Így buktuk el a bikinitestet − vol 2.

Szerző: Fresa

A közelmúltban már olvashattatok arról, milyen könnyű is a tökéletes bikini bodyn való munkálkodás helyett a tökéletes önámítás körhintáján pörögni. Az öt leggyakoribb hibát már áttekintettük, lássuk, milyen zsákutcákba futhatunk bele még.

Alapvető probléma, hogy

az elképzelések és a sikeres gyakorlat között sokszor annyira ordító a különbség, mint az önjelölt hajfestők és a profi fodrászok munkái között.

Ha most kutattál kicsit az elméd mélyén megbújó vizuális emlékkupacban, és megvan az az egy (vagy több) nagyon elrontott séró, akkor mehetünk is tovább, érted, mire gondolok. A folytatás előtt (ha nem tetted volna még), érdemes elolvasnod a cikk első részét, voilà:

https://bronson.men/2017/07/04/iden-sem-jott-ossze-bikini-body-van-par-tippunk-hol-cseszted-el/

Azt tehát már tudjuk, hogy túlzott optimizmussal, a koplalással egybekötött random kajálásokkal, a csodapirulákkal és a vízmegvonással éppúgy nem leszünk előrébb, mint azzal, ha szénhidráttagadókká válunk. Lássuk, milyen furmányos módokon lehet elcseszni az edzésmunkát.

6. HIBA

A RUTIN

Már hónapok óta nyomod az edzést, és bár az elején láttad a változást, már hetek óta ugyanaz a test fogad a tükör előtt állva? Cseréld ki a kazettát a lejátszóban! Ugyanis a helyzet az, hogy a rutin meg az állandóság tényleg mindent megöl, még az izmaid növekedési kedvét is. Tanult és jó testű edzőm szerint az az ideális, ha egyszerre 2-3 edzésformát űzöl. Például hétfő spinning, szerda TRX, péntek hasburning.

Bár ez a cikk inkább a csajoknak szól, a pasiknál sem csak a pumpálás a működőképes. Érdemes megfigyelni, hogy a szépen kimunkált dinnyehordó legények, ha betévednek mondjuk egy TRX-edzésre, egész gyorsan cserélik az ábrázatukat sírás közelire. Ugyanez a helyzet, ha futni vagy úszni kell. Mert nincsenek hozzászokva.

Hol sírjaink domborulnak

Az izmaik pedig ilyenkor felsikítanak, hogy végre valami más is történik, mint a megszokott feszítgetések. Persze ragaszkodhatsz egy sporthoz, akkor viszont az intenzitás gombon érdemes olykor csavarni egyet, illetve időről időre rá kell tenni még egy lapáttal. Vagyis tárcsával.

 

7. HIBA

MÉG MINDIG (ROSSZUL) NASSOLSZ

Naponta 1000 felülést csinálsz, mégsem látod a kockákat? Pedig ott vannak ám, csak éppen nincs lehetőségük kitörni a párnák alól, amiket a folyamatos nassolással építesz rájuk.

Tested sorsa a közhiedelemmel ellentétben nem az edzőteremben, hanem a konyhában dől el.

Edzhetsz te bármit és bármennyit, ha szarul kajálsz, nem lesz látványos változás. Szerintem egyébként ez a legnagyobb szívás az egészben. Mert a mozgásra rá lehet kapni, ha olyat választasz, amit szeretsz, az tényleg az életed részévé fog válni. De hogy az édesburgonya, a zellerszár meg a spárga mikor fogja tudni felvenni a versenyt a sült krumplival és a legfinomabb transzzsírhordozókkal, arra sajnos nekem sincs válaszom.

A jó hír, hogy minden csak megszokás kérdése. Egy éve még én sem gondoltam, hogy egy kocka tejcsoki majd kifordul a számból, aztán amikor a józan ész meg a dietetikusom azt mondatta velem, hogy „helló, cukor”, egy pár hónapos fogcsikorgató szenvedést követően mára már tényleg kigyógyultam a kommersz édességek iránti vonzalmamból.

