Tom Ford dobott pár hasznos tanácsot a férfidivatról

Szerző: Balla "Duncan" Zoltán

Néha elgondolkodom: vajon hamarabb értem volna el pusztító sikereimet a világban, ha előbb kezdek el nem kretén módjára öltözködni? A statisztikák és a szakemberek szerint lehetséges.

A stílusosság komplex és hasznos dolog, és még ha olykor egyesek a jólszituáltságot gyűlölködve buzizzák is le, azért abban nem lehet vita, hogy hiába érkezel az üzleti tárgyalásra a világ legpatentebb öltönyében, ha az iratokat Spar reklámszatyorból pakolod ki az asztalra. Mondjuk úgy, hogy

akit érdekel, hogy milyen kocsiból száll ki, az is érdekelje, hogyan száll ki abból.

Nem mindenkinek van ehhez érzéke persze, az alapvető szabályok elsajátítása azonban nem túl nehéz, csak meg kell találnunk azokat az illetőket, akiktől érdemes elfogadni a tanácsokat.

A magyar, akinél többet senkitől nem tanulsz a stílusról

Tom Ford is egy ilyen személy. A Mr. Porter egyik aktuális szerkesztőségi anyaga kapcsán merült most ez fel, amiben Ford filozófiáját mutatják meg írásban és képekben. A sötét, karvalykapitalista cél természetesen az, hogy konverziót generáljanak, vásárlásra ösztönözzenek, eladjanak drága dolgokat rútul, a borsos kollekciói ugyanis a portál kínálatában is megtalálható (erről Brooke épp néhány napja írt egy hiánypótló anyagot). Mégis érdemes egy pillantást vetni rá, egyrészt mert hangulatos a videó, másrészt mert a bullshitek között pár praktikus tanács és érdekes filozofálgatás is akad a divattervező stilista szájából. Például, hogy miért szereti ő a bővebb hajtókát és a szilárdabb vállakat egy öltönyben, miért tesz szexibbé egy zakó azzal, hogy fiatalít és rendezettebbé tesz.

As good as it gets

Röviden elmagyarázza, hogy a zakó felső gombját használni kötelező (meg egyébként slankít is rendesen), de az éjszakákat bátran használhatod arra, hogy kísérletezz extravagánsabb cuccokkal. Ő például a bársony öltönyt az izgalmas színtörése miatt simán felveszi partikra. A parfümöt büszkén túltolja, úgy pacsálja, hogy nap végére szerintem megmaradni sem lehet mellette, ami persze már ízlés kérdése, de az mégis egy megfontolandó gondolat a részéről, hogy

a parfüm marad az egyik legemlékezetesebb benyomás rólad.

Ha meg úgy érzed, hogy valóban téged jellemez, nagyon spórolni sem érdemes vele. A videót már a minősége és az atmoszférája miatt is érdemes megnézni.

Az eredeti cikket ezen a linken találod.

Itt van még jó kis kontent