Arcátlan férfivélemények 9 népszerű női frizuráról

Szerző: Brooke

Annyira bejött nektek az a cikk, amiben férfiakat kérdeztünk női holmikról (choker, magassarkú cipők, nadrágszoknya, ésatöbbi), hogy úgy gondoltuk, ideje folytatni ezt a véleménykérős dolgot.

Nem mintha bármennyire is hallgatni kéne a férfiakra divat (vagy bármi más) terén, hiszen tudjuk, hogy legtöbbjük a pirosat rózsaszínnek nézi, edzőcipőn kívül meg sokuk alig-alig erőszakol magára normális lábbelit. Pedig hát. Egy szó, mint száz, hagyjuk figyelmen kívül a véleményüket, de azért hallgassuk meg mégis, mivel hozzá nem értésükből fakadó megjegyzéseik sokszor igen mókásak tudnak lenni.

Nevetni meg jó.

Ha még nem tetted meg, mindenképp olvasd el a sorozat első részét, tanulságos.

Női kontra férfivélemény 9 menő cuccról

Ezúttal frizurákról, hajszínekről és olyan festési módszerekről kérdeztünk meg pasikat, mint a balayage és az ombre. A felmérés természetesen ezúttal sem reprezentatív mintán készült, hímnemű ismerőseinket, illetve a beautyFY crew férfi tagjait kértük meg, hogy mondjanak véleményt kilenc divatos női hajviseletről.

 

 

#1 Bob

Akárhányszor arról kérdeztük a fodrászokat a beautyFY-ban, hogy milyen hajtrendek mennek majd idén, a bob a listán volt. De a top 2 fazon között. Kistestvére a lob (long bob), ami szintén megtalálható ebben a cikkben. Ez az egyik legmenőbb fazon 2017-ben, várhatóan jövőre is a nők nagy kedvence lesz.

Abban, amit Kacor barátunk a fenti fotót látva mondott, benne van nagyjából minden, amit a férfiak többsége a női hajakról általában véve gondol:

„Szerintem menő, bár szemből is kellene látni.”

Vagyis a férfiak jó eséllyel előbb nézik meg az arcot (egyéb testrészekről nem is beszélve), mint a frizurát, tehát feltehetően a női hajra is igaz, hogy valójában a többi nő kedvéért csinálunk belőle ügyet, ahogyan az öltözködésből is.

Duncan véleménye: Egy _ismerősöm_ azt mondta, a bob azért nagyszerű innováció, mert minden eddiginél kényelmesebb mozdulattal tudod a nyakat egy magabiztos, mégis érzékien erotikus mozdulattal elmarni. Engem persze mindig megdöbbent a 21. századi férfinak ez az olcsó alpárisága. Phhh…

Random dude: Ez egy elég vagány haj, viszont mindig be kell szárítani, különben nem így áll, és már nem is olyan jó.

Random dude: Menő, stílusos, és látszik rajta, hogy jó fodrász csinálta, így aztán sokáig ilyen is marad.

Random dude: A képen olyan, mintha félig lenne kész. Nem ehhez társul az, hogy ha felhajtják a hajat hátul, ott tüsi, mintás, vagy bele van vágva a Harry Potter-es Halál ereklyéinek szimbóluma?

 

#2 Lob

A bob fazon kistestvéreként emlegettük az előbb a long bobot, ami egy fokkal praktikusabb, mint a bob, hiszen copfba lehet fogni rendesen. Nőies és elegáns frizura, kiemeli az arcot, és nemcsak erős, hanem naturális sminkkel is jól mutat.

FloNekem ez kicsit lapos, olyan semmilyen, talán a hossza miatt. Ez egy tök jó csaj, de egy másik hajjal még szebb lenne. Nálam ez afféle szürke zóna.

Kacor: Nekem tetszik: egyszerű, természetes, kicsit szélfútta, azt pedig szeretem.

Duncan: Léteznek olyan arcok, amiket jószerével tök mindegy, milyen frizura vesz körül. Nagyon szigorúan véve, esztétikai értelemben persze számít, de senkit nem érdekel. Ez is egy olyan arc.

Random dude: Semmi extra, átlagos, hétköznapi, gondolom, könnyen is kezelhető, nekem bejön.

Random dude: A barna, természetes esésű mindig nyerő.