Az étcsoki, a gyümölcsök, a házilag ízesített túrók mind barátaink lehetnek, csak akarni kell. Egészen addig juthat ez a megtisztulás, hogy az ízesített fehérjeporok helyett is a natúr, cukor- és édesítőmentes lesz a kedvenced, és konkrétan már undort vált ki a csokis, banános, muffinos, turórudi ízűnek nevezett valami. For real.

8. HIBA

TÚL SOK LESZ A CARDIÓBÓL

A túlzásba vitt cardio lapos segget csinál. Mondjuk ezt már biztosan hallottad, hiszen gyúrós edzők egyik kedvenc mondata. Ami igaz is, bár saját bőrömön tapasztaltam, hogy a kis muffinokat is épp ennyire hatásosan tudja eltüntetni, na meg az összeérő belső combokat, a feleslegesen rajtad pangó vizet és azt a cuki kis pocakot, amitől az istennek nem lehet begombolni azt a nadrágot.

Szóval én ezt inkább mindenkinek az ízlésére bíznám, mert baromira cél- és adottságfüggő a kérdés. Ha 20 kiló fogyással akarsz Victoria angyala lenni, akkor szerintem igenis fuss, ugrálj, cardiózz, amíg bírod. Ha fogynod nem kell, viszont szeretnéd, ha olyan feneked lenne, amit minden pali megbámul, akkor inkább irány a terem, és guggolj, amennyit csak tudsz.

9. HIBA

FÉLSZ A SÚLYZÓTÓL

A 1,5-2 év alatt, amíg egészen közel éltem, léteztem és dolgoztam a női alakformáláshoz, a leggyakoribb kérdés, amit hallottam a „Nem leszek ettől túl izmos?” volt. Mindezt a 2 kg-os kézi és/vagy lábsúly láttán és a huszadik fekvőtámasz után. A helyes válasz erre a kérdésre és úgy alapvetően a súlyzós és/vagy funkcionális edzések tömegnövelő hatásaira nézve, hogy

NEM!

Mármint lehetnél, ha annyit nyomnál, mint azok a csajok, akiket hátulról pasinak nézel. De ezek a kérdések általában akkor merülnek fel, amikor még nulla testtudattal, néhány kiló felesleggel, a sportosabb szemlélettel csak ismerkedve keresed a neked megfelelő edzésformát. Szóval ne félj a súlyoktól, vagy legalábbis ne akkor, amikor az 1-2 kg-osok között kotorászol a fél kilósért teperve. Ragadd meg a nagyobbat, aztán a mindig eggyel nagyobbat, még az is lehet, hogy tetszeni fog, ha egy-két helyen megvastagszik rajtad az izom.

10. HIBA

NEM SZERETED MAGAD ELÉGGÉ

Amikor egyszerre próbálsz a magazinok retusált modelljeire és valamelyik agyontápolt fitneszversenyző testére gyúrni, gyakran előfordul, hogy a jó tanácsok és az edzői szigor útvesztőjében

olyan elveszettnek érzed magad, hogy a legegyszerűbbnek az utálat és az önsajnálat tűnik.

Amikor meg becsúszik egy-egy depisebb napon néhány nassolós falat, még egy okot adsz magadnak a saját megvetésedre. Tapasztalatból beszélek, hidd el. Ilyenkor kell elengedni mindent, venni egy mély levegőt, és a kedvenc zenédre futni, ugrálni vagy tornázni egyet, hogy a dopaminszinted a helyére ugorjon, és eszedbe jusson, hogy az egészet magadért, nem másért teszed.

A legfontosabb pedig az, hogy légy boldog, és szeresd azt a testet, ami a tiéd, mert

egy boldog testen a bikini is jobban mutat.

Itt van még jó kis kontent