4 Instagram-hajtrend, amit a múlt hét termelt

Szerző: Brooke

Nem akarunk ünneprontók lenni, de ami tény, az tény: nincs olyan hét, hogy ne jelenne meg Instagramon egy új, fura névre keresztelt hajtrend, frizura vagy hajszín, amit hétköznapi nőként soha nem vállalnánk be. Nézegetni viszont jó őket, és még inspirálnak is a változásra. 

Összeszedtünk 4 említésre méltó hajtrendet, amivel talán már te is találkoztál Instagramon. Új technikák és új ötletek lepték el az internetet az utóbbi időben, amik mellett képtelenség elmenni.

1. Highlighter highlights

Nem fordítjuk le magyarra a kifejezést, úgyis mindenki érti, mire vonatkozik. A highlighter highlights elnevezés Alix Clymer mesterfodrász nevéhez fűződik, aki ezzel a technikával a belső szépséget és szenvedélyt szeretné életre kelteni − legalábbis ezt állította az Allure-nek adott interjúban. A három színből összerakott frizura nagyon nyári, nagyon extrém, nagyon vagány.

Ahhoz, hogy Clymer kiemelje a haj különböző részeit, a hagyományos highlighting technikát választotta, hogy lágy, puha összhatást érjen el. Elmondása szerint a színek nem neonárnyalatok, egyszerűen csak annyira fényesek, hogy azoknak tűnnek. A három szín szuperül kiegészíti egymást, figyelemfelkeltő és vad. Még több infóért katt ide.

2. Rainbow hair

Az emberi szem 10 millió különböző színt érzékel − ijesztő. A szivárványhajakról már írtunk korábban, akár unikornisos, akár macaronos változatról volt szó. Ruby Devine egy Virginia államban tevékenykedő fodrász, aki elhatározta, hogy az összes eddigi szivárványos frizurát ötvözi, és létrehoz valami olyat, amin mindenki szeme megragad. Még több infóért katt ide

Devine az Allure-nek adott interjúban elárulta, hogy az általa készített szivárványos hajat az Instagramon népszerűvé vált változatok ötvözéséből hozta létre. Az ő ötlete tulajdonképpen annyiban más, hogy egy olyan underlight elnevezésű módszerrel dolgozik, ami egy természetesebb színnel készített keretet ad a szivárványosra festett résznek. Így a színes részt el lehet rejteni. Az előkészítés során a vendég hajának külső részét csokoládébarnára festette, befelé haladva pedig egyre színesebb árnyalatokkal dolgozott egymás mellett.

Itt egy kép, hogy értsd, miről van szó:

3. Salmon Sushi

Jessica Gonzalez Los Angelesben fodrászkodik, az ő nevéhez köthető a legújabb ‘Salmon Sushi’ névre keresztelt hajtrend. A fodrász a Pravana rose gold, a narancs és a sárga, valamint a rózsaszín árnyalatainak keverékéből hozta össze ezt az egészen nyárias, halacskás színt.

Kicsit barackos, kicsit pasztell, de összességében egy egész szép szín a végeredmény. A vattacukorhajtrend annyiban volt hasonló, hogy szintén pasztellárnyalatokból állt. Ott viszont sokkal több szín kapott helyet a frizurában, mint a Salmon Sushi esetében.

4. Color misting

A görögdinnyés hajszín után már tényleg semmin nem lepődünk meg. Ennél a hajtrendnél igazából nem is a színeken van a hangsúly, hanem magán a hajfestés módszerén. Bár ebben az esetben a színek reprezentálják igazán, mit tud az új technika, azért mi inkább az elkészítésre fókuszálunk. A color misting technika annyiból áll, hogy a hajfestéket nem a tincsekre kenik, hanem a tincsekre fújják.

A festéket amúgy vízzel is hígítják, így lesz könnyen fújható az anyag. A szín maga szórványosan kerül a hajra, amint azt a technika neve is sugallja. A különleges festési módszer mögött Stephanie Lawrence áll.

Itt van még jó kis kontent