A legjobb hajak a hétre − vol. 16.

Szerző: beautyFY

Férfihajtrendek a világból, ezúttal főleg az USA-ból. Megy az áttűnés, visszatérőben a taraj, meg ilyenek. Épp csak a szokásos. Itt a tavasz, felek.

 

Azért vicces, hogy mi már tavaly magyaráztuk, hogy a faux hawk hamarosan ott figyel majd megint az utcákon (masszív cikket is írtunk a fazonról), és erre az Egyesült Királyság már teli van vele. Legalábbis

a valóság túlszaturált audovizuális leképeződése,

az Instagram ezt mutatja erősen.

Mi ízlés dolgában általában nem foglalunk állást, mindenki érezze jól magát olyan fizimiskával, ahogy azt a tükör és a csaja kívánja, de azért arra felhatalmazva érezzük magunkat, hogy megmutassuk, mi megy mostanában az utcákon. Nemcsak itthon, hanem külföldön is. Támpont és inspiráció következik, erre a hétre.

 

Nicolas the Greek

Hol? Athén, Görögország

Frizura: caesar

Ígérgetjük már száz éve, hogy a caesarról írunk egy bővebbet, mert itthon ugyan nem pörög annyira a történet, de külföldön minden második ember ezt az egyenes frufrus módit viseli, ami jobban belegondolva azért a Brexitre is ad egyfajta magyarázatot.

Frizura: faux hawk

A férfihajviseletek kultúrtörténetével kapcsolatos ismereteinket épp a múltkor bővítettük ki a mohawk és a faux hawk frizurák történetével, aki többet akar tudni róluk, az itt tájékozódhat. A lenti kép különlegessége nyilván a szín, ami barbershopokban kevéssé gyakori, egyszerűen azért, mert a spéci hajfestéshez szükséges szakértelem általában a női frizurákhoz kötődik. Ez itt egyébként egy őszes, hamvas árnyalat, amit sötétebb tónusból annyira nem könnyű összehozni. Ezt mindenki tudja, aki már próbált például sötétbarna hajba melíroztatni, just for fun. És fáj, mint a nyavalya.

Frizura: tetkó + fade + high & tight

 

Sugarskulls

Hol? Los Angeles, USA

Frizura: színezett pomp

Megint egy színezést mutatunk, újra egy hamvas, őszes árnyalatot, ami a felső képen nem a teljes hajszerkezetet érinti, csak egy elülső, szélesebb tincset, de eggyel lejjebb van egy példa arra is, milyen, ha teljes terjedelemben beszürkítik a frizurádat.

A post shared by sugarskulls (@sugarskulls) on

 

A post shared by sugarskulls (@sugarskulls) on

 

Djirlauw

Hol? Amszterdam, Hollandia

Van a rövid férfihajnak egy nagyon egyszerű titka: az oldalsó területet kell párhuzamosan egyenesre vágni úgy, hogy az szemből nézve lehetőleg függőleges, párhuzamos legyen. Ez nyilván nem minden frizuránál elvárás, de

az arc dekorativitása nagyban függ a szimmetriától,

és ezen sokat segíthet egy jól sikerült fade, ha az arcformádhoz egyébként passzol. A lenti példa elég jól mutatja mindezt.

 

Conor Taaffe

Hol? Dublin, Írország

A fiatal dublini borbély munkái elég jól reprezentálják az északi ország ifjúságának ízlését hajviselet terén.

Frizura: fade + faux hawk

 

Charlie Böll

Hol? Los Angeles, Kalifornia

Bizonyítandó, hogy nem csak Európában megy a faux hawk megint, itt van pár kép egy másik fodrászatból, LA-ből. Mókás megjegyzés az árak kapcsán: a Sugarskull Loftban (ahonnan a képek vannak) női hajakat is készítenek, festenek. Egy úgynevezett balayage festés, amiről neked csak annyit kell tudnod, hogy most divatos, színátmenetes fazon, arrafelé

70 000 forintnak megfelelő dollárba kerül.

Összehasonlítás végett: nálunk ugyanez 20 papír körül van. A férfivágások ára hasonló arányokat mutat. Míg nálunk például 3200 egy fullos styling, addig az USA nyugati partján 14000 forint körül jön ki ugyanez. De nézzük a képeiket.

Frizura: fade + faux hawk

Sofie

Hol? LA, Kalifornia

A magát csak hair architectként aposztrofáló fiatalasszony rajta van az önmarketingen, de a munkái alapján egyáltalán nem meglepő, hogy több mint 120 000 ember követi. Modern férfihajakat vág, és szemmel láthatóan erős a textúrázott, tincsezett frizurákban.

Frizura: faux hawk + beard

Frizura: variációk fade vágásokra (lapozható galéria)

Itt pedig a művésznő maga:

 

A végére pedig egy szolgálati közlemény: hamarosan kezdődik az online foglalási rendszerünk bétatesztje, akik feliratkoztak rá, nemsokára megkapják az egyedi url-eket hozzá.

Amint kész a rendszer, itt az oldalon, illetve a Facebook-csoportunkban tájékoztatunk róla mindenkit, hogy mobilról és desktopról is pár klikkre be tudjatok jelentkezni. Addig is marad a mobil: 70/770-54-60.

 

Itt van még jó kis kontent