Gardróbfrissítés: van még szufla a fast fashionben #2

Szerző: Fresa

Március végén, kellő optimizmussal felvértezve, egyszer már elkezdtük csokorba szedni nektek azokat a darabokat, amelyeket idén tavasszal érdemes lehet az alapruhatáratokba importálni a fast fashion üzletek polcairól. Derűlátásunk továbbra is töretlen, ezért az egyre melegebb időhöz egy újabb adagot gyűjtöttünk a fehér farmer, a blézer és a pulóver mellé. „Must have” cuccok.

A pulóverek kapcsán már írtunk arról, hogy a tavaszt effektíve a színeknek, a mintáknak, a formáknak és fazonoknak dedikálhatjuk, hiszen a téli basic, szürke-fekete-fehér vonal után erre titkon talán már vágyunk is. Ilyenkor egyébként megfigyelhető, hogy még az a barátnőd is leemel a polcról egy színes ruhát, aki máskor úgy fest, mint akit a fekete-fehér nyomtatóból húztak elő. Ennek pedig nálunk jobban már csak azok az üzletek örülnek, amik a sokszínűségre alapozták a tavaszi árukészletet.

Értsd: mindegyik.

Szóval jöjjön néhány igazán nyári cucc, amiből ki-ki választhat a szolidabbtól a bevállalósabb darabokig.

 

Legalább egy virágos ruha kell

A virágos ruha mindig vékony jég, és általában egy szűk réteg érzi csak a magáénak. Még ha tetszik is egy darab a vállfán, a próbafülke felé haladva egyből jönnek a bizonytalan kérdések: illik ez hozzám? Nem vagyok hozzá kövér, alacsony, tömzsi? Megy ez egyáltalán a stílusomhoz? Pedig az igazság az, hogy minden alkatra, minden személyiségtípushoz és minden alkalomra megvan a megfelelő virágos ruha. Nincs az sehol kőbe vésve, hogy ha te nem vagy az a romantikus lány, aki tulipánt tűz a hajába, akkor már csak a kosztüm vagy éppen a farmer-tornacipő marad. Mert lehet ám egy virágokkal felvértezett ruha éppenséggel elegáns, laza, szaladgálós vagy alkalmi, és persze maradhatunk vele a klasszikus, romantikus vonalon is. Lássuk akkor a felhozatalt.

MANGO

A Mango egyből egy egész virágarzenált vonultat fel nekünk, romantikustól a lazáig, tülltől a plüssig. A teljesség igénye nélkül nézzük meg a bal oldali alkalom-, randi-, de akár még munkakompatibilisnek is beillő ruhát, amit a cipővel, táskával, kiegészítőkkel éppúgy a pasid, mint az anyósod vagy akár az üzleti partnered kedvencévé is tehetsz. A jobb oldali, texturált anyaga és fazonja miatt, viszont a délutáni csajos programozás, az esti rozézgatás vagy épp egy balatoni tekergős nap tökéletes ruhája lehet. A testreszabás itt is a kiegészítőkben rejlik.

Fodros virágos ruha 13.995 Ft; texturált anyagú jacquard shift dress 8.995 Ft

BERSHKA

Egyébként aki a lazább, színesebb, merészebb, fesztiválhangulathoz is passzoló, tornacipővel is felvehető darabokat érzi inkább a magáénak, annak most is a Bershka kedvez leginkább.

Pántos hosszú ruha 4.995 Ft; nyomott mintás ruha 14.500 Ft

STRADIVARIUS

A Stradi pedig hozza azt a romantikus vonalat, amit ezek a ruhák eredetileg képviselni hivatottak. Itt aztán lehetünk elbűvölőek, méghozzá hosszúban és rövidben is. (A kiegészítő persze itt is sokat hozzátesz, vagy éppen tompít.)

Rövid fodros ruha 8.995 Ft; hosszú fodros ruha 9.995 Ft

Ing, nyárias stílusban

Függetlenül attól, hogy itt a nyár, vannak olyan alkalmak az életben, amikor az ing mégiscsak dukál – még ha nem is a klasszikus „ünneplő” változat. Megkövetelheti ezt a munka, egy megbeszélés, magánéleti esemény vagy éppen csak az, hogy „ma ilyen inget vennék fel” napod van. Ezekre az esetekre az alábbi helyekről érdemes felszerelkezni, a választék adott minden stílushoz.

ORSAY

Sliccelt blúz 5.995 Ft; lezser blúz 5.295 Ft

STRADIVARIUS

 Csíkos, fűzős, fodros ing 6.995 Ft; lufiujjú sárga blúz 5.995 Ft

H&M

V nyakú blúz 5.990 Ft; megkötős blúz 8.990 Ft

Váll nélküli felső

A váll nélküli felsőt azért hagytuk a végére, mert az már tényleg egy igazán nyárváró, bohókás, fesztiválos, szexi, merész, de mégsem közönséges darab. Talán ezzel a legkönnyebb azonosulni, hiszen nem is elegáns, nem is feszengős, és stílusától függően szoknyával, nadrággal, kényelmessel vagy épp alkalmibb ruhákkal is kombinálható. 

STRADIVARIUS

 

Hosszú ujjú, váll nélküli blúz 7.995 Ft; csíkos, váll nélküli blúz 4.995 Ft

ORSAY

 

Mintás carmen felső 5.295 Ft; carmen típusú ballon blúz 5.995 Ft

BERSHKA

 

Aszimmetrikus, váll nélküli felső 5.995 Ft; vállra húzott, ráncolt póló 2.995 Ft

Zárógondolatként egy jó tanács: ne feledd, nincs olyan ruhadarab, amit nem neked találtak ki, csak a megfelelő stílust és fazont kell meglelned, ami az alkatoddal, ízléseddel, egyéniségeddel kompatibilis.

Itt van még jó kis kontent