Ezt gondoljuk a Kingsman új traileréről

Szerző: Balla "Duncan" Zoltán

Oké, tegnap jött ki, így le is hozták már sok helyen, hogy megérkezett minden idők legelegánsabb tesztoszterontornádójának második előzetese, de mivel nálunk jobban kevés médiafelület szereti a Kingsmant, engedtessék meg, hogy némi késéssel ugyan, de mi is közöljünk róla egy rövid anyagot.

Fotó: Entertainment Weekly

Taron Egerton itthon forgatott nemrég, jó sokáig. Annyira sokáig, hogy az ügynöke bérletet is vett neki egy belvárosi edzőterembe, ahova történetesen én is járok, mert a sok feszkó és a sűrű szmog röpke 10 év alatt vidéki parasztgyerekből bizony belvárosi sznobbá züllesztett kíméletlenül. A lényeg: belső infókból tudom, hogy Egerton ügynöke előre odatelefonált a terembe a személyzetnek, értesítve mindenkit a srác érkezéséről, és kérte őket, hogy lehetőleg ne basztassák őt edzés közben, ahogy ne vegzálják fizetéssel kapcsolatos dolgokkal sem, mert minden ilyen ügyben ő jár majd el helyette.

Én kétszer láttam lent edzeni, de biztosra nem azonosítottam be, mert sejtettem ugyan, hogy alacsony, de azt nem, hogy ennyire. Egyébként sem szeretem az „iramodjunk a celebekhez pacsizni, s lőjünk közös szelfit zavart tekintettel” dolgot, bár azt ugyan megkérdeztem volna tőle,

milyen érzés egy sikeres bevetés után a hercegkisasszonyt hátulról fedezni.

Na mármost

A Kingsman hagyományos akciófilmes érdemei mellett muszáj kiemelni, hogy hitet tett az öltönyben karatézás nyugati hagyományának öregbítése mellett, így egy erősen divat- és kúlságorientált portálnak, mint a miénk, biztosítanunk kell lojalitásunkról. Ráadásul nem szarral gurigáznak. Az ultraelegáns titkosszolgálat cipőit és öltönyeit nem egy kezdő stylist pakolta össze a wannabe kosztümös spanjával, hanem legendás angol szabóságok mesterei tették ezt, minden finom részletre kínosan ügyelve. Szinte látod magad előtt a szemüveges urat, amint csillogó homlokkal, összeráncolt szemöldökkel illeszti a tűt a bársonygallérba.

Ennél menőbb nem leszel. Kingsman-cuccok a Mr. Porternél.

Az arcok, akikre szükségünk van

Ne legyünk álszentek: a Kingsman azért is tud akkora királyság lenni, mert nekünk, modern férfiaknak azokat a figurákat dobja fel a vászonra, akik mi magunk is vagyunk, vagy ha nem, hát akikké válni óhajtunk. A Colin Firth−Mark Strong-duó eleve adta, de az, hogy a második részhez a vetkőző hülye gyerekből a 21-22 Jump Streettel generációjának egyik legjobb arcává upgrade-elt Channing Tatumot, az irigylésre méltó bajuszú Pedro Pascalt és Jeff „The Dude” Bridgest nyerték meg, nyilvánvalóan zseniális. És akkor még ugye Vinnie Jones, maga Egerton meg Mark Hamill az első részben, na. Ezt a filmet nekünk csinálták, bro.

És akkor a trailer maga.

https://www.youtube.com/watch?v=kPVTgoeJhXg

Itt van még jó kis kontent