Viszlát, egyforma cipők!

Szerző: Brooke

Álljunk meg egy pillanatra, mert gyors, érzékeny búcsút kell vennünk az egyforma cipőktől − legalábbis ezt sugallja a Calvin Klein és a Celine. Mindkét brand új trendet igyekszik bevezetni a hétköznapokba. 

Tudjuk, hogy azok a ruhaköltemények, amikben a divatbemutatókon felvonulnak a modellek, aligha építhetők be az átlagos ember mindennapi outfitjébe. Ennek ellenére az ott megjelenő új trendeket a fast fashion márkák előszeretettel másolják le és készítik el nekünk, teljesen hétköznapi fogyasztóknak.

Egyrészt örülünk, hogy követhetjük a divatot, másrészt nem értjük, minek ennyi új kollekció egy évben, és egyáltalán miért halmozzuk fel a felesleges ruháinkat a szekrényben. Mostanában amúgy az aszimmetrikus ruhák eléggé mennek, szóval meglepő lett volna, ha a különbözőségek kiemelésének lehetőségét nem használja fel valamelyik márka.

Mondjuk cipők esetében ez elég jó ötlet volt.

Oké, elsőre talán neked sem az jut eszedbe az egymástól különböző cipőkről, hogy jól néznek ki együtt, de gondold csak végig, milyen jól mutatna például a kedvenc kisfeketéddel egy pár szandál, aminek a jobb darabján a bokapánton, a bal szandiján pedig a másik pánton lennének kövek. Mondjuk hasonlóan, mint a fenti kép bal oldali kék lábbelijénél.

Honnan indult?

Az egész ott kezdődött, hogy Phoebe Philo forradalmi döntést hozott, amikor a Celine 2017-es tavaszi bemutatóján az egyik modell lábára különböző lépőket adott. A fazonban ugyanolyan, ám színben eltérő magas sarkúk valóban nagy hatással voltak mindenkire − pont úgy, ahogy azt Phoebe várta. Annyira, hogy

a 2017-es kora őszi és őszi kollekciók szerves részeként találkozhatsz ilyen párosításokkal.

Emilio Pucci különböző szandálokat, a Maison Margiela más csizmákat tervezett. De Naomie Harris is két nem egyforma lábbelit viselt a Calvin Klein jóvoltából.

Szóval igen, megy a dolog.

Természetesen a street style világában is helyet kapott a trend, a Celine-gondolat reprodukálása nyilvánvalóan elég jövedelmező lehet azoknak a márkáknak, amelyek stílusos, mégis különböző lépőket tudnak készíteni. A lábbelipárok két felének nem kell teljesen eltérniük egymástól, hiszen már sokszor az is egyfajta különbözőséget ad, ha mindkettőn máshol van a csat, a szalag vagy a díszítés.

Például ez a verzió elég jól néz ki:

Via The Fashion Spot

Itt van még jó kis kontent