Itt egy remek útmutató a fade hajvágásokhoz

Szerző: beautyFY

Nehéz lenne azzal vitatkozni, hogy ma az utcákon a rövid átmenetes fade a legnépszerűbb hajviselet, ez rendre kiderül azokból a körképekből, amelyekben a világ aktuálisan legmenőbb hajvágásait mutatjuk meg serényen (itt, itt vagy éppen itt).

A fade nem konkrét frizurát jelent, hanem egy technikai megoldást, amivel oldalt szimmetrikusra, férfiasra tudják vágni a sérót, hogy aztán a fejtetőn kialakított fazont vagy összekapcsolják, vagy valamilyen kapcsolat nélküli (disconnected, undercut) megoldással alakítsanak ki egy király végső formát.

Hányféle van?

Épp a minap merült fel nálunk az üzletben, hogy bár az USA-ban a 20. század eleje óta nagyon népszerű vágásról mi is elég sokat írunk, valahogy arra nem került még sor, hogy részletesen bemutassuk a típusait, pedig sokféle akad. A low fade/drop fade mellett létezik például high fade, bald fade és temple fade, mind-mind apró, finom különbségeket tartalmaznak. Terveztük régóta, aztán valahogy mindig elfeledkeztünk róla, de nem baj, mert találtunk most egy elég jó anyagot a témáról.

Infografika FTW

Mi szeretjük az infografikákat, olyannyira, hogy a Hairstyleonpointnak több kreálmányát is átdolgoztuk már magyarra. Itt találod azt, amelyik a hajfixálókról szól, itt pedig azt, amelyik a modern férfihajakról ad egy nagyobb útmutatót. Ezt a mostanit, ami a fade-ekről ad tájékoztatást, egyelőre nem volt időnk lefordítani és megszerkeszteni, de amint tudunk allokálni rá egy keveset, illetve megkaptuk hozzá az engedélyüket, jelentkezünk a honosított verzióval. Addigi is lentebb találod az eredetit, amit a képre klikkelve nagyíthatsz.

 

A kép forrása.

Itt van még jó kis kontent