Az elmúlt napok fontos divathírei

Szerző: Brooke

Rovatunkban hétről hétre szedünk össze olyan divateseményeket, amelyekről érdemes lehet tudnod. Steven Meisel fotózta az új Zara-kampányt, a Gucci is bemutatta őszi kollekcióját. Divat lesz a rövid farmerkabát, és megmutatjuk az Alexander Wang x adidas-kollaboráció eredményeit is.

A múlt heti összefoglaló cikkért katt ide.

Steven Meisel x Zara

Steven Meisel a világ egyik legjobb és legfelkapottabb divatfotósa, aki olyan magazinoknak készített már fotókat, mint az amerikai és az olasz Vogue, de fotózott már a MaxMarának és a Moschinonak is, csak hogy említsünk párat. A legnagyobb divatmárkák vakon bíznak Meisel tehetségében és hozzáértésében, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a fotóst már harmadszorra kéri fel a Zara, hogy készítse el a következő szezon kampányfotóit.

A Zara a fast-fashion márkák közül azért tűnik ki, mert a high-end brandek cuccait koppintja, és adja el vállalható áron az átlagembereknek. A Steven Meisel által készített kampányon is jól látszik, hogy első ránézésre minden ruha luxusterméknek és drágának tűnik. Mintha egy Louis Vuitton-lookbook lenne. Ha szoktál vásárolni a Zarában, nagyjából biztosan tudod, mi mennyibe kerül. Luxuscuccnak közel sem mondhatnánk őket.

Még többért katt.

 

Alexander Wang x adidas

A hét elején derült ki, hogy napokon belül megmutatják a jónépnek az új Alexander Wang x adidas-kollekciót, ami a Season 2 nevet kapta. Az elkészült modelleket nem egyszerre lehet majd megvásárolni, az első „hullám” 27 darabbal debütál, és biciklis cuccokból áll. Az egyébként uniszex holmik a ’90-es éveket idézik.

A teljes kollekciót ide kattintva nézheted meg.

Divat a rövid farmerkabát

Mondhatni minden, ami farmeranyagból készül, örök klasszikus. Hétköznapi, laza, de vagány, és annyi fazonban, színben, stílusban lehet kapni mostanában, hogy még az is talál magának farmerkabátot, aki amúgy nem is azt keres az üzletben. Úgy néz ki, a crop-top felsők után itt a következő trend, a rövid farmerkabát.

Az idei őszi divatot bemutató eseményeken valószínűleg egymás után fognak felbukkanni a rövid dzsekik világhírű tervezőktől. A legjobb, hogy nem kell várni, amíg a fast-fashion márkák lemásolják az ötletet, ugyanis már rég megtették − csak menj be két-három üzletbe Budapesten. Még több infóért katt ide.

A ‘McDCouture’ létező dolog

Múlt hét csütörtökön a világ legnépszerűbb gyorsétterme, a McDonald’s elindította saját couture vonalát. A franchise dél-floridai marketingese felkereste a Miami Nemzetközi Művészeti Egyetem hallgatóit azzal a feladattal, hogy a McDonald’sban kapható ételek csomagolópapírjából hozzanak össze kifutóra illő női ruhákat. A Miami Swim Week adott helyet a McDCouture névre keresztelt kollekció bemutatójának.

A ruhákhoz többek közt felhasználtak több mint 7 000 szendvicspapírt, 2 800 sült krumplis dobozt és 2 900 szendvicses dobozt. Még többért katt.

Túlvilági Gucci-kampány

Itt az újonnan bemutatott, 2017-es őszi Gucci-kampány, ami pont annyira megdöbbentő, hogy tökéletesen megossza az embereket. Vagy imádod, vagy utálod, a kettő közt nincs semmi. A sci-fi koncepciót Alessandro Michele álmodta meg, a kampányban helyet kaptak dinoszauruszok, űrhajók lebegtek, a modelleket űrlényekké változtatták. Érdekes.

Még többért katt.

Zoë Kravitz for Tiffany & Co.

A 28 éves amerikai színész- és énekesnő lett a világ egyik legnépszerűbb ékszermárkájának, a Tiffany & Co. őszi kampányának az arca. A 2017-es kollekció egyébként az egyéniséget, egyediséget és önkifejezést igyekszik tükrözni. Épp ezért kapta az őszi kampány a „There’s Only One” nevet.

Még több infóért katt.

Itt van még jó kis kontent