi, nők sokkal többet küzdünk a hajunkkal, hogy szép hosszú és dús legyen, a férfiak haja (elvileg) gyorsabban nő, és látszólag sokkal kevesebb vele a gond. Pedig mi odafigyelünk. De tényleg. Szedjük a vitamint, egészségesen étkezünk, járunk rendszeresen fodrászhoz, és nesze, mi a hála?

Álomból fail

Szőkének ígért, sárga hajkorona vagy szarrá vasalt és töredezett hajvégek. Gáz, de ez jutott a nők jelentős részének, amibe képtelenek vagyunk csak úgy beletörődni. Ezért éjjel-nappal bújjuk az Instagramot és a Pinterestet, hogy megtaláljuk a hozzánk illő frizurát, akár egy egyszerű ombre, akár egy balayage különlegesség legyen is az.

Love yourself, baby!

Megszeretni a saját, természetes hajszínedet és a göndör fürtjeidet egy életre szóló kihívás. Nem állítjuk, hogy unalmas frizurával kell leélned az életed, ezért is osztunk meg olyan híreket, mint például a hőérzékeny színváltós hajfesték. És ha már ennyire fel akarjuk dobni a fejed, itt a legújabb ötletünk:

A heti női frizura inspiráció.

Nem, ez nem vicc, régóta tervezzük, és most jött el a pillanat, hogy a cikksorozat férfiváltozata után a nőknek is kedvezzünk egy kicsit.

Röviden: minden héten összeszedünk pár fodrászt a világ különböző pontjairól, és munkáik által mutatjuk be, mi megy mostanában a hajdivatban.

Első körben összegyűjtöttünk 4 fodrászt, akiket érdemes lehet követned Instagramon. Van itt fodrász Moszkvából és Törökországból is, de természetesen Amerika sem maradhatott ki az első inspiráció-gyűjteményből.

#1 Ombre for all

Elkövető? Emrah Demirci

Hol? Törökország

Ha még mindig keresed a tökéletes ombre hajszínt magadnak, és képtelen vagy megbarátkozni a természetes frizuráddal, Emrah Demirci munkáiból gyorsan inspirációt szerezhetsz. Katt ide az Instagramjáért, görgesd végig a falát, és biztos, hogy találsz magadnak valami király árnyalatot.

beautyFY pro tipp: A felső kép a tövénél egy 7-es színmélységű szőke haj, illetve egy nagyon finom átmenettel készített ombre, aminek a vége erősen pasztelizálva van egy hamvas színnel. Szerintünk, ha szőke hajvéget akarsz, akkor a 6-os/7-es színmélységű tő az, ami még elegánsan esztétikus, az ennél sötétebb kiinduló szín az erős kontraszt miatt már túl agresszív hatást kelt.

#2 Színes csodák a nyugati partról

Ki? Larisa Love Salon

Hol? Studio City, Los Angeles

Larisa specialitása a közösségi oldala alapján − egyértelműen bármi, ami elég színes ahhoz, hogy mindenki megforduljon utána az utcán. Olyan menő árnyalatokkal dolgozik, amilyeneket te csak képeken mersz nézegetni.

beautyFY pro tipp: A fenti ezüstöslila hajszín egyedi hatását valószínűleg egy új festési technikával készítették, a Schwarzkopf által szabadalmaztatott Color Melting megoldással. Ezt mi is használjuk az üzletünkben: egy speciális szivaccsal akár 2-3 színt is fel tudunk vinni a hajra egyszerre, így azok összeérnek, a végeredmény pedig egy összemosott, különleges, vibráló hatás. Ha a fodrászoddal ezzel kísérleteznétek, javasoljuk, hogy egymással harmonizáló, de erős, élénk színeket kombináljatok. Itt egy kis segítség is:

https://www.youtube.com/watch?v=YKbX2Ymrca0

#3 Döbbenetes frizurák

Ki? Mounir Salon

Hol? Beirut, Libanon

Jelenleg közel 2 millió követővel büszkélkedik a Mounir Salon, ami egyáltalán nem meglepő, hiszen gyönyörű munkáikról folyamatosan posztolnak (és mesteri social media-menedzsmentjük van, meg kell hagyni. − A szerk.). A fodrászok nagy örömére nemcsak képeket, hanem videókat is. Ez azért nagy előny, mert ha kinézel Instán egy hajat, és videó készül a végeredményről, a fodrászod sokkal jobban látja majd az összképet, ezáltal könnyebben készítheti el neked a hasonló változatot.

beautyFY pro tipp: Ez a fodrászat részben azzal szerzett méretes rajongótábort, hogy hihetetlen látványos vágásokat és festéseket posztolgatott a Facebookra és egyéb közösségi csatornákra. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a fodrászmunka nem egy cirkuszi mutatvány, a végeredmény sokkal fontosabb magának a hajvágási folyamatnak a látványánál. Attól, hogy valaki széles mozdulatokkal kapálózva munkálkodik a fürtjeiden, még összehozhat egy szégyenletes gagyit.

 

#4 Szőke szépségek

Ki? Pavel Sheff

Hol? Moszkva

Pavel Sheff hozza mindazt a tudást és tehetséget, amire amúgy laikusként is elsőre felfigyel az ember. Gyönyörű ombre loboncokat fest, videókat oszt meg munkáiról, és még azt is meggyőzi az ombre királylányosságáról, aki amúgy utálja.

beautyFY pro tipp: Sok elcseszett ombrét is látunk a neten, amelyek között a leggyakoribb hiba, hogy a fodrász nem fordít kellő figyelmet az átmenet esztétikus kidolgozására. Értsd: az átmenet hirtelen, túlságosan kontrasztos, láthatóan mesterséges. Az ombre, de főleg a balayage festés lényege, hogy a hajvég egy lágy színátmenettel, természetes hatással menjen át világosabb árnyalatba. Egy korábbi akciónk kapcsán egyébként itt írtunk bővebben a megoldásról.

Jövő héten újabb körképpel jövünk.

Itt van még jó kis kontent