#3 Balayage

A hajfestés világában 2016-ban ez volt a legnagyobb sláger. A cél minden esetben a természetesség, az ombre kistestvéreként az egyik legfelkapottabb módszer.

Random dude: Szerintem igényességről árulkodik. Akinek ilyen haja van, az láthatóan időt és pénzt szán arra, hogy az összkép király legyen. Nekem tetszik!

Random dude: A bal oldali klassz, a jobb oldali nekem már pont a határán vannak, hogy kicsit visszatetsző legyen, mert ránézek, és azt gondolom, hogy ez a csaj mindennap 4 órát tölt a haja belövésével. (Egyébként a két haj tök ugyanaz, csak másként van beszárítva, lol. – a szerk.)

Random dude: Azoknak nagyon jól áll, akiknek alapból semmilyen színű barna hajuk van. Egyenesen nem nagy szám, de hullámosan vagy beach wave-vel tök jó.

 

#4 Ombre

Az ombre nagyon 2013, de a mai napig imádjuk. Ha kellő odafigyeléssel és szakmai tapasztalattal készítették, akkor egyáltalán nem olyan, mint egy elhanyagolt lenövés. De sajna az igazán színvonalas átmenetes festésből még ma is kevesebb van.

Nyilván nem várható el a nem fodrász férfiaktól, hogy meglássák a különbséget balayage és ombre között. Nem is teszik:

Random dude: Ez hasonló az előzőhöz, hosszban kicsit rövidebb, ez is szép szerintem, viszont a szín nekem kevésbé tetszik mint az előző.

Random dude: Láttam már jól és rosszul elkészítve is, de akinek jól csinálják meg, annak általában jól is áll. Csak ne nézzen úgy ki, mint egy több hónapos lenövés, vagy mintha le lenne hányva.

Random dude: Ez ombrébb ombre, mint a másik. Szép, de ennek is inkább a hullám áll jól.

A hajfestésekről szóló bővebb anyagunkat egyébként itt találod:

Mindent a legnépszerűbb hajfestési technikákról: ombre és balayage

#5 Extrém kék

Minél extrémebb és egyedibb egy haj, annál emlékezetesebb. Mivel a pasztell árnyalatok 2017-ben nagyon mennek, így a kék is a közkedvelt hajszínek listájának előkelő helyein található.

Flo: Nekem alapvetően nagyon bejönnek ezek a színes hajak, de csak olyan lányokon, akiken érzem, hogy önazonosak, nem az otthon szövegkiemelővel tincset festő kiscsajokon.

Kacor: Ez állat. Persze csak ha a karakter és a stílus is megvan hozzá.

Duncan: A kék hajra már nem lehet csak legyinteni egyet azzal, hogy ízlés dolga (még ha az is). Nem véletlen, hogy még Törpilla sem meri bekockáztatni. Különösen indokolt, ha valakinek sok barna cucca van, amiket nem tud mihez felvenni.

Random dude: Max. farsangra.

Random dude: Tetszik ez a kék, de tipikusan az a haj, ami 3 hajmosás után kopott színű, és átüt alatta a halálra gyilkolt hidrogénezett haj. De így, ilyenformán ütős, bár ha a barátnőmön lenne, nem biztos, hogy örülnék neki.

Random dude: Ezzel a hajjal simán lehetne valami jégkirálynőt cosplayezni, de ettől függetlenül is jól néz ki. Tök jó egyébként, hogy ilyen színeket már nem csak szélsőségesebb stílusúak vállalnak be.

#6 Pasztellrózsaszín

Ha nem kék, akkor rózsaszín. Fesztiválra, nyárra vagy csak mert jól áll.

Flo: Nekem nagyon bejön, ez a gyengém. Ha valaki hajat festet, és engem akar lenyűgözni, akkor ilyen legyen. De persze ehhez is kell az egyéniség.

Random dude: Jujj, hát ez a Hello Kitty nagyon nem.

Random dude: Ez a rózsaszínes majdnem platinaszőke szép, maga ez a kontyféleség jópofa, de nem randira. Hébe-hóba egy unalmas hétköznapon ok, de nem munkahelyre, hanem ha a barátokkal gofrizol a belvárosban.

Random dude: Még erősebben cosplay-terület, csak a japán, két ujjal mutogatós, iskolai egyenruhás fajtából. Itt a konty jobban kiakaszt, mint a szín.

