Így mosd le az arcod helyesen

Szerző: Brooke

Nem fogjuk azt mondani, hogy már azzal is eleget teszel a bőröd egészségéért, illetve szépségéért, ha odafigyelsz arra, hogyan mosod le a sminked. 

Igen, ez a folyamat valóban nagyon fontos. Tudjuk, hogy mire hazaérsz a suliból/munkából, pont semmi kedved egy laza negyedórás arctisztítási rutint lenyomni, viszont éppen ezt kéne tenned. Az, hogy alaposan lemosod magadról a sminket, ami egész nap az arcodon volt, csak a második lépés.

Mert az első mindig a kézmosás.

Hiába forgatod a szemed, hiába gondolod, hogy nem kell kezet mosnod, mert úgyis sminklemosó kendőt használsz, ergo hozzá sem érsz az arcodhoz az ujjaiddal, én azért nem kísérteném feleslegesen a sorsot a helyedben. Soha nem tudhatod, milyen baktériumok kerültek a kezedre a nap folyamán, és azok mit okoz(hat)nak. A pattanások még hagyján, de simán elkaphatsz bármilyen fertőzést is. Gondolom, ezt még annyira se akarod, mint a ragyákat.

Kézmosás után jöhet a smink eltávolítása. Érdemes a bőrtípusodnak megfelelő terméket használnod. Nemcsak a sminkcuccok, de a lemosók fajtáinak bőségével is szembe kell nézned. Arról meg már nem is beszélve, hogy a sminklemosás egyáltalán nem egyenlő az arctisztítással. Miután lekaptad a napi vakolatot, olyan arctisztító termékeket kell használnod, amik a bőrtípusodnak megfelelőek.

Ha érzékeny vagy száraz a bőröd

Mivel a bőröd alapból is érzékeny, ezért leginkább arra kéne odafigyelned, hogy minél kevesebb kemikáliát használj a mindennapokban. A bőrradírok közül olyat válassz, amiben a tisztító golyócskák puhák, és nem sértik feleslegesen a hám felső rétegeit. Ne jéghideg, hanem langyos vagy inkább meleg vízzel öblítsd le az arcod, és az is fontos, hogy mindig tiszta törülközőbe töröld meg.

Ha (túl) olajos a bőröd

Valószínűleg reggel is szereted megmosni az arcod sminkelés előtt, hiszen ha túl olajos a bőröd, már ébredés után csillog az arcod. Ez érthető, azonban jó, ha tudod, hogy a túl gyakori arcmosás irritálhatja a bőrt, illetve pattanások kialakulásához is vezethet. A bőrödet erősen túlterheled, ha folyamatosan tapogatod, és mindenféle krémeket kenegetsz rá. Ha nagyon ragaszkodsz a reggeli arcmosáshoz, öblítsd át sima vízzel.

Egy bőrgyógyász amúgy az Allure online magazinnak adott interjújában azt fejtegette, hogy

tulajdonképpen semmi okunk nincs arra, hogy reggel is arctisztító termékeket használjunk, ha este alaposan eltávolítottunk minden szennyeződést a bőrünkről.

Via Hello Giggles

Itt van még jó kis kontent