Bro Guide

20 tanács a stílusod kimaxolásához

By  | 

Még mindig anyukád vagy a csajod vasal rád, és nem mered levenni a cipőd, mert lyukas az összes zoknid? Unod már, hogy érettségi óta (történt az bármikor) a gimis cuccaidban jársz? Ha tudni szeretnéd, mi kell ahhoz, hogy makulátlan legyen a megjelenésed, bárhová is mégy, itt az iránymutatás.

Mindenki szeretné kihozni a legtöbbet abból, ami megadatott néki, rengeteg könyv, videó, weboldal foglalkozik azzal, hogyan boostold magad, hogy az élet minden területén jobb teljesítményt nyújthass. A fizikai és szellemi állapotod karbantartása egyaránt nagyon fontos, hisz’ valljuk be, a mai világban gyakorta találod szembe magad irreálisan magas elvárásokkal munkában oder magánéletben. Farkastörvények uralkodnak, bro.

A külsőnkkel és a ruháinkkal sincsen ez másképp, és ha ezt a cikket olvasod, feltételezhetően te is azon a véleményen vagy, hogy a gardróbod megérdemli a törődést. Éppen ezért összeállítottunk egy remek listát azokból a teendőkből, melyek életkortól és munkakörtől függetlenül garantálják a patent ruhatárat. Íme:

#1 Találj egy jó szabót!

Kevesen mondhatják el magukról, hogy minden ruhájuk méretre készül, így ha új darabot veszel, egy jó szabó aranyat érhet. Nemcsak abban lehet segítségedre, hogy a már megvásárolt zakóból beljebb vesz derékban, és rövidíti az ujját, de ha jó szeme és ízlése van,

a mester a legfőbb stílustanácsadód is lehet

a jövőbeli vásárlásaid során.

Arra is megkérheted, hogy mondja meg a pontos méreteidet, ami nagy segítséget nyújt online vásárlásnál. Sőt, akár a bolti eladók munkáját is felgyorsíthatod vele, így könnyebben találnak majd számodra megfelelő darabot, ha nem tudnád, merre keresd, vagy hiányozna a polcról.

 

#2 Keress egy jó tisztítót!

Nyilván nem az edzős cuccaidat fogod odahordani, de nagy kincs a tarsolyodban tudni egy olyan ruhatisztító céget, amihez nyugodt szívvel beadhatod a kétsoros Brionit, mert olyan állapotban kapod vissza, mintha új lenne, ráadásul még a Hermes nyakkendődre csöppent vörösbort is úgy tüntetik el kisujjból, mint Törpapa a közpénzt. Amint megtaláltad az igazit, ne engedd ki a kezed közül!

#3 Tanulj meg vasalni!

Két hete gyűrött cuccokban jársz, mert jelenleg egyetlen szakavatott, nőnemű személy sem él a közvetlen közeledben? Akkor itt az ideje, hogy a tettek mezejére lépj, és megtanulj vasalni! Ha netán a férfiúi önbecsülésedet féltenéd, akkor jó, ha tudod: a katonaságnál ez például alapkövetelmény, pedig az köztudottan nem egy makramészakkör. Ha elsajátítod ezt az egyébként végtelenül egyszerű skillt, nemcsak a saját életedet könnyíted meg, de még pénzt is spórolsz, hisz’ a vasalt, rendben elrakott ingek a gyűrött ruháknál jobban megőrzik az állagukat, vagyis ritkábban kell majd őket cserélni.

#4 Tanulj meg varrni!

Nyilván nem azt mondom, hogy menj rá a buzsáki rátétes mintákra, de tény, hogy egy kis alapszintű varrótudással megint csak sokat javíthatsz ruháid élettartamán és kondícióján. Ha hosszabb időre elutazol, nem hülyeség (és nem, nem buzis) magadnál hordani egy kis varrós cuccot is; hidd el, életmentő lehet, mikor az üzleti út közepén a gombod gondol egyet, és egy parádés dupla szaltóval lepattan az öltönyödről.

#5 Szösztenger ellen hengerelj!

Abszolút MUST HAVE! Tudod, ez az a dolog, aminek ha megfogod a nyelét, és végiggördíted a ruhádon, felszedi a szöszöket és a hajszálakat. Filléres holmi, és mégis roppant fontos, mert kevés dolog képes jobban elcsúfítani egy szép anyagot, mint az ezrével beleragadt apró entitások. Mosási vészhelyzetek (mosógép vs. ruha vs. papír zsebkendő) esetén is ez az egyedüli gyors megoldás.

Pro tipp: Kevésbé fancy, de végszükség esetén egy széles cellux is megteszi.

#6 Tanulj meg kötni!

Ne kúrd falhoz a telódat, a nyakkendőről beszélek. Lehet, hogy évente csak ötször hordasz ilyesmit, de bármikor eljöhet az a pillanat, mikor szükség lesz a csomózási tudományodra. Megtörténhet, hogy éppen a legjobb haverod esküvőjén kell felmutatnod ezt a skillt, így válva a nap hősévé, aki megmentette a bulit. Érdemes megtanulni pár kötési technikát, és azt, hogy milyen nyakkendőhöz, mely alkalmakkor kell őket használni. Ha egyszer rászánod magad és az időd, ez a tudás egész életedben hasznos lesz.

#7 Dobd ki a gimis cuccokat!

Tudom, imádod azt a 15 éves, rózsaszín pólót a lemálló sulis logóval, amit az iskolai pingpongcsapatban kaptál, de sajnos (és ezzel a környezeted is egyetért, csak nem tudsz róla) ideje megválni tőle. Nem, nem lesz jó az edzőterembe sem (ezzel kapcsolatban itt olvashatsz bővebben), vegyetek könnyes búcsút. Hidd el, felszabadító élmény lesz!

És ha már itt tartunk, íme egy cikk arról, milyen ruhadarabokat kellene még elfelejtened. Már ha be akarsz csajozni, evör.

9 dolog a szekrényedben, amit el kéne égetned. Most.

#8 Tárold jól a ruháidat!

Lehet, hogy valaki számára ez ostobaságnak hangozhat, de ha már komoly pénzeket ölsz a zakóidba és az ingeidbe, ne gagyi műanyag pálcikákra akaszd őket, hanem szerezz be néhány minőségibb, akár fából készült vállfát. Ez nem burzsoá rongyrázás, haszna is van. Az eredeti cédrus vállfák például távol tartják a molyokat, és kellemes aromájukat a ruha is átveszi.

 

#9 Tárold jól a cipőidet!

Mint mondtam, a cél az elérhetetlen tökéletesség, szóval ugyanez a helyzet a cipőiddel is. Egy jó minőségű, gondosan ápolt cipő akár egy egész életen át kitarthat melletted. Ha az igényes lábbelihasználók csoportjába tartozol, akkor

alap, hogy a csukádnak jár a sámfa (ez is legjobb cédrusból), és hogy a cipőkanalat sem hanyagolod el.

Hidd el, minden cipő meghálálja a gondos odafigyelést.

#10 Ápold is őket rendesen!

Tény #1: a nők megnézik a cipőd. Tény #2: ha ápolatlan, az lesz az utolsó, amit megnéznek. Ilyen egy jó ápoló készlet: wax, egy keményebb és egy lágyabb kefe, egy rongy. Mindez csodákat művel, márpedig a fényesen sziporkázó taposók megkoronázhatnak egy kiváló ruhaösszeállítást, olyanok, mint a csillogó koktélmeggy a férfidesszert tetején.

 

További jó tanácsok a cikk folytatásában, a hajtás után

Oldalak: 1 2

Flo