4 tipp a teltebb ajkakért

Szerző: Brooke

Ha nem vagy elégedett az ajkaddal, nincs az a szájfény, nincs az a rúzs és kontúrceruza, ami elfeledtetné veled annak tökéletlenségét. Ennek ellenére mégsem kell jókora összeget otthagynod a plasztikai sebésznél, ha kicsit teltebb ajkakat szeretnél. 

A sminkelésről és annak imádatáról nemrég írtunk, de szó volt már arról is, milyen színekkel dolgozz nyáron, illetve hogyan tudod optikailag nagyítani a szemed. Az utóbbi időben egyre többen keresnek fel szakembereket azért, hogy átszabassák az arcukat. Csúnyán hangzik, de egyáltalán nem nagy dolog. Ha valami nem tetszik magadon, változtasd meg. Ennyire egyszerű.

Az interneten (például a Pinteresten) jó néhány tippet találsz arra, hogyan tudod teltebbé varázsolni az ajkad anélkül, hogy valami kesztyűs ember (az orvos) tűvel szurkálja összevissza a szádat. Ezek közül mutatunk pár olyat, ami tényleg hasznos. És ezt most tapasztalatból (is) írom.

#1 Plumping szájfény

Vannak természetes „csodaszerek”, amelyek használata teltebb ajkakat eredményez. Ilyen például a fahéj vagy a bors, de számos más, konyhában is megtalálható összetevő tulajdonságai is hasonlóak. A plumping szájfény névre keresztelt termékek pont ilyen anyagokat tartalmaznak. Ezek serkentik a vérereket, így megduzzad a szád.

Tipp: Drogériákban már 1000 forint alatt találsz ilyen szájfényt, különböző színekben. Ezek a termékek akkor működnek, ha használatuk után kellemes, bizsergető érzést érzel a szádon.

#2 Kontúrceruza

Kontúrceruzával sminkelni egyáltalán nem 2002, ugyanis az utóbbi években egyre több beauty vlogger ajánlja ezek használatát. A legjobb, ha szettben veszel rúzst és ceruzát (például az agyonhype-olt Kylie lipkitek is ilyenek), így a kettő színe biztosan passzolni fog egymáshoz. Ceruzával húzd meg a szád ívét, kicsit túl is rajzolhatod, hiszen ezzel a technikával optikailag nagyíthatod az ajkad.

Tipp: Olyan kontúrceruzát válassz, ami minimum két-három árnyalattal sötétebb, mint a bőröd színe.

#3 Hangsúlyos rúzsok

A nude és a rózsaszínes árnyalatok gyönyörűek. Az egyetlen probléma velük, hogy ezek a színek általában (szinte mindig) hasonlóak a bőröd árnyalatához, nem emelik ki az ajkad vonalát, sokkal inkább elrejtik azt. Ezért nem fog soha egyetlen nude rúzs sem jól állni annak, akinek „nincs szája”.

Tipp: Az olyan hangsúlyos színek, mint a piros, a burgundi vagy a barna sötétebb árnyalatai adnak egy ívet az ajkadnak, és ahelyett, hogy eltüntetnék, inkább kiemelik azt.

https://www.youtube.com/watch?v=93uYizDyh74

#4 Radírozd le az ajkad

Ha eddig még nem hallottál a szájradírozó termékekről, akkor itt az ideje, hogy megismerd őket. Szinte bárhol szerezhetsz belőlük, feladatuk, hogy a szádon lévő elhalt hámsejteket eltávolítsák. Egyrészt puhább lesz az ajkad, másrészt könnyebben ki tudod majd festeni azt.

Tipp: Radírozás után a szád minimálisan ugyan, de megduzzad. Érdemes tehát közvetlenül ez után ajakápoló balzsamot használnod, majd következhet a rúzs/szájfény.

Itt van még jó kis kontent