5 tipp, hogy könnyebben fel tudj kelni reggel

Szerző: Brooke

Ennek a témának azért van most itt az ideje, mert a tavaszi fáradtság (és a depi) 10-ből minimum 8 embert érint, ha nem többet. Mondják, hogy ilyenkor „normális, ha fáradt és bágyadt vagy, majd elmúlik”. Én meg azt mondom, hogy nem az, mert miért is kéne lehajtott fejjel, a halálért imádkozva végigsétálnod az utcán a munkahelyed felé?

Itt van öt gyors (és könnyen betartható) tipp arra az esetre, ha minden egyes reggel sírva kelsz fel, sírva indulsz útnak, és (örömödben) sírva érsz haza.

1. Reggeli

Bármennyire bullshitnek tartod, a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Legalábbis abból a szempontból biztos, hogy ez ad erőt a napi idegbajadag lábon való kihordásához, a kollégáid elviseléséhez meg úgy általában mindenhez, amit utálsz csinálni, de muszáj. Legalább a reggelid legyen király, ha már az életed szar.

2. Készítsd ki a ruhád már este

Mert minden nő ismeri a reggeli drámát, és a „nincs egy göncöm se” gondolatokat is inkább mellőzné, ezért érdemes már este kitalálnod, hogy mit veszel majd fel másnap reggel. Vagy legalább egy irányt adj magadnak, mert tudjuk, hogy a szett attól függ, milyen napunk van éppen.

3. Kelj fel ugyanakkor

Elvileg 21 nap kell ahhoz, hogy valaki új szokást alakítson ki magának. Az, hogy minden reggel ugyanarra az időpontra állítod az ébresztőt (igen, még hétvégén is), és ugyanakkor mászol ki az ágyból, elég jó szokás. Egyrészt a szervezeted meg fog szokni egy rendszert, másrészt ezzel javíthatod az alvás minőségét.

4. Tiszta, rendes szoba

Felkelni korán reggel úgy, hogy beleakad a lábad a szennyesbe való farmernadrágba, hogy átesel a ruhakupacon, aminek nem a szoba közepén lenne a helye, ugye, elég irritáló érzés. Aztán képzeld el, hogy még a főnököd is beleköt a munkádba. Garantált idegbaj.

Sokkal jobb érzés lesz úgy ébredni, hogy egy tiszta, rendes szobát látsz meg először, amikor kinyitod a szemed. Rakj rendet még este, így még az alváshoz is jobban elfáradsz majd.

5. Ne kelj fel azonnal

Az ébredés és a kelés kifejezések között azért van némi különbség, ezt azért még gyorsan tisztázzuk. Az, hogy az ébresztődre nyitod ki a szemed, egy dolog. Az meg egy másik, hogy mikor kelsz fel. Ha felébredtél, ne mássz ki egyből az ágyból. Pörgesd át fejben a napi to-do listádat, rakd össze az agyad.

Via PureWow

Itt van még jó kis kontent