Így öltözz, ha colos vagy

Szerző: Ulla

Az egy dolog, hogy ha belépsz valahová, nagyjából mindenki feje felett ellátsz (a pasikat is beleértve), de ráadásul ezt a teremben mindenki más is érzékeli. Ha magas nő vagy, egy életre bebuktad a szürke tömegbe olvadást, akár tetszik, akár nem. Két dolgot tehetsz: görnyedt háttal, fekete és szürke leplekbe bújva próbálsz bocsánatot kérni, hogy létezel, vagy elfogadod a kihívást, és emelt fővel, királynőként vonulsz a tátott szájak sorfala között. Mi az utóbbira szavazunk, és segítünk is, hogyan csináld.

Heló. Ulla vagyok, magas.

A 184 centi körüli testmagasság (fogalmam sincs, mennyi pontosan, 17 éves korom körül feladtam a számolást) ma már nem számít annyira extrémnek a lányok körében sem, de az általános iskolától máig eltelt néhány évtizedben

sikerült némi tapasztalatot szereznem arról, milyen érzés kilógni a sorból.

Ha nem számítjuk a kamaszkor legsötétebb bugyrait (amikor tök mindegy, hogy nézel ki valójában, mindenképp egy szardarabnak érzed magad), azt kell mondjam, én szeretek magas lenni.

Idefentről az élet

Pedig nemcsak magas vagyok, hanem meglehetősen ügyetlen is, nem álltam kétszer sorba, mikor a jó mozgáskoordinációt osztogatták. De az érzelmi és szellemi érettség egy bizonyos fokán megtanultam szeretni a saját kajlaságomat, és azt tapasztalom, hogy ez többnyire a külvilág reakcióit is befolyásolja.

Nagy közhely, de igaz, hogy ha te elfogadod magad, akkor a többi ember is pozitívabban viszonyul hozzád.

Persze mindig van néhány IQ huszár, aki bemutatkozáskor rögtön a neve után képes a „Hű, de magas vagy!” mondatot kipréselni fogai kerítésén, de őket többnyire elintézem azzal, hogy „Nem mondod, eddig fel se tűnt.”

Kevéssé összetett intellektusú nőtársaimtól pedig a pasifogási ráta feletti aggodalom szokott leginkább előkerülni, de egyrészt,

ha a magas nők nem találnának maguknak férfit, már nyilvánvalóan kihaltak volna,

másrészt meglepően sok olyan pasi van (testmagasságtól függetlenül), aki kifejezetten rajong a magas nőkért.

Míg a nagydarab férfiakban a nők egy része a biztonságot és az erőt látja, addig vannak hímek, akik számára egy amazontípusú magas nő egyszerűen egy nagyobb adag a női nemből. Egyébként meg a magasság számomra kábé pont annyira szempont, mint a hajmennyiség, szóval én jól vagyok így, köszönöm.

Tehát azt mondom, hogy szeressétek magatokat, colos nővéreim, mert az önbecsülés és az önbizalom a szépség legfontosabb fundamentumai, melyek nélkül az esztétikus külső csak máz. Most, hogy tettünk egy méretes pipát a body positvity melletti kis négyzetbe, beszéljünk egy kicsit arról is, milyen trükkökkel hozhatod ki magadból a legtöbbet magas nőként. Mert nem elég királynőnek lenni, annak is kell látszani. Következzék 10 időtálló, hasznos tanács a LiveAbout cikke alapján.

 

#1 Viselj különleges cipőket!

Ha magas vagy, jól ismered a „six foot scan” jelenséget, amikor például leszállnál a villamosról, és miután felálltál, diszkréten vagy kevésbé diszkréten végigmérnek tetőtől talpig, hogy vajon magassarkú van-e rajtad. Ne okozz nekik csalódást! Az igényes cipő egyébként is alap, de neked még eggyel több okod van arra, hogy valami igazán szép vagy különleges lépőt viselj, legyen az balerina, magassarkú vagy egy remek sneaker.

Égimeszelőként az a fő küldetésed, hogy az akaratlanul is rád irányuló figyelmet az előnyödre fordítsd,

és mi sem alkalmasabb erre, mint egy jól megválasztott lábbeli.

#2 Ne félj a magassarkútól!

Egy magassarkú cipő bármilyen outfitet magabiztosabbá és szexibbé tesz, kár volna erről lemondani csak azért, mert nagyobbra nőttél, mint az átlag. Ha Lisa Leslie, a 195 centis profi kosaras vagy Karlie Kloss, a 188 centis szupermodell gond nélkül bevállalja, te miért ne tennéd?

Az égiek eleve hosszú lábakkal áldottak meg, amit remélhetőleg némi sporttal tónusosabbá tettél, semmi sem koronázhatná meg ezt jobban, mint egy szép magassarkú. Arról nem is beszélve, hogy az általában szintén átlag feletti lábfejméretet is csökkenti optikailag egy magasított sarok. Az, hogy ezzel végképp a többiek fölé magasodsz, legyen a többiek problémája, ne a tiéd.

#3 Szeresd az oversized kiegészítőket!

Míg egy alacsony vagy átlagos magasságú nőt könnyen „agyonnyom” egy méretes shopper vagy az alkaron felhalmozott karkötők, addig te bátran használhatod a karakteres statement kiegészítőket. Persze ha nem akarsz istennő helyett egy sudár karácsonyfára hasonlítani, legyél mértékletes, és egyszerre csak egy feltűnő darabot, maximum egy színben passzoló táska-cipő kombót vegyél magadra.

