A „fallayage” az új balayage

Szerző: Brooke

Tudom, tudom, elég már az őszről szóló cikkekből. De mit lehet tenni, ha az év egyik legszebb évszaka köszöntött be immár hivatalosan is?! Annyi meg annyi trend, hír, esemény és történés mozgatja a fantáziánkat, hogy muszáj megosztanunk őket veled.

És ilyen a legújabb hajfestési módszer, a balayage újragondolása, a

fallayage.

Nem kell angolból expertnek lenned, hogy a szót le tudd fordítani: a „fall” ebben az esetben egyértelműen az őszre utal. Őszintén szólva már meg sem lepődünk, hogy megint egy újabb trenddel találjuk szembe magunkat, ami pont annyira különbözik az eredeti balayage ötlettől, hogy semennyire. Ennek ellenére mégis van benne valami, ami miatt erősen mozgatja a fantáziánkat ez a hajszín.

Mert itt már nem is a módszerről van szó, hanem a színvilágról. Amíg nyáron a hidegebb, fényes színek, azon belül a szőke millió és egy árnyalata volt a divat, addig ősszel pont az ellenkezője, a melegebb, gazdagabb árnyalatok dominálnak. A meleg tónusú, őszt idéző tónusokból elkészített frizurát (vagy hajfestést) nevezik fallayage-nak.

Erről van szó:

Kinek áll jól?

Mivel a fallayage alapvetően barnás, melegebb színvilág, ezért első körben azt mondanánk, a barna bőrű, barna szemű nőknek. Viszont – ahogy azt korábbi cikkeinkben már olvashattad – tudjuk, hogy minden színnek van egy-egy árnyalata, ami egyéntől függően áll jól az adott személynek.

Mielőtt azonban elhatároznád magad, kérd ki a fodrászod segítségét, hogy közösen találjátok meg azokat az árnyalatokat, amikkel kiemelhetitek az arcod, illetve feldobhatjátok a hajszíned.

Mikor vállald be?

Ha szeretnél kicsit frissíteni a megjelenéseden. Mivel a balayage hajfestési technika elengedhetetlen szempontja a természetesség, ezért ne várj hatalmas változást tőle. Pont annyira dobja fel a frizurád, amennyire kell. Praktikus, mert nem kell három hetente fodrászhoz járnod a lenövéseddel, és ha szőkülésre hajlamos a hajad, a világosabb és sötétebb tincsek szuperül összemosódnak majd, így nem fogják a ronda „csíkos melír” érzést kelteni benned.

Nyáron a balayage világosabb színekben, inkább a szőke különböző árnyalatival volt trend. Ha a hajad már amúgy is ezzel a technikával van festve, akkor semmi más dolga nincs a fodrászodnak, mint kicsit sötétíteni, mélyíteni ezeken a részeken.

Inspirációnak íme néhány fallayage:

Via Allure

Itt van még jó kis kontent