A vörösréz inspirálta a legújabb sminktrendet

Szerző: Brooke

Nem hivatalosan már kevesebb mint egy hónap van hátra nyárig. Ez pedig azt jelenti, hogy igencsak közeleg a tavasz utáni legvidámabb évszak, amikor bátran márthatod a sminkecsetedet az olyan boldog színekbe, mint a rózsaszín, a kék vagy a narancssárga. 

És ha már narancssárga, akkor ejtsünk pár szót arról a színről, ami − az előrejelzések szerint − meghódítja majd a sminkvilágot. Ez pedig nem más, mint a (vörös)rézre emlékeztető, kicsit bronzos-narancssárgás árnyalat. Hasonló szín, mint amit a napfelkeltés sminkeknél láthattunk pár hónappal ezelőtt.

Íme:

A 2017-es divatbemutatókon, például a New York Fashion Weeken a fémes árnyalatok és a metálosan csillogó szemhéjpúderek kerültek előtérbe, bár tény, hogy a pasztellszínek (leginkább a nude és a rózsaszín) még mindig hódítanak. A fémes színek közül a réz különböző árnyalatai mennek igazán, amelyek teljesen feldobják a megjelenést.

A legtöbb drogériás szemhéjpúder-palettával az a baj, hogy nem elég pigmentált. Értsd: hiába vakarod a púdert az ecsettel, szinte semennyi szín nem kerül rá, és annak is csak a töredékét tudod felvinni a szemhéjadra. Szóval ha hajlandó vagy befektetni egy kicsit drágább, viszont minőségi palettába, a BeautyBayen rengeteg márka közül válogathatsz. Pluszpont, hogy nagyon hamar megjönnek a cuccok.

Inspirációnak itt van néhány csodaszép, rezes smink

Via Allure

Itt van még jó kis kontent