Így formázd újra a szemöldököd

Szerző: Brooke

Minden ebben a témában íródott cikk ugyanazt emeli ki: a szemöldököd adja az arcod keretét, ezért is olyan fontos, hogy az arcformádhoz, a szemedhez és a hajszínedhez passzoljon az a két kis szőrcsík a homlokodon.

Biztosra veheted, hogy ebben az életben nagyjából soha nem fog eljönni az a pillanat, amikor a két szemöldököd egyforma lesz. Ennek egyik legkézenfekvőbb oka az, hogy az arcod két fele sem teljesen egyforma. Ha jobban megnézed magad a tükörben, észre fogod venni, hogy az arcod aszimmetrikus. Ebből az egyénenként változó különbözőségből kell tudnod kihozni a maximumot.

A szemöldökformázásról már rengeteget írtunk. Mutattunk olyan hibákat, amikkel csak még inkább tönkreteszed a megjelenésed, és írtunk mítoszokról, amiket nem kell elhinned.

Cara Delevingne a szemöldökök istennője. Mivel a legtöbbünk nem mondhatja el magáról, hogy olyan tökéletes szemöldökkel éli mindennapjait, mint a világhírű szupermodell, ezért kénytelenek vagyunk ilyen-olyan formában javítani a homlokszőrünk megjelenésén. A továbbiakban az ő 10/10-es szemöldökének mutogatásával fájdítjuk a szíved − szigorúan motiváció gyanánt. Plusz hoztunk néhány tippet arra az esetre, ha a szemöldököd gyászos volta miatt újra akarnád formázni azt.

#1 Felejtsd el a szemöldökcsipeszt!

Nem fogok hazudni, elég hosszú idő, mire újra olyan mennyiségű szőr nő a fejedre, hogy azt már formázni is lehet. Ha valamilyen oknál fogva a szemöldököd 70%-a hiányzik, minimum 3-4 hónap, mire visszanőnek azok a szálak, amiket random kitépkedtél. Amúgy − szakemberek szerint − 1 teljes év is kellhet ahhoz, hogy a szemöldök visszaszerezze eredeti állapotát.

 

Szóval ha nagy nehezen elhatároztad, hogy te márpedig vissza fogod növeszteni, és vállalod, hogy hetekig elég siralmas állapotban lesz a szemöldököd, a legjobb, ha egy pohár vízbe rakod a csipeszed, és lefagyasztod. A két szemöldököd között kinövő szőrszálakat természetesen kitépheted, egyéb esetben bármennyire is idegesítenek a rakoncátlan szálacskák, hagyd őket békén.

Ricinusolajjal amúgy fel lehet gyorsítani a folyamatot (a hajnövesztést is), este kenj rá bőségesen, és reggel mosd le, ismételd meg heti 2 alkalommal.

 

#2 Egészítsd ki a hiányzó részeket!

Nem kell profi sminkesnek lenned ahhoz, hogy egy számodra megfelelő eyebrow kittel vagy szemöldökceruzával sétálj a pénztárhoz a drogériában. Ha sötét a szemöldököd, egy árnyalattal világosabb színt válassz, ha világos, egy-két árnyalattal sötétebbet. Nem minden szőkének áll jól a sötétbarna szemöldök − Cara mondjuk pont kivétel.

Mivel a szőröd fizikailag képtelen arra, hogy tökéletesen álljon, ezért simán benne van, hogy itt-ott hiányzik pár szál, és hézagos, vagy egyáltalán nem is nő. Ezt porállagú szemöldökformázó termékekkel szuperül tudod orvosolni, de a ceruza is jó megoldás.

 

#3 Elég a fésű is

A szemöldökformázás nem csak azt jelenti, hogy csipesszel nekiesel a fejednek, és kitépkedsz mindent, ami nem tetszik. Sokszor már az is elég, ha megfésülöd a szálakat, így azok megfelelő irányba fognak állni.

Ahhoz, hogy a szemöldököd úgy is maradjon, ahogy azt reggel 6-kor belőtted, érdemes beszerezned valamiféle fixáló gélt, ami a helyén tartja majd a dolgokat. Ilyen terméket amúgy drogériában pár száz forintért vásárolhatsz, de DIY-megoldásként a hajlakk is jó ötlet − csak kérlek, tedd a szemed elé a kezed, mielőtt fújkálni kezdesz.

#4 A legmagasabb pont

A szemöldököd formáját az arcod határozza meg. Elöl mindig vastagabbra formázd, a vége felé pedig mindig vékonyabbra. A halántékhoz közeledő végpont mindig határozott legyen. Az alábbi képen jól látszik, hogyan készíthető el a majdnem tökéletes szemöldökforma.

Az „A” vonalban kezdődjön, és a „D” vonalban érjen véget. A „C” elhanyagolható, a „B” viszont fontos: ez a szemöldök legmagasabb pontja. Ezeket a pontokat úgy tudod a legegyszerűbben meghatározni, ha például egy szemceruzát függőlegesen az orrnyergedhez tartasz, és azt − a képen látható irányokban − mozgatni kezded.

 

Via Allure

Itt van még jó kis kontent