Ennyire jön be a nőknek a sebhely az arcodon

Szerző: beautyFY

Napi „brit tudósok”.

A D’Marge hozott le egy hiánypótló tanulmányt arról, miként befolyásolja az arcon lévő sebhely az ember dekorativitását. Rém meglepő módon angol tudósok (konkrétan liverpooliak) jegyzik a kutatást, amiben 147 nőnek és 76 férfinak mutogattak képeket idegenekről, egyiken sebhely nélkül, míg egy másikon pedig digitális mágiával odavarázsolt hegekkel. A kérdés az volt, mennyire tartják attraktívnak az illetőket a megkérdezettek, az eredmény pedig elég meglepő.

Közepesen lol

A kérdésben két szempont szerepelt: az egyik az volt, hogy rövidtávú kapcsolatra (erotikusra, felteszem) milyen szívesen választaná a célszemélyt, a másik pedig, hogy hosszabb párkapcsolatra mennyire tartaná alkalmasnak. A férfiak véleményét – legalábbis az anyag szerint – semennyire sem befolyásolta, hogy volt-e sebhely a nők arcán; mindkét faktor, tehát a szexuális vonzalom és a komoly viszony szempontjából is tök irrelevánsnak bizonyult az esztétikai probléma. A nők viszont 

rövidtávú kapcsolatra megfelelőbbnek tartották azt, akin volt egy kisebb sebhely, mint akin nem.

Ba dum tss!

Dr. Rob Burriss, a kutatás vezetője azzal kommentálta az eredményt, hogy a nők a heget tudat alatt a férfiasság szimbólumaként értelmezik, ami egy magasabb tesztoszteronszintre utal. Ez pedig egy rövidtávú kapcsolat esetén számukra vonzó tulajdonság. A sebhely viselőjét kalandvágyóbb, kockázatvállalóbb, alapvetően bátrabb személynek feltételezik, ami egy házasságnál talán cinkes, de egy röpke viszony esetén inkább bejön.

Mindez egyébként rímel arra, amit annak idején a mélyebb férfihangról, továbbá a szakállas vs borostás vs borotvált arc összehasonlításáról szóló kutatásról is írtunk.

Ennyire akarnak a nők szakállas férfit

A kutatásról szóló rövid hír eredetijét a D’Marge közölte.

Itt van még jó kis kontent