5 laza frizura júniusból

Szerző: beautyFY

A D’Marge dobott össze egy listát június hónap

legjobb hajairól.

Ilyen is van már tehát. A dolog persze annyira nem újdonság, mert „legjobban öltözött arcok a héten” jellegű mixek mindig is voltak, hajakat pedig mi is gyűjtünk rendszeresen, csak ugye nem celebritásokról, hanem inkább a szakmai világból. Például:

Heti frizura inspiráció − vol. 17.

No, és hát:

A legjobb hajak a hétre − vol. 16.

Most viszont kimondottan népszerű és ismert fickók séróiról lesz szó, és a képi pakkot annyival megfejeljük, hogy itt-ott beszúrunk néhány szakmai megjegyzést. Enjoy!

 

#1 Becks − man bun

Paul Ince mellett talán az egyetlen exunitedes, akit Liverpool-szurkolóként is el lehet viselni. Előbbit azért, mert maga is focizott a vörösöknél, Beckhamet viszont azért, mert olyan pali lett 40 éves korára, amilyen pali mindenki lenni akar 40 éves korára, beleértve a ‘pool-drukkereket is. A fenti man bun az egyik legegyszerűbb hajviselet az emberi faj történetében (itt találsz belőle frankó gyűjtést), sokat ahhoz hozzátenni nem kell, ellenben jegyezzük meg, hogy

rohadtul tökéletes ez a kockás zakó a kék inggel és azzal a bársony nyakkendővel.

Just sayin’.

 

#2 Josh Duhamel − klasszikus

Josh Duhamelről ez a mosolygós fotó alighanem még azt megelőzően készült, hogy maga is látta volna az új Transformerst, amiben egyébként szerepel. Az utána készült sírósakat nem publikálták. A fenti frizurát két összeállításban tudnánk elképzelni, az egyikben az elegáns hajakról írtunk, a másikban pedig azokról az alternatívákról, amikor az ember homloka egyre inkább hasonul a klasszikus McDonald’s-emblémához.

 

Zac Efron − spiky

Jó dolog a spiky, csak sok haj kell hozzá. Az amerikai producerek (de még inkább az ő pr-osaik) döbbenetesen jól értenek ahhoz, miként kell tinilélek-szaggató Disney-hősből milf-szaggató macsógyereket fabrikálni, lásd Ryan Gosling, Justin Timberlake, Shia LaBeouf vagy az a Zac Efron, aki az imázsváltásért legutóbb simán bevállalt egy akkora herelóbálást is, amit korábban Boraton kívül kevesen engedtek meg maguknak.

textures, textures everywhere

A fenti, textúrázott vágás egyébként nem rossz, bár mi az oldalát talán máshogy csináltuk volna. Ez itt, a fenti képen körülbelül az a másfél hetes munka, aminél már elgondolkozol, hogy visszamenj-e az ollókezűhöz az esti buli előtt, vagy ne. Aztán úgy döntesz, hogy abból a lóvéból inkább veszel hárommal több whiskyt este. Majd reggel átkozod magad erősen.

 

#4 Jensen Ackles

Az Emmy-díjas színész portréjánál egy pillanatra meg kell állnunk. Írtunk egy cikket arról, melyik fejformához milyen frizura lehet előnyös:

Így válassz frizurát a fejformád alapján

Jensen arca leginkább a négyszögletes típushoz hasonlít, ami azt jelenti, hogy az oldalsó terület hosszúra hagyásával tovább szélesíteni nem szerencsés. Akinek ilyen, már-már „lapos” arca van, annak érdemes kísérleteznie a fade vágással, és ötvözni ezt egy olyan fazonnal, ami a fenti területet magasítja − így vizuálisan egy kicsit „hosszítja” az arcszerkezetet. Ezzel a kompenzációval viszonylag egyszerűen rendezett, maszkulin megjelenés érhető el.

 

#5 Jon Ham − klasszikus

Jon Ham George Clooney mellett a klasszikusabb hajviseletek hírnöke, bár itthon főleg a sorozatfüggők ismerik a Mad Men okán. A fentit a szaknyelv „angol klasszikus” vágásnak is hívja, de külföldön inkább side part (vagyis lényegében oldalra fésült) az összefoglaló terminus, ami alatt persze egy csomó verziót értenek.

Megjegyzés: ha gyakran jársz elegáns koktélozásra, fontos találkozókra külföldi nagykövetekkel vagy európai uniós közbeszerzések informális lezsírozására titulus nélküli kormánytanácsadókkal, akkor kötelező legalább egy esélyt adnod ennek a fazonnak.

Itt van még jó kis kontent