Ilyen színekkel sminkelj nyáron

Szerző: Brooke

Minden évszaknak megvannak a maga színei. Amíg télen a barnát és a sötétebb árnyalatokat helyezzük előtérbe, nemcsak az öltözködésünkben, hanem smink terén is, addig nyáron élünk-halunk az olyan vidám színekért, mint a lila, a kék vagy a rózsaszín.

A nyári időszak fele ugyan már eltelt, de azért van még itt pár olyan dolog, amit 2017 legmelegebb hónapjaiban is érdemes lehet kipróbálnod. Ha máskor nem is, egy buli erejéig igyekezz dobni a barna szemhéjpúdert, és válassz helyette valami meleg, hangsúlyos színt.

Arról már írtunk, hogy nyáron érdemes kicsit változtatnod a sminkelési rutinodon, hiszen a bőröd a negyvenfokos hőségnek köszönhetően határozottan szenved a betonhatású, amúgy is télen használatos alapozó alatt. De attól, hogy könnyebb textúrájú alapozóval sminkelsz, esetleg BB- vagy CC-krémmel (ezek a legjobb must-have cuccok nyárra), a szemsminked még lehet erősen élénk.

Hoztunk néhány színt, meg mutatunk is pár videót, hogy inspirálódhass.

#1 Lila

2017-ben az egyik legnépszerűbb szín a lila, mi pedig nem is csodálkozunk ezen, hiszen olyan gyönyörű árnyalatai vannak, hogy szívünk szerint az összeset magunkra pakolnánk valamilyen formában. Mind az öltözködésben, mind a sminkben igazi aduász, hiszen könnyen kombinálható az olyan színekkel, mint a fekete, a barna vagy a szürke.

Sőt, még a legegyszerűbb fehér pólódat is feldobja.

https://www.youtube.com/watch?v=-3gpeKJKfSc

Tipp: Ha nem akarsz szemhéjpúderrel dolgozni, próbáld ki a krémes változatokat. Bármelyik drogériában beszerezhetők, nem drágák, viszont hasznosak.

#2 Rózsaszín

A rózsaszín összes árnyalata játszik nyáron, mi mégis inkább az erős, hangsúlyos színekért vagyunk oda. Egyrészt azért, mert szinte minden szemszínhez passzolnak, másrészt ha cicaszemmel együtt applikálod magadra, nagyon durvát dobnak a megjelenéseden.

Arról, hogy a szemedhez milyen színű szemhéjpúder illik, ide kattintva olvashatsz.

Tipp: Ha erős szemsminket szeretnél, mindig ezzel kezdj, és ne az alapozással, ugyanis ahogy a szemhéjpúderrel dolgozol, itt-ott lehullik belőle az arcodra. Márpedig kezdheted elölről az alapozást, ha az elkenődött púder még az alapozóba is beleragad.

#3 Kék

A cut crease technika lényege az, hogy a mozgó szemhéjra más szín kerül, mint a szemöldökcsontot kiemelő részre. Nem egyszerű elmagyarázni, de ide kattintva olvashatsz bővebben a témában, korábban már írtunk róla. Talán ez az egyetlen olyan technika, ami igazán kiemeli a szem ívét, és bárkinek igéző tekintetet varázsol.

Tipp: Az olyan erős színekhez, mint a kék vagy a lila, a fekete vagy a barna, mindig használj szemhéjra való primert. Ez lesz a szemsminked alapja, jobban tapad majd a szemhéjpúder, így nem fog elkenődni.

Itt van még jó kis kontent