Az elmúlt 100 év ikonikus hajszínei

Szerző: Brooke

Azért szeretjük a 100 éves videókat, mert tök jól reprezentálják az elmúlt évtizedek legmenőbb trendjeit, amikre amúgy mi is emlékszünk, csak legtöbbször fogalmunk sincs arról, hogy ki inspirálta azt a lookot, frizurát. 

 

Hajtrendek terén az utóbbi években annyi változás történt, hogy minél extrémebb valami, annál gyorsabban kapja fel a jónép. Ebben az esetben pedig kifejezetten az Instagram népére gondolok, ugyanis majdhogynem minden szépségtrend, amit ma követünk, a közösségi médián gyökerezik.

Nem volt ez mindig így, és őszintén szólva jobb is, hogy nem egymást majmolták a nők, hanem olyan dívákat, akikre a mai napig csillogó szemekkel gondolunk vissza. Ilyen volt például (csak hogy néhányukat megemlítsem), Marilyn Monroe, Audrey Hepburn, de még Madonna is eléggé adta a ’90-es években.

De hogyan változtak a hajszíntrendek az elmúlt 100 évben?

Az 1920-as években trend volt az éjfekete hajszín és a rövidre vágott frizura, ami nem rejtette el a nagy, köves fülbevalókat. Jane Harlow nevéhez fűződik a platinaszőkeség kifejezés, a színésznőnek köszönhetően ugyanis a jéghideg szőke hajszín egyre népszerűbbé vált a ’30-as években. Aztán a második világháború idején a sötétebb tónusú, természetesebb szín volt divatos.

A 20. század közepén a platinaszőke hajszín ismét visszatért, hála Marilyn Monroe-nak, aki pillanatok alatt újra divatba hozta az egyik legszexibb és legdögösebb árnyalatot. Audrey Hepburn ikonikus, kontyba fogott, tiarával díszített frizuráját a Breakfast at Tiffany’s című klasszikus melodráma népszerűsítette tovább.

6 ikonikus frizura, amit ismerned kell

Aztán az ezredfordulóhoz közeledve, kicsit pontosabban a ’80-as években trend lett a színes haj, Madonna pedig közkedveltté tette a lenőtt frizurát. Szóval volt itt minden az elmúlt időszakban, az viszont tény, hogy

ebben az évtizedben egyszerűen minden divatos.

Minden fazon, minden szín, csak vannak, amiket jobban felkapott a közösségi média.

A videó végén megnézheted, mi menő a 2010-es években.

Egy szó, mint száz, hiába változik a hajdivat, hiába jönnek hetente újabb és újabb hajfestési módszerek, színek és árnyalatok, az alap mindig ugyanaz. Egyszínű vagy kétszínű, naturális vagy nagyon szőke, előbb-utóbb visszatérnek a régi trendek. Audrey korában a tiara ment nagyon, most a virágkoszorú. Madonna idejében a lenőtt haj volt menő, most az ombre.

Nincs mit szépíteni ezen, egyszer minden trend visszatér.

Via Allure

Itt van még jó kis kontent