Női tetoválások az elmúlt 100 évben

Szerző: Brooke

Azért szeretjük az elmúlt 100 évet bemutató rövid kis videókat, mert jól reprezentálják, mi volt trend az 1910-es években, és hogyan fejlődött tovább a divat világa az egyes területeken.

Korábban megmutattuk, milyen volt az elmúlt 100 év frufrudivatja, aztán a pirosítás előző teljes évszázada, de azt is megnézhetted, hogyan változtak az esküvői frizurák az előző évtizedekben. Az Allure egy ideje már ellát minket az ötletes 100 éves videókkal, most itt a következő.

Tetoválások.

Ha némi extrát csempésznél a megjelenésedbe, nem kell szükségszerűen extrémnek lenned: ahogy a pink és kék ombre haj sem, úgy ma már a tetkó sem számít túl extrovertált dolognak. A mostanában menő minitetkók, barátnő- és anya-lánya-testvér tetoválások már a ’70-es években is slágernek számítottak. Az old school és a new school tattoo-k egyaránt fénykorukat élik a 2010-es években.

A női test sokféle dekorációt látott az elmúlt évtizedekben, a derékra tetovált nonfiguratív ábrákon és a random idézeteken kívül az ezredforduló környékén mentek azok a feminin rajzocskák is, amiket könnyű volt elrejteni, elég aprók voltak ahhoz, hogy láthatatlanok maradjanak egy konzervatívabb állásinterjún.

Megjegyzés: a lenti anyag nyilván nem művészettörténeti alapossággal vizsgálja a tetoválások történetét, ez egy szimpla poénvideó néhány felnyalt matricával. Egy fokkal komolyabb téma arról, hogyan dönts, akarod-e itt olvasható, itt pedig pár művész, akit érdemes követned. 

Nem lövöm le a poént, íme az elmúlt 100 év tetkótörténelme.

Itt van még jó kis kontent