3 misiért pattintottak el egy sneakert a Solemarton

Szerző: beautyFY

A Highsnobietyn jelent meg egy emberes lista az idei Sneakerness legdrágábban elpasszolt sportcipőiről. (Ez a Solemart sneakervásár/-kiállítás berlini verziója, itt érintettük már. A következő Münchenben lesz augusztus 20-án − a szerk.

Kezdjük rögtön a címben szereplő tényállással: 3 misit kapott valaki valakitől egy pár cipőért, ami az adidas 3D-nyomtatásban készült Futurecraft-sorozatából való. Konkrétan 10 000 eurót.

https://www.youtube.com/watch?v=3RucyZiPfjw

A második 7 000 euróval (cirka 2.2 M Ft) lett az Eminem x Nike Air Max 97 “Charity Series”, ami egyben annak a bizonysága is, hogy hülye, aki az ismertségét nem akarja merchandise-zal monetizálni. A rapper neve alatt futó Shady Records már évek óta kollaborál a Nike-val sportcipőkben, és ezen kooperációk többsége jótékonysági célú, a bevételeket a Marshall Mathers Foundation kapja meg. A most elpasszolt lábbeli egyébként a zenész kézjegyét (értsd: aláírását) is magán viselte, alighanem ezért is a magas összeg. A márka és Eminem együttműködésének történetéről itt egy elég laza anyag. Olvasásra érdemes.

A Nike Air Max 97 a Shady Records „Charity”-sorozatából.

A háromba még egy Kanye West x Louis Vuitton kreálmány fért be, a „Jasper”, amiért 6 000 eurót (kb. 1.8 M Ft) fizettek, dacára annak, hogy a konform közízlés aligha öleli keblére a rózsaszín talpú, barna sarokrésszel és világosszürke felsőrésszel kínált portékát. Ami ilyen:

 A top 20-as listát itt tudjátok megtekinteni.

Itt van még jó kis kontent