A legmenőbb százéves ikerpár. Evör.

Szerző: Fresa

Május 20. nekem mindenképpen különleges dátum, hiszen apukám ezen a napon született – boldog születésnapot innen is, utólag is, apa. Azonban idén jutott még némi extra cukiság és egy kis motiváció is erre a hétvégére. Ezen a szombaton a brazil Maria Pignaton Pontin és ikertestvére, Paulina Pignaton Pandolfi is ünnepeltek, méghozzá a 100. születésnapjukat − és nem is akárhogyan.

Szóval a 100.-at. Nem a huszonötödiket, nem a harmincadikat és még csak nem is a kapuzárási pánik fenyegető közelségét jelző negyvenediket, hanem

teljes 1 évszázadot.

Calculate Figure It Out GIF by Originals - Find & Share on GIPHY

Az megvan, hogy amikor én a közelgő 30.-on aggódom, akkor ők a 100-as gyertyával ellátott tortáikkal, a szupermenő kék-rózsaszín szettjükben, fülig érő mosollyal néznek rám a képernyőről?

Tedd a szívedre a kezed, és mondd, hogy nem sopánkodtál még a közelgő X. születésnapod, a rohanó évek, az elmúló fiatalságod, a gyarapodó ráncok és a sokasodó gyertyák miatt?

Szerintem mind szembesülünk ilyen parákkal néha.

De ezeket a képeket elnézve őszintén cikinek érzem magam: hogy merek én siránkozni, ha ők 70 év előnnyel is ennyire vagányak, boldogok, bevállalósak és inspirálóak tudnak lenni. A kulcsszó itt az inspiráció.

Kettejüknek összesen 11 gyermeke, 31 unokája és 23 ükunokája van. Micsoda élet lehetett az, amiben ilyen csodálatos család és ennyi szeretet teremhetett? Mi ez, ha nem abszolút cukiság és maximális motiváció? Legyen ez mankó minden szülinapi kesergőnek, fásuló szülőnek, nagyszülőnek.

Ünnepeljük a gyarapodó éveket, gyűjtsünk élményeket, legyünk büszkék a sokasodó gyertyákra, hiszen ezek vagyunk mi, olyan élettel, amilyet mi teremtünk magunknak.

Az extrém és egyben szívmelengető fotókat egyébként a 28 éves Camila Lima készítette az ikrekről, aki kifejezetten szeret idős embereket fotózni, motiválva ezzel fiatalabb (és idősebb) társait. Köszi, Camila!

Az ABC News egyébként egy videót is feltett a nagy eseményről, azt itt nézheted meg.

Itt van még jó kis kontent