5 stílus, ami jövőre elboríthatja az utcákat

Szerző: beautyFY

Bár még bőven benne járunk az idei nyárban, a nagy divatcégek, ahogy az lenni szokott, már kipakolták a 2018-as tavasz-nyár legfontosabb trendjeit. Ez azért lehet fontos, mert könnyen lehet, hogy a közeljövőben ezeket látod majd magad körül. Vagy magadon. Az amerikai GQ cikkének átdolgozása következik. 

A helyzet az, hogy egy jó ruhatár összeállítása akár hónapokig is eltarthat, és ha nem vagy résen, a jövő évi téli álmodból könnyen arra ébredhetsz, hogy szövetkabátban és

bakancsban olvadsz bele a 40 fokos iroda MÁV-kocsiszagú műbőr székébe.

És esetleg pont akkor jössz rá, hogy el kéne kezdeni vásárolni, mikor se időd, se kedved, se pénzed nincs rá. Na ugye.


Szóval az öltözködésben is fontos a tervezés, de no para, ebben a cikkben az a jó, hogy segítségére lesz az előre tervezőknek és a kamikazeakciókat preferáló bolti sprintereknek egyaránt. És bár nem vagyok jövendőmondó, egy jóslatom azért van: az alábbi ruhák között lesz legalább egy, ami neked is bejön majd, ugyanis bőven akad olyan, ami nemcsak a kifutón mutat jól, hanem utcán is simán viselhető. Szóval csak figyelj és inspirálódj!

#1 80’s reloaded


Az megvan, amikor a régi képeket nézve hahotázva oltod édesapádat, hogy hogy nézhetett így ki? És mikor a családi összejöveteleken mindig megkapod, hogy tiszta apja ez a gyerek?

Most képzeld el a kettőt együtt!

Még mielőtt a hideg verejték gyöngyözni kezdene a homlokodon, megnyugtatlak, hogy a Bundesliga-frizura réme a jelenlegi trendeket látva nem fenyeget (egyelőre). Az viszont tény, hogy számos ’80-as években menő cucc újra a tervezők látókörébe került. Újra jönnek például a pasztellszínek és a koptatott farmer rojtos vagy szaggatott szegéllyel.

Az öltönydivatban pedig az évtizedet uraló szögletesebb formák hasítanak ismét. Ha rajta akarod tartani az ujjad a divat ütőerén, viszont nem akarsz úgy kinézni, mint aki most szabadult az agárdi popstrandról, fogadd meg a tanácsunkat: mindig legyen a szettedben valami időtlen, klasszikus elem.

#2 Fehér fehérrel

Ha van valami, ami rengeteget szerepelt idén a kifutókon, akkor az az all white. Valószínűleg azért, mert kevés dolog hozza jobban a ’80-as évek kellemesen langyos levegőjű, a magas páratartalom ellenére is tökéletes frizurával a lemenő napba tekintős atmoszféráját, mint mikor valaki telibe tolja a fehéret.
 
Ha ezt túl bátornak érzed, a felsőt cseréld ki mondjuk egy farmerdzsekire, vagy ha kicsit komolyabb vonalon mozogsz, akkor egy sötét zakóra, blézerre. A lábra pedig mehet egy elegáns fekete vagy barna loafer, ami instant megemeli a kúlságfaktort.

#3 Egy másik visszatérő

Az elmúlt időszakban a ’90-es évek divatja egyre inkább reneszánszát élte, így logikus, hogy most a noughties (a 2000-es évek stílusa) is újra teret követel magának.
Bár most még csak fészkelődik, mint egy kitörni készülő vulkán vagy egy hatalmas pattanás az állásinterjú előtti éjszakán, de az előszele már egyértelműen érezhető. Buggyos cargo nadrág, full farmerben járás, hosszú, combig lógó övek és mellény − mind előkerültek a padlásról.

#4 Pink: A hódítás folytatódik

Bár a millenium pinknek mostanában nagyon szalad a szekér, ne higgyük, hogy tiszavirág-életű lesz, és a nyár végeztével eltűnik majd, mint a D..pacito a slágerlistákról. A rózsaszín hódítás jövőre nemhogy lendületét veszti, de még új árnyalatokkal is bővülni fog a mid-pinktől egészen a pasztellig.

#5 Mindenki tolja a csíkot

Nyilván a még mindig arcpirítóan menő, függőlegesen csíkozott öltönyökre kell gondolni. Jóllehet a high fashion lookbookokban a legnagyobb hangsúly idén a színeken volt, a tervezők a csíkokat a vastagtól egészen a tűvékonyig pörgették a kifutókon. Ezekben a darabokban az a jó, hogy nemcsak vonzzák a tekintetet, de nagyjából mindenkinek jól is állnak.
(via)

Itt van még jó kis kontent