Feltámad az American Apparel

Szerző: Ulla

Mi is elsirattuk pár hónapja Amerika és talán az egész divatvilág egyik legforradalmibb márkáját, most viszont úgy tűnik, az ikonikus brand feltámad haló poraiból. Hétfő óta újra működik a webshop, vagyis ennek a sztorinak még koránt sincs vége.

Az American Apparel a világon mindenütt népszerű volt megbízható minőségű és elérhető árú fehérneműi és basic ruhadarabjai miatt, melyeket kizárólag az USA-ban gyártottak, a ruhaiparban egyedülállóan etikus körülmények között.

Mégsem ez, hanem a teljesen egyedi, sokszor provokatív reklámkampányok tették a brandet kultikussá, a cégalapító Dov Charneyt pedig a divatvilág fenegyerekévé. Idén januárban azonban le kellett húzniuk a rolót, Charney álma ugyanis gazdaságilag életképtelennek bizonyult.

Back to basics

A csődeljárás lefolytatása után a pólóiról nálunk is ismert kanadai Gildan vette meg a céget, ugyanis a totális anyagi bukta ellenére látnak még fantáziát a márka egyedülállóan elkötelezett és lelkes vásárlói körében. A korábbi vezetőségből továbbra is alkalmazzák a kemény magot, az elmúlt négy hónapban nagyjából 25 ember, többségükben fiatal nők dolgoztak azon éjt nappallá téve, hogy újra életet leheljenek az American Apparelbe.

A minőség és a márka üzenete marad, még a honlap kinézetén sem változtattak érdemben. Az egyetlen változás, hogy a gyártás immár nem az Egyesült Államokban, hanem az anyacég közép-amerikai üzemeiben történik, de a vezetők ígérete szerint továbbra is ragaszkodnak a kizsákmányolásmentes, etikus munkakörülményekhez.

Az üzletek újranyitásáról egyelőre nem szólnak a hírek, de a cég vezetői azt ígérik, az American Apparel 2018 tavaszán új kollekcióval jelentkezik.

Örülünk.

Íme korábbi cikkünk a témában:

Így bukott el a provokatív divat forradalma

A Fashionista cikkét az újraindulásról itt olvashatod.

Itt van még jó kis kontent