Hiánypótló: kiderült, hány szexuális partner az ideális

Szerző: beautyFY

Nem gondoltuk volna, hogy minden idők egyik legfontosabb kutatási eredményét nem egy biotechnológiai óriás, egy űrkutatási projekt vagy valamelyik kormányközeli tanácsadó cég publikálja majd, hanem egy amerikai társkereső oldal.

Az IllicitEncounters által szponzorált felmérés azt volt hivatott vizsgálni, hogy az emberek

átlagosan hány szexuális partnert tartanak ideálisnak.

A hipotézis alapja a feltételezés, hogy a kis számú partner szexuális tapasztalatlanságot jelent, a túl nagy számú viszont már azt, hogy az illető talán ribanc kissé csalfa.

Nagyobb szám, mint az átlag

Tudomásunk − és az általános vélekedés − szerint egy átlagos személy egész életében hét partnerrel szexel, amely adat alighanem még a Tinder és az Instagram előtti időkből való. Ezt abból gondoljuk, hogy ezt a volument ma már sok általános iskolás harmadikos fel tudja mutatni. A helyzet az, hogy a felmérés alapján

az ideális szám a 12.

Vagyis egy tucat. Christian Grant, az oldal szóvivője szerint a 10 alatti szám ma már az emberekben azt az érzést kelti, hogy tapasztalatlan vagy, esetleg túl konzervatívan állsz a szexualitáshoz, a 19-20 körüli szám meg túlzott szemérmetlenséget sugall. Nem meglepő módon a férfiakra jellemző inkább, hogy nagy számot dobnak be, ami összefüggésben van azzal, hogy ők magáért a hódításért is hajlandóak szexelni, még akkor is, ha az aktus talán kevesebb örömöt tartogat.

Mi a gond ezzel?

Például az, hogy az IllicitEncounters.com házasembereknek van, vagyis kvázi megcsalós oldal. Ha pedig valaki a saját házastársának hazudik, miért mondana igazat neked? Érted. Hehe. A másik, hogy − mondjuk úgy − a projekt nem felel meg egy hiteles tudományos eredmény minden kritériumának, nem ismertek például olyan bagatell részletek, mint a minta pontos mérete.

A magunk részéről egyébként mi nem tartjuk különösebben égőnek a sok szexuális partnert, a képmutatást viszont egy kicsit azért deMásrészt érdekes, hogy az emberek szerint a szexuális tapasztalat elsősorban a partnerek számától, nem pedig a szex mennyiségétől függ. Pedig ugye a kettő azért nem ugyanaz.

Itt van még jó kis kontent