#7 Tömött frufru

A nők véleménye határozottan megoszlik ebben a témában. Vannak, akik imádják, és akiknek jól is áll a frufru, mások sokkot kapnak már csak a gondolattól is.

Flo: Szerintem Giginek ez nem volt jó választás. Egyébként tetszik, de csak inkább a karcsú hölgyeken szerencsés, a teltebbek idomait talán jobban hangsúlyozza.

Kacor: Ez a Goldie Hawn-os frufru nekem mindig is kicsit uncsi-stréberes volt.

DuncanEz a Goldie Hawnos hasonlat jó. Valamiért nekem is kicseszett unalmas volt az a nő mindig. Most már tudom, hogy a haja miatt.

Random dude: Gigi haja nem tetszik. Ha valakinek szép arca van, ne rejtse el.

Random dude: Egyáltalán nem tetszik. Nagyon kevés embernek áll jól a frufru, nekik pont nem. Gigiről konkrétan Esmeralda meg a Betti, a csúnya lány jutott eszembe.

Random dude: Ha viselője nem otthon vágta le magának egy életlen bicskával, hanem tényleg szép, egyenes, akkor semmi gond vele. Az mókás, amikor túl hosszú marad, és a delikvens percenként próbálja arrébb fújni szájjal, vagy félrelegyinteni hasztalan.

#8 Tupír

Nemrég írtunk azokról a hajtrendekről, amik olyan szinten ikonikus frizurák a nők körében, hogy kár kihagyni őket ebből a felsorolásból.

6 ikonikus frizura, amit ismerned kell

Bridget Bardot neve a férfiaknak ma már nyilván nem mond túl sokat, az viszont biztos, hogy az általa népszerűvé vált tupírozott frizura emlékezetes marad még számukra is.

Random dude: Nekem nagyon hatvanas évek.

Random dude:  Full oldschool, mondjuk erre még rátesz, hogy a kép fekete-fehér, de ilyet én nem látok egy mai csajon sem, és szerintem nem véletlenül.

Random dude: Semmi baj a retróval, amíg nem darázsfészek. Azzal sincs semmi baj persze, csak félek, hogy néhányaknál előjön tőle a poszttraumás stressz. Amúgy itt a kép megzavar kicsit, jó lenne látni, hogy néz ki manapság egy tupír.

Random dude: Ez a tupírozásos hajtőemelés szép és egyszerű, tud elegáns vagy laza is lenni, szerintem bármilyen szituban jó lehet…ennek a copfos változata például Eva Longoriának kurvajól áll.

És tényleg.

#9 Fiús, boyfriend, rövid fazonok

A fiúsan rövidre vágott hajakról Fresa írt korábban egy sarkos véleménycikket:

Sámson-e vagy?

Őszintén kíváncsiak voltunk, mi a férfiak véleménye ezekről a stílusokról.

Flo: Nem szeretem lányokon a fiús hajakat, nekem a rövid elvesz valamit a nőiességből, míg a hosszú abszolút hozzátesz. Nyilván előfordulhat, hogy valaki így is bejön, de nem ez a jellemző.

Duncan: Van egy haverom, aki kimondottan a rövid szőke hajú lányokra van rápörögve, bár a hajszín nem is olyan lényeges. A fazon iránti rajongásának oka számomra ismeretlen (remélem, hogy az is marad), de ha Miley Cyrus helyett mondjuk a fiatal Janine Turnert hozzuk fel példaként, akkor a dolog könnyebben átérezhető.

Random dude: Alapvetően tetszik az egyik oldalon felnyírt, minden máshol hosszú haj, de gondolom, ez most nem az, hanem az echte fiús frizura. Van, akinek jól áll, másoknak nem, nem tudom egyértelműen kijelenteni, hogy jó-e ez vagy sem. De Miley Cyrustól alapvetően kiráz a hideg, mindegy, milyen a haja.

Random dude: Botrányos, szörnyű, rettenetes, mint egy támadásra kész, kiéhezett cellatárs a női börtönben. Szerintem egyáltalán nem nőies.

Random dude: Miley rövid haja elég jó, de ez főleg azért van, mert a badass stílushoz, amit képvisel, eleve passzol.

A konklúzió levonását rátok bízzuk.

Itt van még jó kis kontent