Friss divatsztorik a világból

Szerző: Brooke

Sokszor fáj a szívünk, amiért nem engedhetünk meg magunknak olyan úri luxust, mint a celebek és a hírességek. De mivel a legnépszerűbb high fashion márkák alakítják a divatot, az ismert emberek meg a trendeket, ezért kénytelenek vagyunk figyelni a divatvilág történéseire, ha mi magunk is naprakészen szeretnénk megjelenni.

Mint azt már sokszor elmondtuk, a fast fashion üzletek gyönyörűen másolják le hétről hétre a high-end brandek alkotásait, majd mindezt elérhető áron kínálják az átlagembereknek. Ennek fényében elhoztunk most néhány divathírt az utóbbi időből, hogy tudd, nagyjából milyen trendekkel örvendeztet majd meg téged a közeljövőben kedvenc fast fashion márkád.

#1 Színek minden mennyiségben

Ahogy egy korábbi cikkben már említettük, az utóbbi években szinte minden divat, vagyis lényegében bármit felvehetsz bármivel, ami akár minimálisan is passzol egymáshoz. Igaz ez az anyaghasználatra, a színvilágra és a mintákra is. És ha már színek, akkor lássuk, mik mennek majd tavasszal igazán.

A színek mestere, egészen pontosan a Pantone Color Institute aktuális Color Trend Reportja szerint 2018 tavaszán a sárgáé, a citrusé és a különleges, extrém világos árnyalatoké lesz a főszerep. Ami azért sem meglepő, mert idén is hatalmas sikerük volt ezeknek a színeknek. Ettől függetlenül a fényes, élénk színek idén ősszel is mennek, kezdve a pirostól egészen a sárgáig.

Még többért katt ide.

#2 Tommy Hilfiger x Gigi Hadid

A most épp legfelkapottabb szupermodellek közé tartozó Gigi Hadid lett a Tommy Hilfiger aktuális arca. Olyan régóta dolgoznak együtt, hogy a most megjelent harmadik kollekció egyik darabját mutatták be. Egy kis előzetes mindabból, amit a márka kínálni fog az üzleteiben:

A nagyon grunge kollekció néhány további darabját ide kattintva megtalálod, azonban ez közel sem a teljes kínálat. A stílus talán úgy írható le a legegyszerűbben, hogy laza, vagány és a ’90-es éveket idézi, már ami a mintát és a színvilágot illeti. Tipikus őszi, könnyen kombinálható darabokból áll. A hivatalos honlapon szeptember 19-től lesznek elérhetők a ruhák, szóval érdemes már most körbenézned, ha vásárolnál belőlük. Hogy a márka fokozza az izgalmakat, egy különleges zenés videót is készítettek, amiben Gigi stílustippeket ad, és a ruhákról mesél.

Még többért katt.

#3 2018 tavasza: Tom Ford és a válltömések

Az lett volna a meglepő, ha a válltömés nem lesz újra divat. Nemrég mutatta be a Tom Ford a legújabb, 2018-as tavaszi kollekcióját, és az első pontban írottak jegyében a színek nála is minden mennyiségben jelen lesznek jövőre. És van itt még valami: a válltömés.

Merthogy elég nagy mértékben szerepet kaptak a divatbemutatón az olyan női zakók, amelyek válla ki van tömve, ezáltal egy hangsúlyos keretet adnak a női testnek. Alig várjuk, hogy lássuk azokat a rekreációkat, amikkel a fast fashion márkák örvendeztetnek meg minket jövőre. Tom Fordról amúgy Ulla írt korábban egy elég erős anyagot, itt olvashatod.

Még több fotóért a bemutatóról katt ide.

#4 Újra divat a harisnya?

Teszi fel a kérdést a Vogue, teljes joggal. Időről időre feltűnnek új harisnyatrendek, amik elég erősen megosztják a nőket. Van, aki imádja a harisnyát, van, aki utálja, középút aligha van. Praktikusság szempontjából jó, mert nem fagysz meg benne ősszel. Télen viszont már igen, szóval a térd fölé érő csizma kötelező hozzá.

A harisnyakérdés körülötti feszültséget tovább fokozza, hogy Julia Roberts nemrég közölte, egész évben harisnyát hord. Ebből kifolyólag − mostanra − meg sem lepődünk, hogy a világ legkeresettebb színésznője a több mint 30 éves Calzedonia kampányait vitte 4 éven keresztül.

Ha Roberts azt mondja, a harisnya mindig divat, akkor az úgy is van, elhisszük neki. Amúgy a 2017-es őszi/téli kollekciójában a Balenciaga, a Mulberry, a Céline is nagy jelentőséget tulajdonított ennek a ruhadarabnak, szóval elég erősen benne van a levegőben, hogy idén egyre többen viselnek majd harisnyát.

A harisnyákról még többért katt.

#5 Fenty Beauty

Rihanna beauty line-ja azért is kapott nagy figyelmet anno, amikor bejelentették, hogy várható egy új márka az énekesnőtől, mert konkrétan senki nem számított rá. Kollaborált a Manolo Blahnikkal, amikor cipőket terveztek együtt. Lépett együttműködésre a Pumával, ebből lettek a Fenty x Puma-kollekciók, évekig dolgozott a Diorral, most pedig a Chopard ékszermárka kampányaiban kapott helyet.

Mindegyik ruháról, cipőről vagy kiegészítőről szóló kollaboráció volt. Ehhez érkezik mostanában a Fenty Beauty sminkkollekció, ami high-end formulával készül, a csomagolása ellenben borzasztóan egyszerű, ami nem túl megszokott Rihannától.

A Match Stix névre keresztelt termékek csomagolása mágneses, használatukat tekintve pedig kényelmet és egyszerűséget ígérnek. Rihanna sminkkollekciója amúgy arra hivatott, hogy minden bőrszínű és bőrtípusú nőnek lehetőséget adjon arra, hogy úgy sminkelje magát, ahogy az leginkább hozzá illik. Különböző színárnyalatokban kaphatók a termékek, hűvös és meleg változatokban egyaránt elérhetők. Pluszpont a márkának azért, hogy ha valaki nem találja a hozzá passzoló árnyalatot, kikevernek neki egy teljesen személyre szabott változatot.

Még többért katt.

Itt van még jó kis kontent