A legújabb hajfestési technika, ami természetességet ígér

Szerző: Brooke

A hajtrendek és a hajfestési technikák világában az ombre már nagyon 2013, a balayage pedig nagyon 2016. Tény, hogy ilyen-olyan formában mindkét frizura felbukkan a hajdivatban, azonban a természetesség még mindig üti a festett hajat.

 

Valószínűleg erre a gondolatmenetre alapozta a legújabb hajfestési módszer elterjesztését Marcos Verissimo, a Neville Hair and Beauty szakembere, aki a szalon Instagram-oldalára posztolta ki azt a videót, amiben a kezével fest hajat.

Semmi másról nincs szó, mindössze arról, hogy Marcos Verissimo célja a minél természetesebb megjelenésű frizura elkészítése. És bár a balayage módszernek is ez az alapja, a kézzel történő hajfestés még naturálisabb hatást ígér. Konkrétan megadja a fodrásznak azt a lehetőséget, hogy kezébe vegyen minden tincset − szó szerint.

Az ötletgazda szerint ez a technika jóval egyszerűbbé teszi a munkát, és gyönyörű összhatást kelt. Ezzel mi sem tudunk vitatkozni.

A TONI&GUY szakembere, Georgie Mathers az Elle-nek mesélt arról, miért nagyon hatékony a módszer:

Hajat festeni kézzel egyfajta játék a balayage technikával. Megengedi a fodrászoknak, hogy 100%-ban a kezükkel dolgozzanak, és szabad kézzel fessenek hajat. A festék jobban beleolvad a hajba, a tenyér simaságának köszönhetően pedig a színek lágy megjelenését eredményezi.

Felhasználtuk az Allure cikkét.

Itt van még jó kis kontent