Rihanna kicsit túltolta

#4 Mutass némi bőrt!

Hosszú tested az átlagosnál nagyobb bőrfelülettel rendelkezik, érdemes ezt is kihasználni, különösen, ha szép tónusú, feszes bőrt kaptál az égiektől. A dolog nyitja, hogy megtaláld a helyes arányt, ha tested nagyobb része meztelen, akkor ugyanis nem stílusos leszel, hanem közönséges.

A legegyszerűbb, ha egyszerre csak egy régiót villantasz,

tehát félvállas vagy nyitott hátú tophoz ne vegyél minit, akármennyire is formásak a lábaid.

Válassz inkább egy skinny farmert, ha pedig körte alkatú vagy, egy elegáns, bő szárú nadrágot. Ha pedig a lábad hagyod csupaszon, felül viselj inkább blúzt vagy akár garbót, mintsem crop topot vagy spagettipántos felsőt.

#5 Hangsúlyozd a nyakad!

Magas nő lévén a nyak és a dekoltázs környéke is nagyobb területet jelent, ami tálcán kínálja magát, hogy kihangsúlyozd, amikor puccba vágod magad. Válassz egy érdekes nyakkivágású ruhát, tűzd fel a hajad, vagy vegyél fel extra nagy fülbevalókat, feltűnő nyakláncot, esetleg egy finoman kidolgozott chokert.

#6 Kombináld a keskenyt és a széleset!

Elsőre jogosnak tűnik a félelem a válltöméstől vagy a szélesebb szabású nadrágtól, hiszen mindkettő maszkulin jelleget ad, ami egy férfias testmagassággal nem éppen nyerő páros. De kizárólag akkor, ha túltolod. Ha csak egy széles darabot viselsz, úgy maxolhatod ki az eleganciát, hogy közben megőrzöd a nőiességedet is.

Bő szárú szövetnadrág szűk felsővel vagy válltöméses blézer slim fit nadrággal, mindkettő nyerő. Előbbi értelemszerűen azoknak előnyösebb, akiknek széles a csípője, utóbbi azoknak, akik mellben erősek, a homokóráknak pedig jól jön egy karakteres öv, ami a szépen ívelt derékra helyezi a fókuszt.

#7 Gondolkodj színesen!

A szép cipőkhöz hasonlóan egy-egy élénk színű ruhadarab vagy kiegészítő is segíthet hasznodra fordítani a magasságoddal így is úgy is felkeltett figyelmet, ráadásul a vibráló színek magabiztosságot sugallnak.

Nem kell sok, elég egy türkiz nyaklánc a kedvenc fehér pólódhoz vagy egy élénk körömcipő a kötelező kisfeketéhez. Az élénk színek arra is tökéletesen alkalmasak, hogy a legszebb testrészeidre irányítsd velük a figyelmet.

#8 Legyél minimalista!

Ne feledd,

a magasságod már önmagában egy kiegészítő,

így a fentebb említett dolgokból mindig elég csak egyet magadra venned, a kívánt hatás garantáltan nem marad el.

Öltözködésed gerincét a jól megválasztott, pontosan rád illő basic darabok kell hogy adják, ezeket tedd érdekessé egy-egy különleges cuccal, igazodva az alkalomhoz és/vagy az aktuális hangulatodhoz.

#9 Játssz a hajaddal!

Természetesen nem a szexinek hitt, valójában rohadtul idegesítő hajdobálásról és tincsbizergálásról beszélek, hanem a hajadban rejlő lehetőségekről. Nem véletlen, hogy a modellversenyes műsorokban sokszor annyira drasztikusan megváltoztatják a szereplők haját.

A magas, arányos test olyan, mint egy vászon, ami szinte könyörög azért, hogy minél többféleképpen fessenek rá,

és lényegében minden frizura jól mutat rajta. A haj mindig újranő, úgyhogy ne félj, élvezd a kísérletezést, próbálj ki minél több színt, hosszt vagy vágást. Egyébként meg:

5 frizura, amit életedben legalább egyszer ki KELL próbálnod

 

#10 Be a drama queen!

Mármint, ha szépségről van szó. Nyilván nem kell minden hétköznap a drámai hatásra gyúrni, de nem kell különösebb alkalom sem ahhoz, hogy bevállalj egy merészebb tusvonalat vagy egy élénk vörös rúzst. Sok magas nő fél az erősebb sminkektől a már sokat emlegetett extra figyelem miatt, de ezekre is ugyanaz igaz, mint a a ruhákra és a kiegészítőkre: ha van egy minimál szetted, ami tökéletesen áll, koronázd meg egy extra csillámos szemhéjpúderrel vagy egy különleges szájfénnyel.

Egy szemhéjtus kisebb beruházás, mint egy körömcipő vagy egy méretes táska, szóval ha azok közé a nyurga lányok közé tartozol, akik még nem fedezték fel magukban a királynőt, sőt inkább gátlásosak a magasságuk miatt, a sminkelés remek módja annak, hogy elkezdd előnyödre fordítania rád irányuló figyelmet.

Őrülj meg legalább havonta egyszer, és élvezd a ragyogást!

Más választásod úgyse nagyon van.

Itt van még jó kis kontent