Ez a cipő lesz a jövő? Ilyen a Nike VaporMax.

Szerző: beautyFY

Kijött a VaporMax. Szerinted milyen?

Bármennyire durva is,

a Nike Air Max technológiája idén már 30 éves.

A kultikus gyártó ennek apropóján jó ötletnek látta kifejleszteni a légtalpas cipők következő generációját, a VaporMaxet.  Az új fejlesztésükről már tavaly elárultak pár dolgot, például azt, hogy a korábbi nagy felületű „légmatrac” helyett számos különböző formájú és méretű párnácska lesz a talprészbe építve, az adott területre érkező terhelés függvényében. Az egész konstrukció rugalmas és ellenálló műanyagból készül, és bár a cipők végleges dizájnját csak pár hete mutatták be (kivéve azokat, amik kiszivárogtak év elején), egy videó már tavaly kijött a VaporMax-innovációról:

https://www.youtube.com/watch?v=hLx09opzhXc

A végeredmény egy nagyon könnyű cipő, aminek a gyártása során csak minimálisan szennyezik a környezetet, és ami állítólag minden korábbinál ergonomikusabb viseletet kínál. A márkához méltó minőségű szemléltetővideók kerülnek ki a netre, tervezőlegendák szólalnak meg arról, micsoda forradalom ez, és nehéz is lenne ezzel vitatkozni.

A cipőből a fékezhetetlen művészi kreativitás már maszek maszkot is alkotott, a lenti videóban pedig az a legendás Marc Newson beszél a varázslatról, aki egyébként néhány éve már Jony Ive oldalán tervez az Apple-nek.

https://www.youtube.com/watch?v=rOHADpzrgSE

Mi akkor a kérdés?

A kérdést nem mi tesszük fel, hanem a közönség, mégpedig a boltokba került, kész cipők alapján. Kétségtelen, hogy a VaporMax dizájnjában a teljesítmény növelése volt a lényeg, de az is tény, hogy ezeknél a sneakereknél az esztétikai szempontok döntik el,

képesek-e elérni olyan kult státuszt az utcákon, ami az igazán komoly üzleti eredményhez kell.

Az adidasnak az Ultraboosttal ez összejött, elég egy pillantást vetnünk a StockX-re, hogy érzékeljük a keresletet a német gyártó futócipőire. A Nike VaporMax viszont körülbelül így fest:

VaporMax fehérben.

És military olive színkombóban.

Lila verzió, a februárban kiszivárgott képeken (így néz ki a végleges is).

A Comme de Garcons variánsai.

A lenti videóban a srác a nagy konkurenssel hasonlítja össze a cuccot, de talán még beszédesebb a kommenteket végigpörgetni.

Te mit gondolsz?

Itt van még jó kis kontent