4 outfit, ami a tudomány szerint vonzóvá tesz

Szerző: Brooke

Ha valami tényekkel és tanulmányokkal van alátámasztva, hinni kezdünk benne. Hát még akkor, ha olyan hétköznapi dolgokról van szó, mint a színek valódi jelentése vagy egy outfit összerakása.

Mert így sokkal hivatalosabbak és könnyebben befogadhatóak az információk. Az öltözködésben vannak bizonyos íratlan szabályok, amelyek elfogadása már csak és kizárólag rajtad múlik. Csúnyán mellé lehet lőni egy nem jól megválasztott nadrággal vagy túlzottan kivágott felsővel. Utóbbi nem is mindig tesz vonzóbbá, sőt, leginkább csak az ellenkező hatást fogod elérni vele.

A tudomány válaszol helyettünk: 4 tipp arra, milyen hétköznapi szettekben leszel igazán vonzó.

#1 Viselj pirosat!

Van, amikor a piros szín a tüzet és a veszélyt jelenti. A Journal of Personality and Social Psychology által közzétett tanulmány egyértelműen kijelentette, hogy a férfiak sokkal vonzóbbnak találják a pirosban lévő nőket, mint azokat, akik más színeket viselnek.

#2 Mutasd a vállad, a karod!

A bőr és a „fedetlen test” mutogatása érdekes módon felkerült erre a listára. A University of New South Wales tanulmánya szerint ugyanis azok a nők, akik megmutatják a karjukat és a vállukat, sokkal vonzóbbak és érdekesebbek, mint azok, akik éjjel-nappal garbót viselnek.

#3 Viselj testhezálló ruhát!

Talán nincs is abban semmi meglepő, hogy a testhezálló, szorosabb fazonú ruha dögössé, vonzóvá teszi a nők jelentős részét. Egy új-zélandi tanulmány ugyanis kimondja, hogy a homokóra alak a termékenységről árulkodik. A férfiaknak ez jön be, ennyi. Biztos elsődleges céljuk a népesség növekedésének fenntartása, ezért vannak odáig a feszülős ruhákért. Hogyne.

#4 Viselj magas sarkút!

Az Archives of Sexual Behavior szerint a magas sarkút viselő nőknek nagyobb az esélyük arra, hogy valaki közeledni próbáljon feléjük. Meg arra is nagyobb az esély, hogy a tolakodó férfiakat egyetlen magas sarkú cipős rúgással a földre lehessen kényszeríteni. Egyrészt azért jó, mert szexi és dögös, másrészt azért, mert önvédelemre is használható.

Via Marie Claire

Itt van még jó kis kontent