Aktuális streetwear hírek

Szerző: Flo

Nemcsak a smart fashion, hanem a streetwear világában is egymást érik az új cuccok, aktualitásokban szerencsére itt sincs hiány. Jöjjön is a legfrissebb válogatás, melyben a popkultúra szokás szerint nászát üli az utcai ruházat legnagyobb márkáival: Akira, Stranger Things, Pharrell, a többi meg úgyis le van szarva (kacsint).

 

#1 Akira x Supreme

Amióta az Akira mangák kreátora, Katsuhiro Otomo bejelentette, hogy egy Akira x Supreme collab születése van kilátásban, folyamatosan záporoztak a vadabbnál vadabb elképzelések, vajon milyen dizájnnal rukkol majd elő ez a két fenegyerek. Szerencsére a random tippelgetések után mostanra már releváns tudás van a birtokunkban, mert a Supreme megmutatta a várható termékeket. Ahogyan az alábbi videóból is kiderül,

a lázadás, a határok feszegetése és a folyamatos útkeresés a közös pont

a kultikus manga és a kultikus streetwear márka között.

Ez egy rettenetesen (véleményem szerint túlságosan is) hype-olt együttműködés, ami egyébként egy viszonylag széles termékskálát fed le, vannak kabátok, pulcsik, pólók is dögivel. A termékek a napokban válnak hozzáférhetővé, valószínűleg igen borsos áron, ám a rajongókat feltehetően ez nem tántorítja el. (Még több képért ide kukkants be.)

#2 Egy jó lumberhipszter bakancs télire

Ha valakinek nagyon megy a szekér, és mindenkit érdekel, mivel rukkol majd elő, akkor fel kell rá készülni, hogy egyesek törvénytelen eszközöket is bevetnek majd pusztán pár információ megszerzéséért. Láthattuk, mikor a Trónok harca új évadából két részt is hackerek szabadítottak el idő előtt, és ez a hír is pusztán azért létezhet, mert a Supreme x Timberland kollekció egyik darabját kiszivárogtatta valaki. Kaptunk egy impozáns bakancsot, aminek az alapja egy klasszik Timberland, erre jön rá a „szuprémeskedés” egy amerikai zászló formájában. Elméletileg fekete és barna alappal is elérhető lesz a cucc, de egyelőre csak ennyit tudunk mutatni, ehhez is kellett egy leak. (bővebben itt)

#3 FUCK the rest

A Herschel az a név, aminek hallatára a Walking Dead-rajongók mind fölkapják a fejüket, de ne higgyetek a fületeknek, nem arról az úriemberről van szó, hanem a Herschel Supply Co. nevezetű márkáról, aminek szintén befutottak a legújabb termékei.

Az Independent nevű deszkás cég segítő kezet nyújtott, így jött létre a bohókás FUCK the rest fantázianévre hallgató táskakollekció.

A darabok fekete, tengerészkék és terepmintás verzióban jelennek meg, a „fuck the rest” szlogen pedig természetesen ott virít mindegyiken,

hirdetve, hogy te, aki ezt a cuccot hordod, rohadtul tudod, mi fontos, és mi nem.

A tatyók 25-30 dollár között mozognak, szóval nem is kell túl sok lettát pengetned, ha kedvet kaptál hozzájuk. (bővebben itt)

(Megjegyzés: amikor az interjújában Schiffer arról beszélt, hogy ha csinálnánk egy „This is a piece of shit” nevű márkát és beletolnánk 10 millió eurót, simán befuthat, esztétikai szempontoktól tök függetlenül. Na ugye. – a szerk.)

#4 Superdry a szuper formáknak

Az edzőtermi öltözködésnek is vannak szabályai, az, hogy sportolni mégy, még nem jelenti azt, hogy szükségszerűen a kinőtt, szakadt, kertészkedős cuccaidban kell riogatnod az embereket. Duncan írt erről egy remek cikket, olvassad elfelé:

Így öltözz az edzőterembe

A Superdry Sport új kollekciója már elérhető, és van benne pár remek cucc, amit érdemes magadra húznod, hiszen a megfelelő sportruházat fontos, és hidd el, a teljesítményedet is befolyásolni tudja.

De ha csak simán egy szép athleisure szettet szeretnél, amiben a hétvégéken vagy a szabadidős tevékenységek közben nyomulhatsz, arra is tökéletes választás. (Megrendelheted akár online is a JD Sport weboldalán, többet pedig itt olvashatsz.)

#5 Ismerős Idegen

A Stranger Things második évada nemrég startolt, a BoxLunch pedig nem restellte meglepni a rengeteg rajongót egy adag speckó ruhával. Van itt minden: pólók, pulcsik, táskák, de még gördeszkák is.

Én nem vagyok jártas a sorozat világában (Pótolni! – a szerk.), vagyis egy ilyen pólóban valószínűleg pont annyira lennék hiteles, mint a metálos T-shirtben nyomuló fiatal csajok. Viszont mint kultusztárgyak kifejezetten érdekesek, különösen a karácsonyi ünnepkörben immár mifelénk is szinte kötelezővé vált rondapulcsi(még több info és kép)

#6 Chanel x Pharrell x Adidas

Ha valamit megtanulhattunk Pharrell Williams és az adidas Originals közös pályafutása alatt, az az, hogy jobb felkészülnünk a kiszámíthatatlanra. A mostani hír is valami ilyesmi, ugyanis azt rebesgetik, hogy a Chanel egy közös cipőn dolgozik a fent említett két nagyágyúval.

Hogy mi lesz belőle? Az alapján, ami látható, jó eséllyel valami eszelős hampijampiság. Több verzió is napvilágot látott a lépőből, hogy melyik real és melyik kamu, nem tudni, de én bármelyikkel kiegyeznék közülük. (bővebben itt)

Ez a remek hír kiváló alkalomként szolgál arra is, hogy hangot adva tetszésünknek megemlékezzünk az N. E. R. D. visszatéréséről az alábbi friss szerzeménnyel, melyben Rihanna művésznő rappeléssel és egy buzzcut kivitelezésével örvendezteti meg a nagyérdeműt:

#7 Ünnepi köntösben

Egyéb mozgás is történt sneaker fronton, a Nike ugyanis az Air Force 1 35. születésnapját ünnepli, ennek örömére pedig a meglepetés sztárokba csomagolva érkezik.

Jön az új széria Don C, Kareem “Biggs” Burke, Errolson Hugh, Travis Scott és Virgil Abloh ölelésében. Mindegyikük magáénak tudhat egy-egy sajátos tervezést, melyről bővebben mesélnek is a lenti linken. A cipők egyébként december környékén lesznek majd elérhetőek, karácsonyi ajándéknak mondjuk pont tökéletesek. (bővebben itt)

#8 Solebox x Packer Shoes x Adidas

Ezeket a kis cipellőket

nem más ihlette, mint a Silfra nevű tektonikai repedés,

ami Izlandnál fekszik. Ez még akkor is királyul hangzik, ha nem érted, de ráadásul a cipőkben vissza is köszön a földtani szimbolika, az egyik lépő ugyanis a víz felszínét, míg a másik az óceán fenekét jelképezi.

Azt nem mondom, hogy ez lesz a következő búvárkodós szetted ékköve (bár tartalmaz azokhoz hasonló elemeket), ám az utca Posszeidónjává könnyedén átlényegülhetsz bennük. A cipők a Solebox és Packer Shoes boltokba mostanában úsznak majd be, hogy lehorgonyozzanak a polcokon. (bővebben itt)

Itt van még jó kis kontent